Jump to content

Drugar1

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ovo je samo prijedlog o amandmanu, tako da ce se tvoj slucaj vjerovatno rjesiti
  2. https://www.sabor.hr/konacni-prijedlog-zakona-o-izmjenama-i-dopunama-zakona-o-hrvatskom-drzavljanstvu-drugo-citanje-pz?t=110173&tid=207932 Ovdje samo pise da je rasprava zakljucena Ali ne pise nista o glasanju dok je Jutarnji u proslost vec naglasio glasanje pod linkom koji sljedi. https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zakon-o-drzavljanstvu-u-petak-u-saboru-sdp-i-manjinci-svoj-glas-uvjetuju-usvajanjem-amandmana-kojima-ce-se-ispraviti-20-ak-godina-stara-nepravda/9104624/amp Mozda ja nesto nisam dobro vidio ili razumio ali jel‘ bilo glasanja a skriven je ili su ga zastupnici jednostavno izostavili?
  3. U prijedlogu zakona pise da bi zakon trebao vaziti od 1.10. a sad ga vise nema na dnevnom redu. Da li to znaci da ce biti izglasan u petak ili da ga se nece izglasati uopce?
  4. Pratio sam raspravu, ali nije iz toga bilo vidljivo koji ce amandman biti prihvacen.
  5. A koje su amandmane prihvacene? U prijedlogu je pisalo da ce stupiti na snagu 1.10.2019. Malo sam zbunjen jer na sajtu sabora ne pise da je izglasan, nego samo da je rasprava zakljucena. https://www.sabor.hr/hr/sjednice/dnevni-red
  6. Vidim da je rasprava zakljucena i da su amandmani uruceni. Kada ce biti glasanje i odlucivanje?
  7. Sad sam vidio da su u saboru vec glasali za novi zakon. Jel to znaci da nece biti 2. citanje? I kada ce taj novi zakon stupiti na snagu? Ili kako ce to sada Dalje ici ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija