Jump to content

Marika111

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Okolnosti su takve kakve sam opisala. Imamo ugovor, rok je daleko prekoracen i zbog toga imam problema a on zavlaci i time me u stvari ucjenjuje. Jasno da je lazov i muljator medjutim mene zanima iskljucivo s pravne strane koje su mi opcije. Tj. Sto mogu napraviti ukoliko ne odradi ugovoreno i koje su pravne posljedice toga. Svi mozemo biti "gurnuti preko ruba" ali to nije ono sto me ovdje zanima.
  2. Hvala na savjetima. Nažalost skupa lekcija za jednog naivca. Mogu li išta pravno napraviti, zaprijetiti mu, za prijevaru je uostalom predviđena kazna zatvora. Natjerati ga da potpiše nekakav aneks ugovoru kojim bi se zaštitila? On naime i dalje obavlja radove, dolazi svakodnevno i uporno tvrdi da će završiti, međutim očekujem da neće moći/htjeti dovršiti pa bih htjela znati koje su mi trenutno potencijalne opcije. Neovisno o tome vratila ja novac ili ne, na koji način on može biti kažnjen za prouzrokovanu štetu.
  3. Koliko je izgledno da cu uspjeti tuzbom doci do uplacenog iznosa obzirom da je ugovor sklopljen s pravnom osobom i ukoliko je firma u stecaju. Odgovara li vlasnik firme za nastalu stetu? Mogu li ga prijaviti za prijevaru?
  4. S izvodjacem radova potpisala sam ugovor u kojem su specificirani radovi, iznos i rok dovrsetka radova. Nije ovjeren kod javnog biljeznika. Covjek kontinuirano laze, pojavi se raditi pa onda opet ne, rok za dovrsetak je prosao i sa svakim danom mogu ocekivati stetu nastalu vanjskim uvjetima. Ne zeli mi vratiti avans uplacen na racun firme. Kako da dodjem do svog novca? Pokretanjem tuzbe? Mogu li ugovorom pokrenuti ovrhu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija