Jump to content

jojo123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Svi mi koji se koristimo tim putem imali smo pravo služnosti kod bivšeg vlasnika. Da, prenio je pravnim poslom jer je on naš novi gradski odvijetnik. Odvijetnik je na sebe prepisao 30m2, a kasnije je gradu poklonio da bude javni put oko 500 kvadrata i sad to sve pripada javnoj cesti.
  2. postovani, molim za pomoć! Ovako : pristup mojoj parceli je prije bio u privatnom vlasništvu čovijek od kojega smo svi kupili parcele, već dugi niz godina cca 20 god. Nedavno smo otkrili da je naš susjed odvijetnik taj put prepisao na sebe 30 metara kvadratnih s tim da je kao gradu poklonio da to bude javna cesta cijeli put od oko 500 kvadrata puta. Zanima me da li je to mogao bez suglasnosti ostalih susjeda vezanih uz tu cestu napraviti i da li je to kriminalno dijelo od strane odvijetnika? Tim postupkom je i mene oštetio jer je jedan mali dio oko 10 kvadrata moje parcele uvrstio u put bez mog znanja. Na taj dio parcele je plaćen porez, samo nisam ga pridodala u ostataku moje parcele. Sad nam stvara probleme, jer ja svoj posjed ne mogu ograditi u cijelosti jer ni geodeti mi ne žele obilježiti moje jer poznaju dotičnoga odvijetnika i ne žele mu se zamjeriti.
  3. Poštovani, molim Vas može li mi netko reci koja udaljenost mora biti kod gradnje montažne garaže-ostave od susjedne parcele? I da li treba suglasnost koja od susjeda te da li treba građevinska, lokacijska ili nešto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija