Jump to content

Drugar1

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čak su se smjeskali, ako previse ljudi tako prodje, da ce ukinuti taj zakon, jer su ga vec jednom promjenili kada su dodali taj Dio o ljudima koji su otisli u druge republike.
  2. Evo ja sam pitao u ambasadi u Beču pa su mi rekli, da vrijedi dati zahtjev samo ako su se ljudi iselili poslje upostave RH u drugu republiku bivse drzave, ali ipak da to Zagreb odlucuje i da oni u ambasadi ne mogu dati tacan odgovor.
  3. Da je to tako cijeli taj clanak ne bi imao smisla, Jer ocigledno vecina iseljenika i njihovi bracni drugovi, kao i potomci i njihovi bracni drugovi ne zive u hrvatskoj. Sta se toga tice vjerujem da je dovoljno priloziti potvrdu iz inozemstva da osoba nije kaznjavana. Sve ostalo bi bilo ne logicno.
  4. 5. Da se iz njegova ponašanja može zaključiti da poštuje pravni poredak i običaje u Republici Hrvatskoj. a koju to sad ima vezu?
  5. Iseljenik, njegovi potomci do 3. stupnja srodstva u ravnoj liniji i njihovi bračni drugovi mogu prirođenjem steći hrvatsko državljanstvo iako ne udovoljavaju pretpostavkama iz članka 8. stavka 1. točke 1., 2. i 3. ovoga Zakona. Iseljenik iz stavka 1. ovoga članka je osoba koja se iselila s područja Republike Hrvatske u namjeri da u inozemstvu stalno živi. Iseljenikom se ne smatra osoba koja je iselila s područja Republike Hrvatske na temelju međunarodnog ugovora ili se odrekla hrvatskog državljanstva te osoba koja je promijenila prebivalište u druge države koje su u to vrijeme bile u sastavu državne zajednice kojoj je pripadala i Republika Hrvatska. nigdje ne pise da suprug mora da zivi u RH
  6. Tacno iz tog razloga trazim kriterije Po kojima bi mogao proci kao iseljenik. Posto sam eu drzavljanin se mogu jednostavno prijaviti bez vize, privremenog boravka itd. Samo me zanima koliko dugo se treba biti prijavljen, prije Nego sto se moze odjaviti pa da bi se racunao kao iseljenik. Nigdje nisam pronasao da je potrebno Imari osobnu, putovnicu ili drzavljanstvo hrvatske za to.
  7. Pa Jel igdje navedeno Koje su uslove da bi se priznalo covjeka da je iseljenik?
  8. Trenutno da, Ali ako budem bio prijavljen u hrvatskoj jedno vrijeme?
  9. Nije tacno. Zavisi od trenutka u kojem mu se je supruga iselila. Ako je to bilo poslje nezavisnosti Hrvatske 08.10.1991 onda naravno da ima mogucnosti.
  10. Dobar dan, imam jedno pitanje u vezi drzavljanstva za iseljenike. Ja imam drzavljanstvo Austrije i zivim u njoj. Porijeklom sam bosnjak iz Bosne a zelim hrvatsko drzavljanstvo radi imovine u Hrvatskoj. Procitao sam zakon o drzavljanstvu i u njemu pise: Iseljenik iz stavka 1. ovoga članka je osoba koja se iselila s područja Republike Hrvatske u namjeri da u inozemstvu stalno živi. Jel to znaci da ja udovoljavam pretpostavke ovoga zakona ako se kao EU drzavljanin prijavim u svojoj kuci u Hrvatskoj na primjer 1 sedmicu ili 1 mjesec pa se onda odjavim pa opet u Austriji prijavim? Naravno da govorim i pisem hrvatski i da mogu proci test za naturalizaciju. Penzioner sam, tako da nemam neke obaveze koje bi me stisle da moram biti odredjeno vrijeme u nekoj drzavi. Tacnije bi me zanimalo koje su konkretne kriterije da bi se covjek priznao kao iseljenik? Hvala unaprijed! Pozdrav
×