Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  655
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Wanksta je zadnji put osvojio dan svibanj 5

Wanksta objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Wanksta

Nedavni posjetitelji profila

3049 pregleda profila
 1. Značenje u postupku

  Evo, ja sam vam živi primjer da nije tako ili ne bi trebalo biti. Prije izvjesnog vremena, posudio sam jednoj osobi novac. Pitala me i ja ono, imam taj novac pa zašto ne bi posudio, osoba me molila, ja sam samo znao da radi, ali gdje i što nije me usprkos tome, interesiralo. Da ne duljim, kad je trebalo vraćati novac, pogađate, nije vraćala. I ja, naravno malo ljut, zovem, tražim novac i teškim koracima nakon dužeg perioda pridobijem osobu za susret, odemo JB-u taj dug uredno ovjeriti, da imam ispravu za daljnje korake. No, mislim si, što mi znači pokretati postupak, osoba nigdje više ne radi, dobivao sam dojave da radi, sad u kafiću, pa u restoranu, prodaji, ali sve na crno, podstanar svugdje po par mjeseci. Uspio sam ju naći, sjednem na kavu s tom osobom i kažem joj: "Znaš šta ? Zaboravi taj dug, ne trebaš vraćati ni lipe, ja mogu mirno spavati, a teret toga problema je na tebi." I zaboravim ja na to. Nakon nekog vremena ,(3god. cca) dobijem poruku da se nađemo i osoba mi donese sav novac koji je dugovala zahvaljujući mi na mom stavu otprije. Poslije ju upitam, imao sam sve dokaze, što da sam te dao na sud ? Rekla je, imao bi samo troškove i nebi ti vratila ni lipe.
 2. Značenje u postupku

  pa bi se mogli nadovezati da ima ljudi koji su razne obveze, npr.vojni rok uredno podmirili, a neki sa raznim vezama, ne. Kako da sad reagiraju ovi koji su recimo odslužiti svoju obvezu vojnog roka ? Da tjeraju ove na odsluženje vojnog roka ?
 3. Značenje u postupku

  O toj činjenici sam već naveo neke primjere (da ih ne ponavljam) koliku ulogu u dugovima ima nepromišljenost onih koji su se našli u problemu a koliko nepromišljenost vjerovnika, dužnik se ne nastaje sam nego kad vas vjerovnik zaduži. Tu se može sad raspravljati dugo raznim primjerima, npr. samac koji ima kredit za stan nema sufinanciranje od države za isti stan kojeg plaća kreditom obitelj sa djecom. Ako kasnije stekne obitelj taj samac je otplatio kredit bez sufinanciranja, dakle nije isti član društva ili kako ? No, moje pitanje je bilo
 4. Značenje u postupku

  Ujutro sam na kavi sreo nakon dužeg vremena par prijatelja iz školskih dana i nakon uvoda smo došli do uobičajenih pitanja kao npr.gdje radite..odgovori su bili na moje iznenađenje da svi rade, kod raznih privatnika, ali bez prijave i plaću za svoj rad dobiju na ruke. Pravio sam se neupućen zašto tako dok mi nisu objasnili da svi imaju razne ovrhe na računima, blokade, pa im je bolje tako, čista lova, koliko rade toliko im je plaćeno i da ima dosta takvih slučajeva a i privatnik "sretan" da uopće ima tko raditi. Ne gubi li time država ogromne novce za davanja,porez, zdrastveno, itd. radi ovršenih koji žele raditi i rade ?
 5. Kredit

  Ovo je bitno u osobnom stečaju. Cilj bi trebao biti da osoba nakon 3 godine od stečaja funkcionira na način kojim bi mogla otkupiti većinu svojih dugovanja, ima mogućnost štednje iz svojeg primanja i da ne ide opet u spiralu dugovanja, onda stečaj nema smisla, ali to ovisi o mnogim zakonima, radnim, socijalnim, ne samo o stečajnim i ovršnim. Npr. predsjednik Amerike, 50 cent i mnogi poznati (Walt Disney) su prijavili prije uspjeha, osobni stečaj.
 6. Kredit

  Kako su naveli ostali cijenjeni korisnici, postupak bi trebao biti brži i jednostavniji. Ako ste u nemogućnosti plaćati svoje obveze u nekom periodu od 90 dana, nemate imovine i primanja ili su premala da bi pratili standard, pokrili dugove, zakon države bi trebao tada omogućiti takvom potrošaču konkurs i da se uz primjenu pravilnog zakona o svim pravnim poslovima onemoguće takvi slučajevi u nekom broju.
 7. Kredit

  Ako ste u nemogućnosti podmiriti obvezu u roku od 90 dana je jedan od uvjeta osobnog stečaja koji bi trebao biti pojednostavljen a i u skladu sa zakonom o osobnom stečaju država u zapadnoj Europi, gdje se po usvojenom zahtjevu o konkursu postupak riješi unutar godinu dana. Da.
 8. Kredit

  Po logici je neostvarivo pokrenuti ovršni postupak protiv dužnika koji nema ništa, ali pravno ovrhovoditelj ishodi pravomoćno rješenje/presudu i onda čeka da dužnik stekne primanja/imovinu. Obično ta radnja ne zastarijeva. Vi bi trebali svakako preko sperbanke utvrditi tko vam je ovrhovoditelj, ovako vas i ja mogu nazvati i reći da zovem iz agencije i da ste dužni. Ako niste u mogućnosti uplaćivati a i nemate imovine, možete u miru tražiti najpovoljnije rješenje za vas.
 9. Kredit

  Tražite od Sperbanke da vam dostave dokumentaciju kome su prodali dug, Croatiji osiguranju ili sveiekonomi.
 10. Prisilna naplata duga

  U koju državu je otišao ?
 11. Značenje u postupku

  A jeste li vidjeli da je poznati odvjetnički ured već dostavio ovršni zakon kojeg radna skupina uopće nije izglasala ? Nije li time povrijeđen ustav ?
 12. Značenje u postupku

  Da li tim činom (ekonomske) prisile ostvarujem kazneno djelo po članku.138 KZ ?
 13. Značenje u postupku

  Postojala je velika vjerojatnost po procjeni rizika osiguratelja da će nastupiti osigurani slučaj i moj zahtjev je bio odbijen. I to je u redu. Nelogično mi je u druga činjenica, naime pojam prisilne naplate kod osobe koja nema ništa. Kako da prisilim osobu da plati, ako nema ništa ? Jasan mi je pojam prisilne naplate kod situacija gdje dužnik ima pa neće platiti.
 14. Značenje u postupku

  Tako je, a kod mene je bilo izvjesno, na osnovu štete i netočnih podataka, da predstavljam veliki rizik i nije me htjelo nijedno osiguranje.
 15. Značenje u postupku

  U ZOO ima članak 922, st.2 i 3 koji uz članak o sprečavanju štete potvrđuje da se ipak ne radi samo o internim propisima.
×