Jump to content

Derivat

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na sugestijama. Ipak imam osjećaj da će to sve skupa biti mučno i mukotrpno, no potrbno je učiniti prvi korak.
  2. Krajem svibnja moja supruga (bivša) iselila je iz našeg zajedničkog stana zajedno sa naših dvoje djece 8 i 12 godina. Pokrenula je i zahtjev za skrbništvom nad djecom u CZSS. Nakon nekoliko dana djeca su nakon škole došla k meni i nisu više htijeli otići iz obiteljskog doma. Tako živimo već mjesec dana. Njen zahtijev za skrbništvo je poništen jer je hospitalizirana na odjelu psihijatrije, nije u mogućnosti doći u CZSS. Njena dijagnoza meni nije poznata, liječnik mi je neće reći. Mislim neka teška depresija, želja za samoubojstvom i takve stvari. Savjet odvjetnika, neka ništa ne pokrećem niti išta tražim od nje, jer sudovi su skloni kao i CZSS ženama, neka uživam s djecom dok mogu. Moram li ja njoj predati djecu kada iziđe iz bolnice? (Hoće li im nauditi?) ili opet odvesti nekamo? Je li mi pametno pokretati postupak za skrbništvo što prije ili da čekam? Kakve su mi šanse da dobijem skrbništvo i čime ću ih povećati? Sigurno netko od Vas mi može pomoći savjetom kako da iziđem iz ove situacije i uredim si život. Hvala
  3. Hvala svima koji ste se potrudili pomoći mi svojim misljenjem i savjetom. Svakako cu napisati kako Ce se stvar razvijati. Ocito mi slijedi jos jedan posjet odvjetniku. Nemam sto izgubiti, moram se boriti. Hvala jos jednom.
  4. Sto se tice zabrane pristupa, nema me za sta prijaviti. A sto se tice obiteljske mirovine bilo je godina kada su joj krediti bili večim od mirovine, pa opet sve njeno. Da sa ja placan kredit a ona rezije i hranu, tada bi bio u boljoj situaciji ovako me prevarila.
  5. Zivio sam u izvanbračnoj zajednici 2005. godine do nedavno. Kupili smo stan 2006. godine i knjizili ga pola ona pola ja. Stan je kupljen manjim dijelom od uštedjevine a večim kreditom. Ja banci nisam bio zanimljiv kao zajmoprimac, vec ona zato sto je korisnica obiteljske mirovine. Sada kad je zajednici dodao kraj njen odvjetnik tvrdi da je stan njezin u potpunosti jer je kredit placan iz obiteljske mirovine. Ona ima dvoje djece iz prvog braka, brak prestao smrcu, i zajedno imamo dvoje naše djece. U stanu od 125 kvadrata ja moram zivjeti u garaži, jer djeca moraju imati svoje sobe cak i ona punoljetna. Borimo se za skrbništvo, ona pokušava na sve načine mene izbaciti iz stana. Prijeti da Ce me tužiti, traziti zabranu pristupa a samim tim neću moći u stan. Imamo jos neke imovine životno, neku zemlju, kombi, ti je sve na moje ime ali je bracna stecevina. Ja sam upisan kao vlasnik jer mi treba za posao, bavim se poljoprivredom. Nisam iz mjesta gdje sada živim tako se ne mogu obratiti obitelji za smještaj. Moja zelja je da me ona isplati iz mog dijela, a ona bi meni uvalila svu ostalu imovinu, tako da mi za stan nedaje nista. Zanima me kako je moguće da je stan njen samo zbog činjenice da je administrativna zabrana bila na njenu mirovinu. Ima ona jos jedan stan koji iznajmljuje, to je stekla u prvim braku a kredit smo vracali zajedno deset godina. Osjećam se prevareno, jer vratit sto tisuća eura za oba stana i otici s najlon kesom i alimentacijom u svijet. Pise s mobitela jer nemam vise pristup kompjuteru. Ja sam se povukao u garaži samo da bi bilo manje svadju ali uzalud. Molio bih kada bi mi netko dao kakav pravni savjet, kakva je moja sadašnja pozicija. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija