Jump to content

AUP

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa moj. Oženim se ponovno i dobijem djecu. I umrem. I oni su (osim sina kojeg sad imam) moji nužni nasljednici. I odluče uložiti tužbu da su zakinuti na svoj nužni dio zbog toga što sam ja u podjeli bračne stečevine ženi ostavio stan koji nije bio bračna stečevina. A to je lako dokazivo zbilja.
  2. Odlično, hvala na odgovoru. Imam dodatno pitanje... Da li je moguće da neki budući nasljednik (bilo nužni bilo ikoji drugi) pobija taj ugovor i dokazuje da predmetna nekretnina nije bila dio bračne stečevine?
  3. Supruga i ja sporazumno se rastajemo i dogovorili smo se da će ona s djetetom živjeti u Nekretnini br.1 u kojoj trenutno živimo, a ja ću odseliti u Nekretninu br. 2. Pritom, Nekretnina br. 1 je moje vlasništvo koje sam stekao darovanjem, dok je Nekretnina br. 2 zajedničko vlasništvo. Proučili smo zakonodavstvo vezano uz ovu tematiku i jasno nam je kako ja mogu doći u vlasništvo Nekretnine br. 2. Ono što nas muči jest kako ja njoj mogu (osim darovanjem) prebaciti Nekretninu br. 1. Problem je taj što ona ostaje s djetetom i ne želim da jednog dana od njega ili nje netko potražuje svoj nužni dio. Nužnih nasljednika osim sina za sada nemam, ali nitko ne može garantirati da ih neće biti. Ako se odlučimo za to da ona od mene kupi predmetnu nekretninu, ona mora platiti porez, što bih rado izbjegao. Ja sam stan dobio darovnim ugovorom od daljnjeg rođaka, ali sam u tom trenu isplatio brata (tako smo se dogovorili, jer nam je rođak odlučio darovati još nešto, pa da ne pišemo na svaki ugovor i mene i njega, mi smo formalno to rješili ovako....). Nakon toga sam platio porez državi na stan. To je bilo kad sam već debelo bio u braku sa suprugom i od zajedničkog novca smo isplatili brata i platili porez. Iz nerazmišljanja smo očito odabrali krivu formu ugovora i sad je suludo da opet kupujemo isti stan i za njega opet plaćamo porez. Kažem MI, jer ćemo sve financijske posljedice snositi zajedno, a razvest ćemo se službeno tek kad financijska situacija bude potpuno čista. Moje pitanje je da li ja nešto mogu smatrati bračnom stečevinom iako to ona po zakonskoj definiciji nije? Mogu li ikako odlučiti da je dio moje vlastite imovine bračna stečevina i to joj jednostavno prepisati ugovorom o podjeli bračne stečevine???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija