Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  520
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Wanksta je zadnji put osvojio dan svibanj 5

Wanksta objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Wanksta

Nedavni posjetitelji profila

2831 pregleda profila
 1. Vjerojatno jamac ( firma) uredno plaća kredit.
 2. Nema. Piše li nešto na kopijama o mogućem slučaju spora ? Kad jamac u vašem slučaju firma vrati dug, može tražiti da mu vratite uplaćen novac banci. Banka ima praksu reagirati ako se ne uplati druga rata kredita i nakon opomene otkazati ugovor i poslati kompletan iznos na naplatu osiguranju. Osiguranje ili vjerovnik koji je isplatio vaš dug traži naplatu od vas ili u protivnom pokreće sudski postupak. Ako jamac uredno podmiruje dug za procedura izostaje. Pošto imate neki članak u uvjetima kredita da niste smjeli dobiti otkaz ta činjenica bi vam pomogla u slučaju spora kao i činjenica da ste radi otkaza bili primorani napustiti zemlju. No to Zastara teče od dana kad je uplaćena zadnji put rata kredita pa do pokretanja sudskog postupka ili postupka pred nadležnim tijelom kao javnog bilježnika. Za to treba proći 5g. po hrvatskom zakonu, a ovdje je upitno po čijem zakonu bi se provodio postupak i nadležnosti sudova. No, do toga prolazi neko vrijeme a vi u svakom slučaju bi trebali dobiti obavijest ili opomenu od tužitelja-jamca. Kazneno djelo nije jer vi niste nikog prevarili, opljačkali ili namjerno nešto uradili. Ako imate nekretninu, osobni stečaj nije moguć a pogotovo ako ni nemate dug na fini, banci..
 3. Možete malo objasniti kako je poslodavac jamčio za vas, vaš kredit, a za mjesec dana vam je dao otkaz ?
 4. Zastare nema. Ovisi što je poduzela banka na bliskom istoku, dali su poduzeli kakvi sudski postupak. Radnja Interpola je moguća, ali samo ako se radi o kaznenom djelu i većim dugom. Rođakinji ne mogu sjesti na plaću jer nije ona napravila dug.
 5. Poznat mi je sličan slučaj iz Švicarske. Trebao bi se primjenjivati zakon države gdje boravite, ali tu su stavovi oprečni jer je kredit dignut u drugoj državi i na ugovoru stoji da se primjenjuje zakon te države. Obično banka iz druge države ovlasti agenciju u Hrvatskoj da ju zastupa as li ako ova nije otkupila dugovanje nema legitimitet da vas tereti osim da vam šalje opomene. Koliki je iznos otprilike ?
 6. Oprost dugova

  Znači, ne može poslje utvrđivanja nemogućnosti naplate, bilo kada predlagati sredstva ovrhe, nego tek kad ima saznanja da
 7. Oprost dugova

  Kako ? Utvrdili ste nemogućnost provedbe ovrhe a ovrsenik je posjedovao recimo taj Subaru sti. npr.?
 8. Oprost dugova

  Možda je meni tumačenje usko, ali ne razumijem Vaš stav da bi kupio Subaru sti-a, a ovrhovoditelju ne bi platio dug.
 9. Oprost dugova

  U tom slučaju je institut nemogućnost provedbe, nepotreban. Čemu svrha ako se opet po nemogućnosti provedbe, provodi nešto, ili zašto na bankomatu pisati da je u kvaru ( van upotrebe), ? a korisnik ima pravo i gura godinama svaki sat vremena karticu i provjerava dali je bankomat profunkcionirao ?
 10. Oprost dugova

  Slažem se, ali ako je nemogućnost provedbe/naplate po toj ispravi, kako se može opet izdati rješenje na istom predmetu na kojem je utvrđena nemogućnost provedbe ? Kao da guram uporno karticu u bankomat na kojem piše da je van upotrebe.
 11. Oprost dugova

  Zar ne treba po novom zakonu biti točno naveden predmet ovrhe na kojem se ona može provesti ? Pošto ovrhovoditelj ima ovlasti kod svih institucija provjeriti imovinsko stanje dužnika, primanja pa onda tek na tom predmetu predložiti ovrhu ?
 12. Oprost dugova

  Čemu svrha predlagati sredstva ovrhe na kojima je već utvrđena nemogućnost naplate ?
 13. Oprost dugova

  Ako je imao ovršni ispravu na pokretninama, zašto se nije naplatio ? Imao je to pravo i obvezu. Ako je nemogućnost naplate i imao je ovršnu ispravu s kojom se nije naplatio, koje sredstvo ovrhe predlaže ?
 14. Oprost dugova

  Ako je nemogućnost naplate, a ovrhovoditelj ima ovršnu ispravu, jeli treba prilikom novog prijedloga za ovrhu navesti sredstvo ovrhe ?
 15. GDPR i agencje za naplatu potrazivanja

  Hvala, znači nema se pravo maltretirati pozivima i poštom recimo na adresi od brata od koje sam ja odjavljen ?
×