Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  858
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Wanksta je zadnji put osvojio dan svibanj 5

Wanksta objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Wanksta

Nedavni posjetitelji profila

3390 pregleda profila
 1. Problem sa savjetnikom na burzi

  Savjetnici sutra spomenite to što ste naveli, ako traje postupak utvrđivanja ne vjerujem da će ona poduzimati nešto u smislu da vas šalje na posao. Vjerojatno je i dobila kakav naputak od komisije.
 2. Iznošenje tajni

  Navedeni simptomi su posljedica stanja kojeg trpite, kojeg bi trebali promijeniti. Postoji zakon o mobingu, no to je procedura koja bi vas koštala živaca jer bi svaka omalovažavajuća riječ, postupak od nadređenih trebao biti evidentiran i dokazan od vas kroz neko duže razdoblje za pokretanje određenih radnji, tužbe. U praxi mi je nepoznato da je netko uspio u sporu, osim spora radi prekovremenih, nezakonitog otkaza i sl. što kod vas nije slučaj.
 3. Iznošenje tajni

  Raditi u takvom okruženju je katastrofa i navlači bolest a to govori o školovanju nadređenih, ja sam u jednoj firmi prilikom slične situacije kupio nadređenima knjigu o bontonu. Dobro da odlazite iz takvog okruženja.
 4. Socijalno osiguranje

  Da, na osnovicu za porez se plaća 15%, obično je premija 500-800 kn za inozemne umirovljenike. Pratite dali Canada dobiva socijalni sporazum sa HR pa na osnovu tog sporazuma možete zdrastveno biti osigurani u Canadi, kao što je slučaj sa Švicarskom od 2017, pitanje gdje vam je povoljnije. Pošto se porez skida u Canadi, ovdje ga ne plaćate.
 5. Socijalno osiguranje

  Ako nemate radni staž u HR, zdrastveno osiguranje trebate plaćati, (oko 600,00-kn mjesečno). Porez na mirovinu vam skidaju u Kanadi ?
 6. Problem sa savjetnikom na burzi

  Sa potpunom radnom nesposobnošću niste raspoloživi za rad, dakle nema potrebe za javljanjem na burzu (upute ćete dobiti od savjetnice) sva ostala prava vam ostaju.
 7. Problem sa savjetnikom na burzi

  O rezultatima komisije biti ćete obaviješteni, a sa potpunom radnom nesposobnošću ne gubite ništa od navedenog, osim da ćete dobiti još plus iznos radi toga. Doktoru se trebate javljati radi svoje kontrole, a komisiji po pozivu (obično jednom godišnje ili po odluci)
 8. Ovrha u inozemstvu

  Nebitno je dali ste došli živjeti iz neke zemlje s dugom u HR ili ste iz HR (gdje ste dužni) otišli živjeti u neku drugu zemlju, znam za konkretne primjere i u jednom i u drugom slučaju, ako sam dobro shvatio vaš upit, no vjerojatno nije tako.
 9. Ovrha u inozemstvu

  Isto tako mi je poznat slučaj gdje se osoba prilikom odjave uputila da podmiri sitno dugovanje (parking) pa se tek po uplati mogla odjaviti iz CH, a s druge strane netko se odjavi sa puno većim dugom što je po meni propust države.
 10. Ovrha u inozemstvu

  Evo jedan dokument da se državljanstvo ne može odjaviti s dugovanjima
 11. Ovrha u inozemstvu

  Postupak ovrha osoba koja su došle živjeti u HR a imaju dugovanja vani su meni nepoznata. Osim ako se radi o kaznenom djelu koja se onda pokreću preko nadležnih institucija, krađa, prijevara i sl. (za veći iznos) U pravilu nijedna osoba se ne može odjaviti (državljanstvo, stalni boravak u CH..) iz bilo koje zemlje gdje ima nepodmirenih dugovanja, po tome ako osoba se odjavi iz države gdje je dužna, smatram da je to problem njihove provjere. Njasno je dali HR provodi provjeru, znači želi se netko odjaviti(državljanstvo) iz HR, otići u Australiju a ima 100.000 kn dugovanja. Postupak naplate je upitan, radi nadležnosti sudova kao i agencija koja bi prihvatila taj rizik.
 12. Ovrhe i dugovanja u Norveskoj

  Ovisi o visini dugovanja : Postoji li mogućnost da pokrenete osobni stečaj u Norveškoj ? U HR, vam bez pravomoćnog sudskog rješenja (ovršnog naloga) ne mogu ništa, opet ovisi u tom slučaju nadležnost sudova, osim da (ovisno o visini dugovanja) prodaju dug agenciji (koja ima i poslovnicu u HR) koja bi išla u taj rizik naplate. Opomene i sl.nemaju snagu "prisilne" naplate, na osnovu njih možete vidjeti smjer u kojem bi slučaj išao. Općenito za neke manje iznose mi nije poznato da se pokrenuo postupak (za dugovanja iz CH)
 13. Problem sa savjetnikom na burzi

  Upitajte savjetnicu, što je komisija odlučila dali ste radno sposobni ili ne. Ako ste radno nesposobni ne gubite ništa, dobivate još neki iznos plus, samo se u tom slučaju javite u zdrastveni ured.
 14. Amex

  Master ne možete dobiti bez tekućeg, dal' kasnije možete zatvoriti tekući a ostaviti master pa ga uplaćivati na šalteru je najbolje da se informirate u svojoj banci. Tekući bez dugovanja možete zatvoriti ili podmiriti dug pa zatvoriti.
 15. Ovrhe i dugovanja u Norveskoj

  Odjavili biste se iz Norveške ili bi samo otišli i živjeli u Hrvatskoj ?
×