Jump to content

runner90

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno je meni što ti želiš reći, ali smatram da sam svakako stavljen u nepovoljnu situaciju usprkos tome što nisam napravio ništa loše. I na neki način sam kažnjen samim time što moram izdvajat svoje vrijeme i živce za sve to skupa. Bio čovjek osuđen ili ne, novac koji on bude morao platiti plaćati će državi. Ja od ovog procesa jednostavno nemam ništa kao individualac. Ovako osobno bi volio pomoć državi da kazni nekog tko se ne drži zakona, ali imam mišljenje da je država prva ta koja se ne drži svojih zakona. Zanima me čisto hipotetski - da se ne odazovem i da policija dođe po mene, i da ih pitam da li sam uhićen ne bi mogli reći da sam uhićen jer nemaju uhidbeni razlog (nit nema razloga da me se uhiti) - ali ako nisam uhićen to onda znači da me nemaju pravo nigdje odvoditi i odvoditi kao da jesam.
  2. Drugim riječima ako netko želi da gubim svoje vrijeme i novac kako bi nekome pomogao, smatram se da moram imat uvid u određene informacije te da moram biti plaćen. Ja sam jednostavno kapitalist u kapitalističkom društvu.
  3. U tome i jest problem, tj. moj glavni problem - ne znam tko je uopće čovjeka tužio i bez tih informacija smatram da nije moralno od mene da donosim odluku da li bi se trebao pojaviti kao svjedok u procesu kojeg mene kao običnog građanina možda ne bi trebalo biti niti briga. Mene država ne plaća da svjedočim, nego to navode kao moju dužnost. Budući da znam da nisam bio involviran u nikakve malverizacije, niti sam optužen za išta, ne vidim svoj privatni dobitak s time što ću potratiti jedan dan da budem prisutan i potrošiti novac na putovanje i ostale troškove. Budući da živimo u parlamentarnoj repulici koja bi trebala imati visoku obzirnost prema ljudskim pravima, ne vidim smisao da me zovu kako im se sprdne. Pa prolazim ja svaki dan kraj svakakvih kafića i promatram pa me ne zovu ako se nešto u tom kafiću događa.
  4. Ma znam da je on nešto odugovlačio stalno s tim ugovorom, poslije mislim da je rekao da sam bio na probnom radu ... i u praksi je radio nešto što i dan danas ne razumijem "plaća unazad" i to je to. Problem je što ne znam tko ga je uopće tužio, samo je jedna cura radila u drugoj smjeni osim mene. Da li je moguće da ga je država optužila za nešto pa mene navode kao svjedoka jer sam bio tamo radnik?
  5. Pozdrav, Prije jedno 9 mjeseci sam radio u jednom ugostiteljskom objektu. Radio sam svega mjesec dana jer nisam bio zadovoljan radnim odnosom. Dao sam otkaz, poslodavac je to prihvatio, čak sam mu dao i pismo s kratkim obrazloženjem zašto dajem otkaz. I sad mi dolazi na kućnu adresu pismo iz prekršajnog suda u kojem se pozivam kao svjedok, a okrivljeni je imenom i prezimenom (te imenom tvrtke) moj bivši poslodavac. Radi se o prekršaju na temelju članka 229. stavak 1. točka 3 zakona o radu. Uopće mi nije jasno što žele od mene, ne piše tko me je naveo za svjedoka ... nikakve informacije. Pokušao sam doći do bivšeg poslodavca putem telefona no nisam uspio. Nije mi jasno uopće o čemu se radi. Može li mi netko pripomoći? Hvala,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija