Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  651
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Wanksta je zadnji put osvojio dan svibanj 5

Wanksta objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Wanksta

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3046 pregleda profila
 1. Kredit

  Ovo je bitno u osobnom stečaju. Cilj bi trebao biti da osoba nakon 3 godine od stečaja funkcionira na način kojim bi mogla otkupiti većinu svojih dugovanja, ima mogućnost štednje iz svojeg primanja i da ne ide opet u spiralu dugovanja, onda stečaj nema smisla, ali to ovisi o mnogim zakonima, radnim, socijalnim, ne samo o stečajnim i ovršnim. Npr. predsjednik Amerike, 50 cent i mnogi poznati (Walt Disney) su prijavili prije uspjeha, osobni stečaj.
 2. Kredit

  Kako su naveli ostali cijenjeni korisnici, postupak bi trebao biti brži i jednostavniji. Ako ste u nemogućnosti plaćati svoje obveze u nekom periodu od 90 dana, nemate imovine i primanja ili su premala da bi pratili standard, pokrili dugove, zakon države bi trebao tada omogućiti takvom potrošaču konkurs i da se uz primjenu pravilnog zakona o svim pravnim poslovima onemoguće takvi slučajevi u nekom broju.
 3. Kredit

  Ako ste u nemogućnosti podmiriti obvezu u roku od 90 dana je jedan od uvjeta osobnog stečaja koji bi trebao biti pojednostavljen a i u skladu sa zakonom o osobnom stečaju država u zapadnoj Europi, gdje se po usvojenom zahtjevu o konkursu postupak riješi unutar godinu dana. Da.
 4. Kredit

  Po logici je neostvarivo pokrenuti ovršni postupak protiv dužnika koji nema ništa, ali pravno ovrhovoditelj ishodi pravomoćno rješenje/presudu i onda čeka da dužnik stekne primanja/imovinu. Obično ta radnja ne zastarijeva. Vi bi trebali svakako preko sperbanke utvrditi tko vam je ovrhovoditelj, ovako vas i ja mogu nazvati i reći da zovem iz agencije i da ste dužni. Ako niste u mogućnosti uplaćivati a i nemate imovine, možete u miru tražiti najpovoljnije rješenje za vas.
 5. Kredit

  Tražite od Sperbanke da vam dostave dokumentaciju kome su prodali dug, Croatiji osiguranju ili sveiekonomi.
 6. Prisilna naplata duga

  U koju državu je otišao ?
 7. Značenje u postupku

  A jeste li vidjeli da je poznati odvjetnički ured već dostavio ovršni zakon kojeg radna skupina uopće nije izglasala ? Nije li time povrijeđen ustav ?
 8. Značenje u postupku

  Da li tim činom (ekonomske) prisile ostvarujem kazneno djelo po članku.138 KZ ?
 9. Značenje u postupku

  Postojala je velika vjerojatnost po procjeni rizika osiguratelja da će nastupiti osigurani slučaj i moj zahtjev je bio odbijen. I to je u redu. Nelogično mi je u druga činjenica, naime pojam prisilne naplate kod osobe koja nema ništa. Kako da prisilim osobu da plati, ako nema ništa ? Jasan mi je pojam prisilne naplate kod situacija gdje dužnik ima pa neće platiti.
 10. Značenje u postupku

  Tako je, a kod mene je bilo izvjesno, na osnovu štete i netočnih podataka, da predstavljam veliki rizik i nije me htjelo nijedno osiguranje.
 11. Značenje u postupku

  U ZOO ima članak 922, st.2 i 3 koji uz članak o sprečavanju štete potvrđuje da se ipak ne radi samo o internim propisima.
 12. Značenje u postupku

  Tako je, interni propis koji je u službi sprečavanja štete a koji opet ima temelj u našem ZOO-u. Tim više, tim primjerom sam htio pokazati nelogičnost naziva ovrsenik kod kojeg se provodi prisilna naplata, znači kao kod mene, nisam htio platiti pa se obveza naplatila odmah prisilno. Na forumu čitam izjave ovršenika kod kojih se isto provodi prisilna naplata, ali obveza je nenaplativa pa mi je nejasno izraz prisilne naplate kod ovršenika bez imovine i kako je do obveze uopće moglo doći.
 13. Značenje u postupku

  Eto, jedan primjer provjera rizika kod osiguranja i (ne)mogućnost ugovaranja novog.
 14. Značenje u postupku

  Tim primjerom želim pokazati kako je pojam "ovršenik" smatran pravilno u jednoj državi. Znači ja sam mogao, ali nisam htio platiti, konkretno to staklo na autu, pa su se prisilno naplatili jer je zakon bio na njihovoj strani. Da nisam mogao platiti tu obvezu onda bi moralo doći do postupka gdje bi se utvrdilo da sam insolventan i utvrđivanje okolnosti na sozialdienstu zbog čega je do toga došlo jer ako radim i imam ostale pogodnosti sistema do ovrhe ne smije doći.
 15. Značenje u postupku

  Pod pojmom ovrsenik je osoba kako sam naveo u prethodnom postu, npr. mogu navesti moj osobni primjer. Imao sam Fiat Tipo 2.0 16v osiguran u N.Versicherungu kod kojeg sam prilikom zaključivanja ugovora naveo da u zadnje dvije godine nisam imao štete. I tako, vozim ja Tipa, ganjam se na autobahnu Minhen-Lindau iza Passata TDI-a, kad ono sleti mi kamenčić u staklo i staklo dobije pukotinu. Sve ja to uredno prijavim Versicherungu preko Fiat vertretunga i meni osiguranje dade dozvolu za promjenu stakla. Nakon par mjeseci dobijem otkaz od osiguranja i račun da moram platiti staklo natrag jer prilikom zaključivanja ugovora sam naveo da nisam imao štetu, a imao sam štetu točno prije godinu dana i 360 dana. Naravno, bio sam revoltiran jer bi po tome pričekao tih 5 dana pa bi uistinu bilo, da nisam imao štetu unatrag dvije godine i n i s a m h t i o p l a t i t i taj račun. Znači, pravo je bilo na strani osiguranja, ali ja taj račun nisam htio platiti niti nakon opomene. Kupio sam si drugi auto 75 alfu America, ali ga nisam mogao nigdje osigurati jer sam predstavljao jako loš rizik (šteta, netočni podaci ) i nijedno osiguranje me nije htjelo. Sve dok nisam dobio poziv za mirovni sud da platim staklo od Fiat tipa natrag. Upravo sam došao sa izleta u Engleskoj kad mi je stigla obavijest i ja sam na mirovnom sudu rekao da ja taj račun neću platiti. Onda su mi poslali "Betreibung" ili nešto slično ovrsi i postao sam ovrsenik kod kojeg su se sredstva prisilno naplatila. Naravno odmah u istom mjesecu je naplaćeno.
×