Jump to content

ivan015

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, 2000. godine dobio sam sudsku presudu po kojoj sam vlasnik 1/1 čestice na kojoj je obiteljska kuća. Presuda je donesena, među ostalim, i skicom prema kojoj je ta kuca na toj jednoj katastarskoj čestici. (također postoji kopija katastarskog plana iz 1984. na kojoj je također kuća na jednoj čestici, a kasnije plan nije mijenjan, na terenu se također ništa nije mijenjalo te su granice iste). Prije 3 godine pokrenuo sam zahtjev za legalizaciju, na terenu su bili geodet i arhitekt koji su odradili potrebnu dokumentaciju. Početkom ove godine riješene su sve naknade te smo planirali napraviti uknjidžbu kuće. Geodet je na početku projekta naveo kako će se navedeno platiti cca 3 tisuće kuna te da će on sve odraditi jer ima već snimke i ostalo potrebno. Međutim, kad je došlo do dijela uknjidžbe pojavio se problem, kuća se po katastru proteže na dvije čestice. Prva čestica koja je presudom u mom vlasništvu, a druga koja je u vlasništvu RH. Geodet navodi da je sad potrebno tužiti RH te ponoviti postupak kao i za prvu česticu što će opet trajati 1-2 god, pa se tek tada može to odraditi. Postoji li neko drugo rješenje, jeli nam geodet to mogao znati u početku postupka legalizacije pa da se sve odmah napravi i i kako je moguće da je kuca sada na 2 čestice, a po ranijim dokumentima je bila na jednoj. Hvala na odgovoru.
  2. To mi je jasno, jeli u tom slucaju ovaj ugovor bezvrijedan i sto se s njim dogadja. Nije mi bitno vozilo niti hoce li se prepisati vec samo da ugovor kojem sam posred mogu ponistiti kako nebi imao problema zbog istog jer inace se uopce ne bavimo kupoprodajnim ugovorima nego je kako sam u pocetku naveo bilo sve iz usluge.
  3. Jel se navedeni ugovor moze ponistit od strane posrednika i na koji nacin ako da.
  4. Pecatiran je od firme kao posrednika u kupoprodaji te se na njemu navodi da je vlasnica opunomocila firmu da izradi dokumentaciju prijepisa ili odjavi vozilo (koliko mi je objasnjeno to je nekakav komisionar). To i je cijeli problem jer je vlasnik auta (ne sluzbeni vlasnik nego ovaj koji je auto kupio od gospodje) naveo da je sve uredno te da oni nisu izmedju sebe pravili ugovor vec da odma prebacimo s prve vlasnice na treceg vlasnika i da je gospodja to odobrila, a da je ista udaljena 300 km te da ne dolazi sama donio nam je njen broj osobbe te zatrazi da napravimo ugovor. (Isprike ako je nesto nejasno)
  5. Zanima me i kome bi mogle ici nekakve sankcije s obzirom da svi priznaju stvarnu situaciju i zele je rijesiti sporazumno.
  6. Postovani, hvala na odgovoru. Ugovor je skupa s prometnom i reg oznakama od strane carine poslan u postaju gdje je prijavljena prvotna vlasnica automobila jer je prometna i dalje na njoj, takodjer navode da su iz te postaje to protumacili kao krivotvorinu jer se prva vlasnica nije sama potpisala a nije znala da auto ide trecem vlasniku. Vlasnica nema namjeru tuzbe, pa me zanima pokrece li se automatski tuzba kad se radi o takvom ugovoru ili policija obavjestava stranke i posrednika kako bi rijesili sporazumno situaciju. Ja sam inace posrednik u slucaju. Hvala jos jednom
  7. Tako je, krivo je kasnije pisano umjesto A ide B, isprike na greskama.
  8. Postovani, Osoba A kupila je automobil od osobe B. Nakon nekog vremena osoba A je odlucila prodati automobil te dosla kod pravnog subjekta da isti bude posrednik u kupoprodaji. Osoba A navela je da s osobom B nije naprvila kupoprodajni ugovor te bi trebalo isti napraviti direktno s osobe A na osobu C te da navedena osoba A se s istim slaže te da za to nema nikakvih zapreka. Pravna osoba poznaje osobu C te je ucinila uslugu posto je osoba A udaljena 300km i napravila ugovor bez potpisa osobe A kao prodavatelja vjerujuci da je sve uredno. Osoba C uredno je platila porez. Nakon 2 mjeseca istoj su zaplijenili auto (razlog: auto odjavljeno). Pravna osoba kontaktirala je osobu A koja je navela kako je napravila ugovor s osobom B, u medjuvremenu je dobila kaznu za brzu voznju te otisla na policiju s ugovorom. Na policiji su rekli da ona s tim vise nema nista te da ce odjaviti tablice. Molim info sto u ovom slucaju treba osoba C i pravna osoba kako bi rijesili problem. Osoba A je sa svim detaljno upoznata od strane pravne osobe. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija