Jump to content

xyzzx

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je xyzzx objavio

  1. Glavni motiv je sto u Spanjolskoj za biti freelancer mjesecno placas cak do 365 Eura. Za tek uspostavljenje freelancere ta cijena je niza ali sve jedno si primoren placati bez obzira da li si ostvario neki prihod u odredenom mj. U tu cijenu ulazi Social Security (HZZO kod nas). Stvar da ga ja vec placam posto radim puno radno vrijeme u firmi ne znaci nista, stoga bi ga placao duplo. Recimo da HR usvoji taj zakon i za 'Freelancere', kako tocno bi se stvari mogle zakomplicirati?
  2. Pozdrav, Hrvatski sam drzavljanin. Zivim i radim u Spanjolskoj. Uz normalan posao u firmi radim i freelancing od doma. Prihod od freelancinga je sve veci tako da cu se morati registrirati i placati porez na to. Posto je nedavno u HR dosao novi zakon u kojem se mladjima od 25. ne naplacuje porez na dohodak mislio sam se registrati i placati porez HR. Sto se tice banke, koristio bi britansku banku Revolut (britanski IBAN) Koje probleme bi mi to moglo stvarati? Da li bi se drzava uopce upustala u takav proces ili bi me samo kontaktirala banka da im dostavim papire o uplacenom porezu?
  3. Zadnje pitanje: Da li jos uvijek imaju pravo dolaska na adresu prebivalista ako se u meduvremenu odjavim iz HR?
  4. Ako se odjavim iz RH da li jos uvijek imaju to pravo? Adresa na kojoj sam prijavljen je adresa roditelja. Sve pokretnine su u njihovom vlasnistvu stoga ne vidim mogucnost da bi se pokretnine mogle oduzeti - ovrha glasi na moje ime.
  5. Da jos uvijek sam prijavljen. Dobio sam brz odgovor od A1 korisnicke sluzbe: Poslao sam mail odvjetnickom uredu kako bi mi poslali vise informacija o ovrsi. Jos jednom napominjem da nemam niti planiram stjecati imovinu (nekretnine / pokretnine) u HR. Gledajuci da se potpuno odjavim iz HR i ako se zaista drzim toga 10 godina da li to znaci da ovrhovoditelj nece moci provesti naplatu? Ovrhu cu platiti u bilo kojem slucaju, ali htio bi je definitivno smanjiti i stoga pokusavam pronaci validan argument za nagodbu.
  6. Nazalost neznam tocne specifikacije ovrhe zbog toga sto se jos uvijek nalazi u postanskom uredu. Jedino ja mogu potpisati da sam je preuzeo no posto ne zivim vise u HR ne mislim se vracati samo zbog toga. Kakva je procedura ako je ne preuzmem? Da li kamate rastu sve jedno? Da li bi mogao imati problema sljedeci puta kad ulazim /izlazim HR?
  7. Zaboravio sam napomenuti da nemam ni nekretnina ni pokretnina, stoga ne vidim sto bi mi se moglo ovrsiti? Ugovor nazalost vise nemam. Potpisao sam ga 2014 i bio je na 2 godine. Nakon toga internet mi se obnavljao svaki mjesec, ali ugovornu obvezu nisam imao. Da li imam pravo zahtijevati od njih da mi dostave kopiju mog ugovora?
  8. Za vrijeme studiranja u ZG koristio sam B-Netov internet koji je bio na moje ime. Placao sam ga 4 godine redovito. U 9.mj prosle godine napustio sam HR no zaboravio sam ukinuti uslugu interneta. Danas sam primio poziv od roditelja da mi je stigla ovrha. Jos neznam koliko je sve ukupan dug no predpostavljam da je oko 1000 - 1500 kn. Htio bi platiti dug no ne u punoj cijeni. Uslugu nisam koristio od 9.mj stoga predpostavljam da ih nisam 'ostetio'. Na umu su mi dvije stvari koje bi mogao iskoristiti za pregovaranje duga. Prva je ta da racun u HR vise nemam tako da me nemogu ovrsiti. Druga koja vjerojatno ne znaci nista - ugovor sam sklopio s B-Netom. Krajem prosle godine B-Net i VIP su postali 'A1'. Mozda postoji neka rupa u tom prebacivanju firme koja bi se mogla iskoristiti u moju korist. Koje mogucnosti imam gledajuci da punu cijenu duga ne mislim platiti?
  9. Hvala na savijetu, napisat cu kaznenu prijavu. Sta mogu ocekivati, u kojem vremenskom roku bi se nesta moglo poduzeti protiv te osobe? Najvise me brine to da bi osumnjicenika mogli pozvati na razgovor, a prije toga mu ne otuditi svu potrebnu opremu kojom se koristio (Mobitel i racunalo). Onda sve pada u vodu... Ili pak da produ mjeseci prije nego se sta poduzme, a u meduvremenu se osumnjiceni rijesi svih dokaza.
  10. Evo opet novosti... NAPOMENA: U meduvremenu sam dosao do 100% tocnih podataka o osumnjicenom. Dodem ja u D.O, i naravno oni nisu zaprimili nikakvo izvjesce o mom slucaju od policijske stanice u kojoj sam to prijavio. Da stvar bude bolja, pitao sam da li je sta zaprimljeno u vezi decka koji je isto prijavio prijevaru ali i kradu identiteta. Naravno, nista nisu zaprimili ni u tom slucaju. Nakon sta sam rekao da bi podnio grupnu prijavu, jer nema smisla da se sve prijave ostecenih "istrazuju" zasebno, zenska mi odgovara da ce se sve naše prijave vjerojatno spojiti ukoliko bude podudarajucih podataka, ali opet ako su prijave iz razlicitih opcina, sto i jesu, da onda nema sanse da se spoji u jedan slucaj. Rekao sam da imam sve potrebne informacije i dokaze o kojoj osobi se radi, i naveo sam da sam jos uvijek u kontaktu s tom osobom, i da odugovlacim sto je dulje moguce. Sve u svemu, nova prijava nije uzeta, vec mi je D.O odgovorila da ju nazovem krajem drugog tjedna, da ce im do onda njuskalo poslati informacije o tom prevarantu ( 2 mjeseca je proslo, jos im nisu poslali. Isto tako ja sam zatrazio informacije sa Paysafecard stranice, to ocito nisu ni zatrazili). Da li je uopce vrijedno sta spominjati vise? Sve informacije sam im servirao na stol, sami nebi nikad saznali o kome se radi jer su nesposobni, i sad mi odgovaraju da ih nazovem za 2 tjedna!? Na policiji nisam bio s novim informacijama da znam o kome se radi. Zadnje sam bio prosli tjedan da im kazem da sam stupio u kontakt sa osumnjicenim nakon cega je "kolega iz druge sobe" odgovorio: "Najbolje se tim ne bavit"... Evo stvarno vise neznam sta da radim. Tolike sate sam potrosio na samostalnu istragu i na kraju od toga nece biti nista. Onda se cude kad covjek uzme pravdu u svoje ruke... Ovaj nemar planiram prijaviti unutarnjoj kontroli. Sta mogu ocekivati od toga? Zanima me sta bi ja trebao poduzeti da se slucaj rijesi po hitnom postupku? Da sljedeci dan / tjedan osumnjicenom pokuca policija na vrata, oduzme mu svu tehniku, i dalje nek postupaju kako zele. Kako kazem, sve informacije o osumnjicenom imam servirane. Nisu nagadanja vec postoje cvrsti dokazi...
  11. Tvoja prijava nece apsolutno nista promijeniti, pa bi ti predlozio da se ne zamaras time (dobio si novac natrag...). Kako si i sam naveo, proizvod je vrlo vjerojatno stigao iz Kine. Kina je prepuna takozvanih 'Fake Marketa' koji funkcioniraju bez problema / kontrole. Evo ti jedan video kao primjer, pa ces shvatit da tvoja prijava nebi imala smisla...
  12. Evo da obavijestim o stanju. Naime, svaki dan smo pratili nove oglase na njuskalu, i tako naletili na ovog istog prevaranta. Nazvao sam ga, snimao razgovor, i doista se sve poklapa. (glas, prica, itd.). Prevarant je poslao istu osobnu kojom se koristio i ranije. I tako danas se ja s njim sve dogovorim, kao da cu mu platiti Paysafecardom i odem do policijske stanice. Vidjeli su da sam slucaj prijavio vec prije 2 mj. Primi me neka zenska koja nezna ni mail otvorit, a kamoli da zna sta je IP, Paysafecard, itd... Postavlja mi pre glupa pitanja, koja zaista nemaju veze s vezom. U jednom trenutku mi je doslo da ih posaljem sve u 3pm i da izadem van. Nakon toga, ta ista zenska odlazi u sobu pokraj kako bi pitala kolegu sta da napravi. Ovaj joj odgovara rijecima: "Najbolje se s tim ne bavit". Bez obzira sto sam sto puta napomenuo da nas ima vec 6 prevarenih od te iste osobe, i da je pitanje koliko ih jos ima da se nezna, i da ta osoba svakim danom / tjednom prevari novu zrtvu, on daje takav odgovor. Stvarno mi je doslo na plakanje u kakvoj drzavi zivimo... Sada im slijedi prijava unutarnjoj kontroli, a dalje cemo vidjeti.
  13. Pozdrav, Prije 2 mjeseca dao sam iskaz o prijevari preko njuškala / paysafecarda. Zahtijevao sam da mi se dobave sve informacije koje Njuškalo i Paysafecard mogu dobaviti (IP Adresa, ime prezime prilikom registracije, itd...) Prije toga cuo sam se s podrskom na Njuskalu i rekli su mi da oni te informacije prosljeduju u najbrzem mogucem roku (1 dan) nakon sto zaprime molbu/nalog od policije. Evo i tako 2 mjeseca je prošlo, od policije ni riječi. Zanima me da li imam pravo na žalbu s obzirom da se taj postupak ocito nije ni pokrenuo? Radi se o svoti od 900kn, za koju znam da bi morao pokrenuti privatnu tuzbu, ali sve jedno sam obvezan dobiti trazene informacije. Naime, vec sam polako to pustio u vodu, ali ovih dana sam stupio u kontakt sa još 6-ero ljudi koji su isto zrtve tog istog prevaranta (pitanje kolko ih jos ima s kojima nismo u kontaktu). Kod njih se isto apsolutno nista nije poduzelo sa strane policije. Toliko o drzavi u kojoj zivimo...
  14. Ukoliko bih podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijevare (njuškalo), da li bi imao pravo saznati informacije o toj osobi (prevarantu) ili bi to išlo preko odvijetnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija