Jump to content

ERCZ

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ERCZ objavio

  1. O tetku vodim brigu 6 godina , znaci sve od kuhanja do spremania. Darovateljem predmeta je prijatelj otac od nasej kume vijencanej. Dali ugovor o dozivotnim uzdrzavanju ovjeriti kod javnog bilijeznika ili na sudu ?
  2. Jos jedno pitanje dali darovni ugovor koji je na suproga , a predmet darovan je u bracnoj zajednicy z namienom darovanja "nama" to je bracna imovina?
  3. Da ipak mi lakse govoriti nego pisati, da svakako cu kontaktirati odvijetnika Pozdrav
  4. Hvala na odgovoru,dijete ostaje sa mnom , ostajem u HR, kuca u kojoj zivimo zapravo pripada Tetku od suproga to jest stan u kuci na 1vom katu, manji stan u prizemlju pripada suprogu, nijegovo nasledstvo, u tom stanu stanuje tetak udovac bez dijece. Ne posoji pismeni ugovor o zamijeni stanova, kuca nije ni etazirana. Na obnovu kuce podiglismo kredit nenamjenski kredit od 30 tys eura , koji odplacuje suprug.Tetak cijelo ovo razdoblje je uz mene , sam vidi u sta se pretvorio muz " doslovce dr.jekyll and mr hyde " danas sam dobila email od CZSS da mogu podici tuzbu na opcinskom sudu za privremeno uzdrzavanje dijetea, onda dalje u proces na CZSS. Dali takvu tuzbu mogu sama napisati ili bolje da trazim odvijetnika da me zastupi nasudu ?
  5. Roditeljstvo bez alimentacije . Poštovani, molim o informaciju, Suprug podnio zahtjev za rastavu braka tužbom, jesam strani drzavljanin sa boravistem u HR , nismo još u procesu rastave braka , jesmo bili na 2 sastanka u CZSS, Plan o zajednickoj skrbi dijeteta nije jos napisan. Na rastavu braka za sad ne pristajem. Proživljavamo tipicnu kalvariju zbog suprugove krize srednijh godina u kojoj je dosao u konflikt sa samim sobom, unistavajuci nas brak , obitelji , moje i dijetetovo emotivno stanje. Krenulismo na bračno savjetovanje, međutim muž odustao od savijetovanja s obzirom kako kaže „ preteško je to za nijega“ Ja sam nastavila sa savjetovanjem sama. Suprug spakirao sve stvari i otišao od kuće . Ne kontaktira sa mnom skoro 2 tijedna, nije ni ostavio meni ni „1 kune „ za privremeno uzdržavanije naseg dijeteta, curica od 10 godina. Nije prvi put naš ostavio „preko noći „u prvoj polovici 2017 ostavio nas na 5 mjeseci isto tako bez nikave pomoći finacijskiej, nije kontaktirao sa mnom, ni ti viđao dijete. Nakon toga se vratio kući , gdje stanovao sa nama 3 mijeseca, u rujnu uplatio 3000 kn na moj račun, za troškove života . Moja plaća je 4360 Kn neto , šta nije dovoljno na oplačenje troškova života , same račune u kući su oko 2000 kn mjesečno,dijete naučeno je na visok standard života šta sa mojima prihodima nisam u stanju ostvariti. Dali ja kao roditelj koji živi sa djetetom mogu podnijeti privatnu tužbu na opčinskim sudu radi ostvarenija privremenego uzdržavanja dijeteta? Napomenem da Suprugova placa bruto iznosi 14.910.00 Kn . Molim o savjet .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija