Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  878
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Wanksta je zadnji put osvojio dan prosinac 11

Wanksta objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Wanksta

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3420 pregleda profila
 1. Amex

  Javit će se.
 2. Doprinosi iz Austrije

  U HR nema staža više od 5,6g, jer je sa 25 otišla u A, jedino što su u A dobili invalidno dijete pa se briga o njemu možda računala kao staž. (nezgodno mi je to nju pitati)
 3. Problem sa savjetnikom na burzi

  Socijalna primanja tj.pravo na soc.primanje ovisi o tome dali ste na burzi samo u slučaju ako ste radno sposobni. Radno nesposobni niste na burzi, (ovisno o rješenju komisije) sva soc.prava i veća, vam ostaju, stoga komisija treba utvrditi vaš status.
 4. PBZ I EOS MATRIX

  ili 185.000 ?
 5. Amex

  Pošaljite karticu preporučeno, pa ih u pon-uto, nazovite kako vam piše, ako bude trebalo neki sporazum o plaćanju to će vam oni dostaviti, ovisno o tijeku tel.razgovora.
 6. Problem sa savjetnikom na burzi

  Vi ste ionako na centru i ne ostvarujete nikakva prava na burzi pogotovo ako ste radno nesposobni, a s rješenjem od komisije dobijete još veći iznos radi bolesti.
 7. Doprinosi iz Austrije

  Radila je par godina ( isto 5-6 ) u Hrvatskoj, prije nego se oženila i otišla u Austriju, koliko joj iznosi ta mirovina u Hrvatskoj, ne znam točno.
 8. Problem sa savjetnikom na burzi

  Kao potpuno radno nesposobni, niste raspoloživi za rad tako da burza nema ništa s vama u tom slučaju. Dok se to ne utvrdi rješenjima, vi ste na burzi. Poziv za komisiju radi utvrđivanja invalidnosti trebate ispoštovati da se utvrdi vaš status.
 9. Doprinosi iz Austrije

  Ne, samo je muž radio.
 10. Doprinosi iz Austrije

  Poštovani, Moja rođaka je radila u Austriji 4 godine i dobiva 40eur mirovinu isplaćivanu svaki treći mjesec (120.-eur) u HR na konto jer se kao ne isplati slati svaki mjesec. Baš sam razgovarao s njom u vezi upita. Dali je potrebno 15 godina staža, to mi nije znala reći.
 11. Amex

  Karticu pošaljite čim prije i po navedenom u raskidu ugovora, kontaktirajte ih u vezi plaćanja duga. Ako ne postupite po tome sljedeći korak je ovršni prijedlog.
 12. Doprinosi iz Austrije

  Ako je staž u Austriji evidentiran, ona ostvaruje pravo na mirovinu a ovisi o primanjima isplaćuje se za manje iznose svaki drugi mjesec. Najbolje da odete u mirovinski ured u vašem mjestu, tamo će vas informirati o daljnjem postupku, jer po vašim informacijama ona treba dobiti i zaostatke.
 13. Amex

  Prvo postupite kako su vam napisali, pošaljite karticu nazad pa ih za par dana kontaktirajte. Objasnite im situaciju, vi ne poričete dug i voljni ste plaćati.
 14. Amex

  Jeste li dobili rok za plaćanje i koliki je iznos ?
 15. Carinski prekršaj-odjava prebivališta

  Vi pokažite dokumente koji odgovaraju situaciji, a to je da niste, s prijavom privremenog odlaska iz RH, sa BiH dokumentima i autom, u prekršaju. Osobno sam imao slučaj prelaska jedne granice s prijateljem talijanske putovnice. Carinik/policajac nas nije pustio iz razloga da taj granični prijelaz nije međunarodni, da moramo ići na drugi prijelaz. No, on je izvadio HR putovnicu i tad je bilo sve u redu, prošli smo, znači najbolje da postupate najjednostavnije za vas.
×