Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Albica

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molila bih za savjet. Otac ima na svojim nekretninama zabilježbu ugovora o doživotnom uzdržavanju, on je primatelj uzdržavanja. Davatelj je osoba s kojom živi vanbračno. Otac sada želi raskinuti taj ugovor za jednu od nekretnina koju želi darovati svom odraslom djetetu. Da li se može raskinuti takav ugovor samo za jednu nekretninu a da davatelj ostane na ostalima/još jedna nekretnina ostaje pod ugovorom. Takoder, da li raskid za tu nekretninu mora biti sporazuman ili on kao vlasnik nekretnine može podnijeti jednostrani raskid? Osoba kojoj otac želi darovati(kćer) ne želi ulaziti u velike rizike, preuzeti nekretninu a da su moguće komplikacije, tužbe, odbijanje upisa raskida ugovora od gruntovnice i slični problemi. Rađe bi odustala na vrijeme dok ne bude kasno. Samo još kratko-da li otac uopce može darovati nekretninu u procesu raskida ugovora za tu nekretninu ili bi se ipak trebalo pričekati da se ispise zabilježba kompletno iz zk uloška u zemljišnim knjigama? Unaprijed zahvaljujem na pomoći i savjetima!
×