Jump to content

Barbara K.

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dobro, to stoji i imamo to u planu, ali mene zanima da li mogu prilikom razvrgnuća suvlaništva izbjeći da se kuća u kojoj živimo dijeli, jer ona u pravnim papirima nije upisana. Kuća koju su naslijedili,ne postoji, srušena je. Ne znam kojim riječima da opišem u kakvoj jadnoj situaciji se nalazimo. Ovaj došao kao iz vedra neba, upao u kuću u koju sam sa mužem i djecom živjeli sami, koju smo iz derutnog stanja napravili kućom za živjet, uložili pun kufer novaca i sad po tome, još i ako uspijem doći do razvrgnuća isplatom,po procjeni sudskog vještaka, morat ću "gospodinu" platit dio kuće koju smo uređivali. Već sam luda, oprostite, ali eto i danas opet problemi s nji, dere se po dvorištu, viče kako je on gazda, provocira, prostači.. ma fuj..da napomenem kako fino živi jer ne plaća nikakve režije, jer brojilo za struju, vodu.. je samo jedno.
  2. nisam rekla da se kuća od 350 kvadrata dijeli na ostale. Govorim o kući koja je upisana 55 kvadrata. Pošto je samo ona u rješenju o nasljeđivanju i upisana u gruntovnici. Kuća koja je sada izgrađena od 350 kvadrata se nigdje ne spominje i nije još legalizirana do kraja pa tako niti nigdje upisana. U ostavinskoj raspravi nije bilo nikada govora o njoj već samo o kući od 55 kvadrata koja je nekada davno postojala. Njihova majka je bila vlasnik samo pola kuće od 55 kvadrata i tu polovicu su oni naslijedili. 27,5 kvadrata ili pola kuće je vlasnik naš sin. Najlakše bi mi bilo to u četiri oka,ali eto nadam se da ste me sada shvatili. Kada bi išli na razvrgnuće, da li će mi proći to da bi ga isplatili po upisanom stanju u gruntovnici i rješenju o nasljeđivanju ili po sadašnjem stanju odnosno kući od 350 kvadrata, makar još nije legalizirana.
  3. Ako sam sad ja Vas shvatila, znači polovica kuće je bila od njihove majke, tu polovicu oni dijele, a nigdje se nije spominjala kuća od 350 kvadrata, već samo kako je upisano 55 kvadrata. U rješenju o nasljeđivanju stoji da je moj suprug vlasnik 3/8, mužev brat 5/ 8 od 55 kvadrata. Posebno u izvatku iz grutovnice piše da su vlasnici u polovini moj sin ( pola kuće od 55 kvadrata ), suprug i brat u omjerima koje sam Vam navela.
  4. Ne, niste me razumjeli, odnosno nisam se dobro izjasnila. Znači, kada je bila ostavinska rasprava dijelila se kuća od 55 kvadrata koja je i upisana u ZK, i tako piše u rješenju o nasljeđivanju, i od te kuće je 5/8 njegovih. Ova kuća još nije upisana u gruntovnici, jer nismo platili legalizaciju.
  5. Građena je prije, bilo je rješenje za rušenje, međutim kada je 2013 došao zakon o legalizaciji, suprug i ja smo pokrenuli, ishodili sve papire,arhitekt,geodet i ostalo, te je došlo rješenje za plaćanje. Umeđuvremeno smo je uređivali, trenutno radimo i na fasadi. U ostavinskoj raspravi, prikazana je kuća koja je nekad postojala, ona više ne postoji, još od osamdesetih godina, sada je ova kuća od cca 350 kvadrata. U ZK još uvijek stoji da je 55 kvadrata. Mužev brat je dio kuće dobio u nasljedstvo 2006 godine kada je još bio maloljetan.
  6. Poštovani, potrebna mi je pomoć pri sljedećem problemu. U kuću nam je došao mužev brat koji je naslijedio dio kuće. Polovica kuće glasi na sina, a druga polovica 5/8 na muževog brata, 3/8 na muža. U zadnje vrijeme postaje nesnošljivo živjeti s njim u blizini. Opremili smo mu jedan dio kuće od 35 kvadrat,napravili kupaonu, uveli struju i sl. Međutim kako je to osoba koja je pod utjecajem droge, neuračunljivog ponašanja, stalno nas psihički maltretira, krade po dvorištu, buši gume.. i da napomenem ne plaća nikakve režije, ni vodu, struju, jer sva brojila su postojana, a nemam novaca da idem razdvajati od osobe koja mi se nametnula. Želim ga udaljiti, dok se neko zlo nije dogodilo. U papirima ZK stoji da je kuća od 55 kvadrata sa oko 400 kvadrata okućnice, a to nije kuća u kojoj smo sada, ali je to zemljište. Kuća u kojoj živimo je oko 350 kvardata, predani su papiri i doneseno je rješenje za legalizaciju, međutim u općini još nije plaćeno, tako da u ZK stoji još uvijek kuća od 55 kvadrata i tako piše u nasljedstvu. Kako da se najlakše bezbolnijem riješim zla koje nas je snašlo? Kome da se obratim da se preda zahtjev za razvrgnuće da mi njega isplatimo za dio kuće koji je upisan u zemljišne knjige? Mi smo kuću uredili, pokrenuli legalizaciju, a on nam se nametnuo i radi probleme da mora intervenirat i policija. Molim vas za pomoć jer sam već na izmaku snaga. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija