Jump to content

davmiocev

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

567 pregleda profila
  1. Pozdrav svim pravim braniteljima ! Sa veseljem javljam vam da mi je ministarstvo Branitelja odobrilo nevjerovatan kredit od čak 210 000 tisuća kuna i to nakon devetnaest godina zakašnjenja. To još zovu kao pomoć pri stambenom zbrinjavanju. Da su mi to dodijelili 2000te godine otkad imam rješenje možda sam mogao nešto i učiniti ali danas !? Slažem se sa "iskusnim" koji kaže da vlast čeka dok ne pomremo pa da nema prema nama nikakvih više obveza.
  2. Ja ne poznajem niti jednog čestitog Hrvatskog branitelja , a da mu netko od roditelja ili rodbine nije bio na dobroj poziciji u komunističkom sistemu, da je stambeno zbrinut. Nema sumnje da takvih negdje ima ali ih ja ne poznajem. S obzirom ja spadam u tu skupinu tih branitelja koji su se godinama nadali nećemu što je jedna obična laž iprijevara. Zakoni se očito donose samo da kad ostvarimo sve uvjete i taj zakon treba profunkcionirati jednostavno ga promijene . Eto mene su izbrisali iz liste za stambeno zbrinjavanje .
  3. Nitko ne voli politiku pa ni ja ali svi naši problemi usko su vezani i uzrokovani kriminalno političkim djelovanjem naših kvazi političara. Osim naravno onih koji stjecu svoja prava i statuse na samo njima znan način. Tako se pitam ako ja spominjem ugrožena ustavna prava kakve to ima veze sa politikom? U stvari naravno da ima ali ne bih smjelo biti.
  4. Mislim da smo svi svjedoci da otkad je Pančić smanjio invalidnine da bih kao kvazi pomogao gluhima i kupio im nekvalitetne sluh aparate započelo je kršenje ustavnih prava svih branitelja i invalida. Koliko ja znam jedan od osnovnih ustavnih prava građana Hrvatske jeste da se stečena prava ne mogu mjenjati na štetu onoga koji ih je stekao. Dalje je jasno da finacijska sredstva koje min. branitelja dobiva iz državnog proračuna da bih se brinulo o braniteljima i invalidima upotrebljava za raznorazne lijevoliberalne,parazitne i prije svega antihrvatske udruge koje obilato financira.
  5. Bok svima! Prošle godine u sedmom mjesecu doživio sam saobraćajnu nesreću. Odmah sutradan podnio sam tužbu osiguranju gosp. koji mi je oštetio auto. Radi se o jadran osig. kod kojih sam i sam osiguran. Odgovorili su mi da nemam pravne osnove da mi se isplati odšteta zbog vjerovatno policijskog izvješća koje je mene okrivljavalo za prometni udes. Nešto kasnije podnio sam žalbu prekršajnom sudu i prva rasprava je zakazana početkom dvanaestog mjeseca. U drugom mjesecu ove godine sud je presudio meni u korist oslobađajući me za krivnju. Presudu sa odmah sutradan odnio u Jadransko osiguranje gdje su mi rekli da će mi se javiti za nekih tjedan dana. Sad je prošlo već gotovo mjesec dana a nitko mi ništa ne javlja. Ne moram valjda ponovno pisati tužbu. Molim za savjet što da učinim !
  6. U redu sada ionako više nije bitno. Bitno je da je presuda pravomoćna.
  7. Zanimlivo mi je kako ljudi jako vole da pametuju. U ovom slučaju većina sugovornika unaprijed me osudila. Još se jako dobro siječam vremena kad je takvo razmišljanje bilo pravilo a ne slučajnost. Ovo je zadnja obavijest i odgovor na ovu temu svima vama koji ste mlatili svašta. NAKON TRI MJESECA SUĐENJA , UZ TRI SVJEDOKA I SUDSKOG PROMETNOG VJEŠTAKA , BEZ IKAKVE SUMNJE POTPUNO JE DOKAZANA MOJA NEVINOST. TJ, U IME REPUBLIKE HRVATSKE PRAVOMOČNO SAM OSLOBOĐEN KRIVNJE. P.S. Zanimljivo mi je da se pijanac i drogeraš , koji se po komunama od toga liječi , služio raznoraznim lažima u svom svjedočenju da bih mene okrivio upotrebljavajući slične tvrdnje koje sam imao priliku pročitati na ovom forumu. Npr. rekao je da se on vozio po tračnicama tramvaja četrdesetak km/h kad ono ja skrenuo bez žmigavca, oduzeo mu prednost i on se eto zabio u mene. Sve sam to već negdje pročitao ali čovjek je zaboravio na stručnost i ekvalentnost sudskog prometnog vješaka koji je znanstveno dokazao svatku moju pojedinu riječ a time i moju nevinost.
  8. Sivko mislim da mi svi znamo tko se smije kretati posebnom trakom javnog prijevoza. Ja sam samo prelazio tu traku nakon što sam se uvjerio da nema tramvaja. taxija. policije a niti vozila prve pomoći.
  9. Oprosti ali po čemu si zaključio da sam se prestrojavao bez provjere ometam li druge sudionike u prometu? Očito nisi dobro pročitao tijek događaja kako sam sam detaljno opisao . Pored toga što sam dao žmigavac provjeravao sam nailazi li tko iza mene . Čovjeka koji me je udario i nisam mogao vidjeti jer me je pokušavao pretjecati s lijeve strane preko pune crte. Kako je naišao kamion sa suprotne strane krenuo je me pretjecati preko tramvajske pruge ne primjetivši da sam uz upaljeni žmigavac već započeo skretanje prema parking mjestu. Sve se to moglo izbjeći da je vozio normalno i držao se normalno razmaka i pratio šta rade drugi sudionici u prometu a u ovom slučaju ja.
  10. Ako sam ja kriv krivi su i stotine automobila koji svakodnevno tamo prelaze žutu crtu na legalno parkiralište za koje i plaćaju.
  11. U potpunosti se slažem sa tobom. Prije pet mjeseci imao sam saobraćajku kad me je pijani vozač udario dok sam se parkirao . Tvrdio je da me je pretjecao a ja sam mu uzeo prednost dok sam ja potpuno priseban i trijezan tvrdio da me je počeo pretjecati ili zaobilaziti tek nakon sam ja već skretao prema mjestu za parking. Ja mislim da je alkohol utjecao na njegovu moć rasuđivanja te nije primjetio očite znakove koje sam davao putem stop svijetla i žmigavaca. Pored svega do dolaska policije trijeznio se preko tri sata da bi mu na kraju izmjereno tek 0,72 g/kg alkohola u krvi koje se pred sudom čak još i smanjuju na 0,61 g/kg .
  12. Sve ovo u svezi alkohola i vožnje nije mi baš jasno. Ako je vožnja pod utjecajem alkohola samostalni prekršaj i nikad se ne veže uz prometnu nesreću šta bih bilo kad pijani vozač ubije pješaka koji prelazi cestu gdje ona za to nije namjenjena. Nije li istina da kad ne bih bio pijan mogao je brže uočiti pješaka i shodno tome pravovremeno i ispravno reagirati. Zato pitam tko bih u ovom slučaju bio kriv. Pješak ili pijani vozač.
  13. Danas je bilo prvo ročište. Samo sam ja bio pozvan. Odgovorio sam sucu na sva pitanja. Rekao mi je da će tražiti prometno vještačenje koje ću ja platiti u slučaju moje krivnje. Sve za što me policija naziva okrivljenikom osniva se na tome šta im je rekao pijani vozač i njegov otac koji od početka dirigirao tim orkestrom. Sudac me je upitao šta ja mislim šta je prouzročilo nesreću. Rekao sam njemu a i reći ću sada i vama da sam siguran da je alkohol svemu kriv. Ako je čovjek propustio opaziti neke bitne stvari u prometu a u krvi ima više od 1.0 g/kg alkohola u krvi koga ćemo kriviti ako dođe do nesreće. Ja vjerujem da u ovom slučaju čovjek u svojoj agresivnoj vožnji nije primjetio da sam ja usporio , (stopsvijetla) , upalio žmigavce i sam već skretao kad je on tek krenuo u mimoilaženje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija