Jump to content

GeneralZod

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Jednostavni stečaj potrošača

  Sad ste mi "ubili" svaku nadu😥
 2. Jednostavni stečaj potrošača

  Poštovana hvala vam na savjetu tako ću i učiniti. Lijep vam pozdrav i svako dobro.
 3. Jednostavni stečaj potrošača

  Poštovana auto je '97 godište i platio sam ga prije 10 godina 1200 eura. Cijena sada bi mu mogla biti oko 500 eura maksimalno. Isto tako u rješenju mi stoji da je sud po ocevidniku fine ustvrdio da mu je vrijednost 0kn nakon što se jedan moj vjerovnik požalio stoji da je dodatnom "vanjskom" provjerom utvrđeno da je vrijednost 0kn. Ako želite mogu vam u privatnim porukama dati ime i prezime pa možete na e oglasnoj ploči suda pročitati riješenje. Hvala vam na odgovoru
 4. Jednostavni stečaj potrošača

  Poštovana jer u zakonu o osobnom stečaju ( članak 40 ) stoji da stečajni upravitelj prodaje pokretnine i nekretnine dužnika. Isto tako ne znam kako bi se gledalo na to da sam ja u osobnom stečaju a imam auto koji po njima vrijedi 0kn.
 5. Poštovani prošao sam jednostavni stečaj potrošača i oslobođen sam obveza koje se nisu uspjele naplatiti u 3 godine do 20000kn. U rješenju mi stoji da nemam imovine osim osobnog automobila kojem je po njima vrijednost 0kn, u jednoj stavki piše da nemam imovine koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa. Pošto do kraja godine planiram pokrenuti pravi proces osobnog stečaja ( 5 godina) za ostale dugove koji su oko 170000kn mene zanima dali moram taj isti auto kojem je po njima vrijednost nula kuna prodavati ili prepisivati na drugoga jer mi je zaista potreban za posao i bez njega ne bih mogao raditi niti zarađivati? Hvala na svakom odgovoru i savjetu.
 6. Jednostavni stečaj potrošaća

  Postovana na obrascu koji sam dobio od fine se ne nalazi stavka popis obveza,popis pokretnina odnosno auta sam stavio i iznos place sam naveo,ne posjedujem nista drugo. Vi koliko sam shvatio pisete o osobnom stecaju koji traje 5 godina. Moje pitanje je bilo dali i ako mi prođe ovaj jednostavni stecaj za koji sam dobio prijedlog od fine,nakon recimo 3 godine hocu li moci proglasiti osobni stecaj ili ako mi fina sada sa ovim otpise neke dugove cija glavnica ne prelazi 20000kn vise necu imati pravo na ponovni stecaj. Ja sam u ovome sto sam dobio od fine sve ispunio istinito i koliko vidim u zakonu o jednostavnom stecaju stoji da ce svi moji vjerovnici koji su u ocevidniku a obuhvaceni su ovom mjerom imati rok od 45 dana da se ocituju i ospore moj popis imovine koji sam naveo i sudu dostave dokaz da ja recimo imam vilu na moru koju nisam naveo.
 7. Jednostavni stečaj potrošaća

  Poštovana nisam razumio vaš post,zašto bi mene kao potrošača proglasili nepoštenog
 8. Jednostavni stečaj potrošaća

  Poštovani mislim da niste u pravu,u pismu od fine na poleđini papira mi stoje 4 ovrhe na koje se odnosi ovaj stečaj odnosno ovrhe po kojima nije bilo nikakvih uplata a duže su od 3 godine i njihova glavnica ne prelazi 20000kn. Kako sam naveo ova velika ovrha ne ide preko fine nego ide preko moga poslodavca.
 9. Jednostavni stečaj potrošaća

  Poštovana ovo su dugovi koje imam duže od 3 godine i nije bilo nikakvih uplata po njima. Veći dug odnosno kredit mi se skida ovrhom po placu ali samo zakonom dopušteni dio odnosno 800kn a dug je sada sigurno narastao na 200000kn a ovom dinamikom uplate bi mi trebalo 30 godina da to otplatom,za taj dug bih htio proglasiti osobni bankrot pa se bojim ako mi sada ovim jednostavnim stečajem otpišu dugove do 20000kn dali cu moći za koju godinu proglasiti osobni bankrot
 10. Dobio sam od fine prijedlog i prihvatio ga. Rijec je o manjim dugovima a imam na sebi samo auto koji ne vrijedi vise od 5000kn. No ono sto mene zanima dali ja mogu kada i ako prode ovaj jednostavni stecaj i ti manji dugovi mi se otpisu, u neko dogledno vrijeme proglasiti pravi osobni stecaj za veliki dug koji imam ili pristajuci sada na ovaj jednostavni stecaj vise necu imati pravo na osobni bankrot? Hvala na svakom odgovoru.
 11. Ovrha nad poljoprivrednim zemljištem

  Znači ovrha se odgodila na 6 mjeseci no tako je i drugi puta kada je dobio poziv na ročište opet se dogovorio i opet je bilo odgođeno samo sada ne mogu taj papir naci. Sada on nije prisutan i ne znam što će se dogoditi jer nije više zaposlen i ne plaća vise kredit sa plaće jedino roditelji placaju tih 500kn i dalje. Ne bi bas zeljeli da se ta zemlja uzme samo tako lako. Dug i nije nešto velik oko 30000kn. No on je odustao od svega toga i sada je na nama da barem pokušamo spriječiti prodaju zemlje ako je ikako moguće. Poštovana hvala vam na svakom savjetu.
 12. Ovrha nad poljoprivrednim zemljištem

  Poštovana krivo sam se izrazio nije javni bilježnik nego odvjetnik koji zastupa banku. Znači ovako dobio je prijedlog za ovrhu jos prije godinu dana na zemljište koje je darovano dobio od bake. Kredit mu se skidao preko place do zakonskog maksimuma. Njegova je greška što nije uložio žalbu na riješenje koje je dobio da se banka uknjiži na zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su zadnja dva bila prošle godine i on je svaki puta komunicirao sa sutkinjom i sa odvjetnikom,plaćao je dodatno jos od place 500kn ta kredit te se svaki puta ročište odgađalo jer su se stranke dogovorile. Pokušat ću naci papir pa slikati.
 13. Ovrha nad poljoprivrednim zemljištem

  Poštovani hvala na odgovoru,nismo se žalili jer se brat dogovorio sa bankom da će još 500kn uplaćivati mimo onoga što mu se skida svrhom sa plaće. Isto tako bio je i kod sutkinje koja je navedena u predmetu koja mu je rekla da mu ne mogu samo tako uzeti zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su prošla dva obustavljena zbog dogovora moga brata i javnog bilježnika koji zastupa banku. Dali sada postoji neka žalba ili neki pravni lijek da se to zaustavi? Brat nije u hrvatskoj. Hvala unaprijed na odgovoru.
 14. Poštovani brat mi ima ovrhu na kredit. Od bake je dobio u vlasništvo poljoprivredno zemljište koje otac i on obrađuju i koje je uredno upisano u ARKOD za što dobivaju poticaj. No banka se upisala u zk i sada je dobio od suda poziv na ročište radi ovrhe nad nekretninom. Moj otac ima PG i on je nositelj a majka i brat su članovi jer svatko od njih ima zemlju na sebi. E sada mene zanima kako je moguća ovrha nad poljoprivrednim zemljištem kada u zakonu o ovrhama jasno stoji da predmetom ovrhe ne može biti poljoprivredno zemljište kao i novi zakon o poljoprivrednom gospodarstvu članak 41.
×