Jump to content

taxodium

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaključak po zahtjevu za izdavanje građ. dozvole - ima uputu o pravnom lijeku gdje stoji: Protiv ovog zaključka žalba nije dozvoljena sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o općem upravnom postupku (NN br. 47/09) Napoinjem da je zaključak stigao skoro dvije godine po traženom zahtjevu za izdavanje građevinske dozvole. U međuvremenu je donešen novi Prostorni plan uređenja (o čemu nisam imao pojma) te u zaključku traži usklađenje projekta tj. tri primjera novog glavnog projekta usklađenom po novom planu, po kojem btw. nije moguće realizirati zamišljen projekt. (Limitirana ukupna visina građevine). Zahtjev za građevinsku je predan 06/2015, a novi prostorni plan je stupio na snagu sredinom 2016. godine. U zaključku traži usklađenje sa člancima iz novog prostornog plana. Po struci nisam ni blizu pravu, ali mi se čini da tu nešto gadno ne štima. Hvala unaprijed na sugestijama.
  2. Pozdrav! Kupio sam kuću i parcelu te saznao da zemljištem prolazi glavni TK podzemni kabel za telefon koji je postavljan 90tih godina. (Valjda?!). Kabel prolazi duž parcele, s unuarnje strane ograde u mojem dvorištu, uz javnu parcelu (van ograde je uređeni nogostup). To je bilo napušteno zamljište i vjerojatno im je bilo 'zgodnije' zaobići trasu nogostupa i 'skrenuti' u privatno. Trenutno će mi kabeli smetati za planiranje zemljišta i odvodne instelacije, ali nužno bi mogli i ostati tu. Koji su postupci i izgledi ako želim izmještati kabel? Dali je prema dosadašnjoj praksi moguća nekakva nagodba s njima, ukoliko pristanem da kabeli ostanu tu položeni. Inače, zbog gradnje kuće imam geodetski elaborati, vlasnički list 1/1 i uporabnu dozvolu za postojeći objekt. Svi papiri uredni. Molim savjet. HVALA!
  3. Pozdrav! 2015. Postajem vlasnik nekretnine. Iste godine sam htio nadograditi tj. dovršiti gradnju. Sadašnje stanje - jedna etaža, nedovršena (ravna AB ploča). Građevinska iz 1979. Izgrađeno iste godine. Ozakonjeno takvo kakvo je. 06/ 2015. - projektant u skladu sa GUP-om izrađuje glavni projekt sa svim prilozima i predaje ga u nadležni ured za graditeljstvo (nadogradnja objekta - nisko potkrovlje). Komunicira sa uredom. 12/ 2015. - još uvijek iz ureda nema nikakvog odgovora niti zahtjeva za nadopunom dokumentacije. Neslužbeno doznajem kako je u tijeku izrada novog GUP-a. 02/2016 - voditelj ureda govori projektantu kako je u postupku izrada novog GUP-a, te da će neke odredbe biti jednostavnije te da sačekamo izradu novog plana. -ČEKAMO VIŠE OD GODINU DANA, unatoč brojnim upitima 07/2017 - dobivamo prvi službeni odgovor od strane nadležnog ureda - negativno rješenje tj. zahtjev za izmjenu glavnog projekta prema novom GUP-u. (nije zadovoljila ukupna visina objekta koja je sada po novom limitirana). Temaljem takve odredbe, po novom GUP-u sada na objekt mogu staviti samo krov na prizemlje, a etažu ne, jer do ukupne limitirane visine imam još 1 m. (nema prostora). Piše da nema prava žalbe. Na to sam poludio i odmah sam slao dopis gdje objašnjavam da sam predao zahtjev za građevinsku dozvolu za vrijeme starog GUP-a - još 2015. godine po tada važećim uvjetima, a da odgovor stiže 2017. godine temeljem novog GUP-a. (inače, to je mala vikendica na kosom terenu, gdje je novim GUP-om limitirana visina. Iako u kontekstu naselja, moja građevina je najniža - sve susjedne su dovršene sa dvije etaže, pa je i u pogledu konteksta naselja apsurdno, a moja građevina nagrđuje izgledom, nedovršena). 08/2017 - voditelj ureda mi šalje MAIL u kojem piše - dobit ćete novo rješenje u 9. mjesecu - međutim do današnjeg dana ništa. ŠTO ČINITI? Dali ured može 2 godine uopćne ne odgovoriti na zahtjev za odobrenje građevinske? Što kaže ZOG tadašnji i sadašnji. Da poduzmem pravne korake? Što za štetu protokom vremena na građevini - curenje ploče?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija