Jump to content

joza11

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nemam s bakom nikakav ugovor, ali je uzdrzavam jer je stara i bolesna i ima malu penziju. Sukladno tome ja joj financijski pomazem i pomazem joj po kuci, vodim kod doktora i ostalo.
  2. Dakle mene ne muci to da li ima neki nasljednik s kojim cu podjeliti imovinu. Vise me muci to sto je moja supruga pokazala pretenzije prema toj imovini koja nije mala. Posto ona nikada nije imala nista s tom imovinom i nikad nije nista ulozila, nikad nije uzdrzavala moju baku koja je vlasnica imovine a jos k tome bojim se da ce supruga s njom lose raspolagati, ne zelim da ona ista od toga dobije. Zato me zanima da li postoji ikakav nacin da ona dobije bilo kakav udio nakon bakine smrti.
  3. Dakle sve sam jasno napisao. Ja sam jedini nasljednik. Baka je imala samo moju mamu a moja mama je imala samo mene. Djed i mama su umrli a moji roditelji su se rastali prije 30 godina. Baka nije imala brace ni sestara. Prema tome ja sam jedini nasljednik.
  4. Pozdrav ljudi Imam baku koja posjeduje nekretninu koju ću ja naslijediti jer sam jedini nasljednik. U braku sam i imam suprugu s kojom nisam u dobrim odnosima ali sam ostao u braku s njom i živimo na istoj adresi radi djece. Mene zanima ako ja nakon smrti bake nasljedim nekretninu, da li se ona automatski smatra bračnom stečevinom i supruga ima pravo na nju u slučaju razvoda braka? Ako da, da li imam neki mehanizam da spriječim da supruga dobije dio te nekretnine ili se moram razvesti prije smrti bake? Hvala za svaki odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija