Jump to content

Tata Alen

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Da li je sporazumni razvod braka parnični ili isključivo izvanparnični postupak, tj. da li kad predamo sve dokumente koji će biti kompletirani ( uključujući i plan skrbi za maloljetno dijete ) sljedeći tjedan i predati sudu, da li ćemo biti pozvani još na sud ili će se sud donjeti oduku bez dodatnih ispitivanja. I još jedno pitanje da li se za vrijeme trajanja razvoda može pokrenuti dogovorno naravno napismena podjela imovine na sudu i da li je to moguće tj. financija itd. itd. I da li je pametno odmah pokrenuti podjelu imovine, naravno ovjerenu kod bilježnika, da se izbjegne rekla kazala. Hvala unaprijed.
  2. Teoretski da li i nakon razvoda braka imam pravo stanovati u stanu do njegove prodaje ? Zahvaljujem još jednom na svim savjetima .
  3. Koliko sam shvatio iz ovoga članka mogu se slikati, sud ide u korist zaštite djeteta, a ja neka se snađem nakon odgajanja djeteta i svega ispadam višak.
  4. To sam odmah predložio za bilježnika pa je odmah išlo pitanje, zar mi ne vjeruješ? Problem je njeno osobno vozilo koje je sveta krava. Mi smo u rastavi, a supruga postavlja pitanje sa čime će na more sljedeće godine voziti djete, ne razumijem logiku. Ja sam van stana, ona unutra, plačal bum alimentaciju idem na lječenje, plaća nakon 3 ili 4 mjeseca će biti nikakva, ja se ne vraćam, ona ga ne mora prodati itd. gledam svoj položaj koji kakav je i mogu se slikati, drži sve u rukama, a vrijeme ide, žuri se kakti i njoj, a meni još više, stavila je nerealnu cjenu za stan jer hoće što više dobiti ( logično ), ali u ovakvoj situaciji je to apsurd, želi i ovce i novce. Pa nije stan kutija šibica da nađeš kupca odmah i po želji.
  5. Da li nakon fomalnog razvoda braka, supruga može ostati u stanu i kakva su moja prava u svezi te nekretnine, nakon razvoda? Jer sudski proces moze potrajati, a kako sam naveo kuda do tada, krediti, alimentacija, blokada računa na kraju ?
  6. Poštovani, Evo mene ponovo sa upitima vezano uz sporazumni razvod braka. Znači definirali smo i predali plan o skrbništvu i uzdržavanju djeteta ( alimentacija i ostalo ). Muči me stavka bračne stečevine pošto me supruga tu počinje ucjenjivati za njeno osobno vozilo. Naime usmeno smo dogovorili da kad dođe do prodaje stana ostatak novaca kad vratimo banci djelimo po pola, i da ja platim dug za režije do 6.10. ove godine. Naime imam zabranu pristupa stanu 90 dana i obavezno lječenje. Koliko znam sva bračna stečevina se dijeli pola pola , znači stan, vozilo od supruge od 6000 E i moj 1000E, + namještaj i sve drugo, uglavnom sitnice. Moj problem je taj kad supruzi spomenem i vozila u razdiobi ona odmah to odbija i počne mi nabrajati da mi radi stalno ustupke, ja potpisao plan odmah, ne radim joj problema oko rastave, trebam platiti zaostale račune ( to je sve još dogovorno), ( ja bih da prebijemo vrijednosti i da joj ostane vozilo ) jer sam joj po njenim riječima obećao prije dvije godine kad smo bili pred prvim mogućim razvodom ( u međuvremenu se sve malo primirilo ) ali sad idemo riješiti razvod. Nakon mojega spomena za djeljenje svega pola pola počinje me ucjenjivati s advokatom ( jer ona ima novaca a ja nemam) , prijetnjom povečanja alimentacije, njenom autonomnosti pri sudu i sl. Gdje nakon toga prestaje svaki razgovor. Kakva je to sporazumna rastava, ako jedna strana diktira uvjete i ne želi poslušati zamolbe druge strane , a sve pod izlikom da mi ide na ruku radi alimentacije ( djete ima 5,5 godina i dogovorili smo 1000 kn ) itd, jer može tražiti više. Ostala je u stanu s djetetom dok se ja ne mislim vraćati radi situacije koja može eskalirati. Ona može a i ne mora prodati stan isto kao i zadržati novac od prodaje stana, i na kraju ostati u stanu, jer kako sam naveo ne mislim se vratiti. Drži sve " aseve " a ja bi trebao samo plesati kako ona želi, a sve pod izlikom nije te briga za djecu. Pa mislim rastajemo se alimentacija je dogovorena, ne znam što bih još trebao napraviti, a ucjene i prijetnje idu čim spomenem bilo što a da joj nije po volji. Da napomenem supruga ima plaću oko 9000 kn , a moja je oko 5200, Molio bih vas da mi date savjet što da u radim jer bez novaca ako se stan ne proda ubrzo, nakon izlaska iz bolnice za 3 mjeseca nemam kamo, plaća je djelom pod kreditima, a počet će i plaćanje alimentacije u tom periodu ili odmah sada od mog datuma odlaska iz stana ( napominjem odlukom suda ), ne znam već sam lud od svega. Htio bi da se na miru raziđemo, ali kakav je to sporazumni razlaz gdje se stalno svađamo i pod stalnim smo pritiscima jer ona tvrdi da ja nju ucjenjujem i da se " ciganim " po njenim rjecima, a meni je u pitanju 3000 E sa kojima bih baraem bio miran 2 godine za alimentaciju ( dapaće da imam više dao bih više za djete ). Molim za pomoć. Kompleksna je situacija i ne znam više kako da se postavim oko svega toga, a živci su mi na rubu. Zahvaljujem unaprijed.
  7. Fala svima, na savjetima i odgovorima, ako ima tko kaj dodati bio bih zahvalan, fala još jednom.
  8. Razumijem, ali ako je meni određeno udaljavanje i lječenje da li se to tretira kao svojevoljno udaljavanje tj. odlazak iz bračne zajednice i da li sam za to vrijeme dužan plaćati alimentaciju jer tek smo napravili i odnjeli na czss plan o skrbništvu djeteta koji sad ide na sud. Znači da li alimentaciju već sad moram plaćati kako to sud odredi retro ili tek po mom povratku iz bolnice pošto su takve okolnosti i da li da to kažem na sudu. Zamršeno mi je to malo.
  9. " Po " po sili zakona " zabrana pristupa na 90 dana i moram ići na obavezno lječenje i zato sam van stana, da li se to tretira kao svojevoljno napuštanje bračne zajednice ili kako?, jer dok sam u bolnici primanja mi drastično padaju, a pogotovo nakon izlaska iz bolnice neću moći nikuda jer neću imati novaca i nemam kuda ići, sve do prodaje stana i podjele novaca kad mogu zatvoriti neke kredite i vratiti se na posao. Supruga smatra da će stan prodati za 2 mjeseca i da bu sve teklo glatko, a ja kako sam već i naveo se ne mislim vratiti u stan radi mira maloljetnom djetetu, ne znam nisam više pametan što napraviti. Situacija je komplicirana a riješenje ne može biti brzo, baš da bu se sve poklopilo kako si je supruga zamislila, zato sam i pitao za nužni smještaj, jer ja se nakon 90 dana mogu vratiti u stan, ali to je opet tempirana bomba.
  10. Poštovani, Molio bi Vas za savjet tj. informaciju, supruga i ja smo u postupku razvoda ( sporazumno ), ja po sili zakona više nisam u zajedničkom stanu, i krećem na lječenje koje će trajati min. 3 mjeseca. Stan ide u prodaju. I dok ga se ne proda ne mogu zatvoriti postojeće kredite s kojima bi otplaćivao alimentaciju. Nakon izlaska iz bolnice se ne mogu vratiti u stan radi situacije oko razvoda. Postoji mogućnost da se prodaja stana otegne i ne mogu do novaca od prodaje stana, a bez toga nemam mogućnost nakon izlaska iz bolnice ići u bilo kakav najam i plaćati alimentaciju Mene zanima od kada počinje datumski plaćanje alimentacije, pošto u planu za skrb maloljetnog djeteta nismo naveli nikakav datum moga izlaska iz zajednice ( visina alimentacije dogovorena, ali ne i datum ). Naime dobivam svakakve informacije i više nisam siguran koja je istinita od toga da, sam dužan od odlaska iz zajedničkog kućanstva do toga da tek kad sud razvrgne brak da tek onda počinje plaćanje. Isto tako da li mi je supruga bez obzira na razvod dužna omogućiti nužni smještaj u slučaju ne prodaje stana i podjele novaca pošto je to bračna stečevina. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija