Jump to content

Dijana385

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne, nismo dizali nikakav kredit. Živjela sam u blaženom neznanju gdje živim dok nisam počela imati posla s institucijama (czss, sud, policija).. Ne, policija nije htjela doći da uzmem stvari. Nešto mi je sam dao kad je shvatio da se neću vratiti, ali većinu sam morala kupiti. Ali trebaju mi moji dokumenti.
  2. Suprug je kuću kupio prije braka. Zajedno smo je adaptirali (digli krov, fasada, itd.). Nemam živaca za tražiti išta od te kuće, radi se o izuzetno škrtoj i tvrdoglavoj osobi. Nisam čak niti svoje osobne stvari (ni dokumente) uspjela izvući iz kuće, a svima priča kako ih ja ne želim..i nikom ništa. Policija tu isto ne želi pomoći. To stoji u zakonu, ali kako se dobije potvrda za to da brak više ne postoji? Pretpostavljam da opet treba čekati naše sudstvo? Parnica počinje konačno za par dana..
  3. U dvije banke sam dobila isti odgovor. Ne traže oni vjenčani list, znači ja mogu reći da sam sama, ali ako bi se moj bivši pokušao/uspio uknjižiti na stan, kao na bračnu stečevinu, banka bi raskinula sa mnom kredit, tražila isplatu, spominjali su i nekakvu privatnu tužbu, ma užas. Pozivaju se Obiteljski zakon, a u ObZ baš tako i ne piše, bračna stečevina je dok traje bračna zajednica, a bračna zajednica normalno traje kraće od braka, jer se ne možeš pobogu razvesti u npr. mjesec dana. Nisu baš upućeni, ali pile svoje. I šta sad da ja radim, da idem u treću banku i šutim o svom statusu? Nisam se još odjavila sa suprugove adrese jer nisam prijavljena u podstanarstvo (znamo gdje živimo, jel). Alimentaciju ne plaća, mlađe dijete boravi jednako dana kod oboje, a starije samo kod mene, odbija ići njemu uopće, za nju ne daje ništa. Najviše me užasava da je bilo potrebno 7 mjeseci do prvog ročišta. Kad ću se ja uopće pravomoćno razvesti?
  4. Odselila sam od supruga u veljači ove godine, tužba za razvod podnijela sam u travnju. Imamo djecu. Još uvijek nije održano niti jedno ročište za razvod braka s mllj. djecom. Podstanarka sam s djecom, (nekretnina u kojoj smo živjeli je suprugova), kreditno sam sposobna i želim kupiti stan. U banci sam iznijela svoju obiteljsku situaciju, i tamo me traže da moj još uvijek muž potpiše izjavu kojom potvrđuje da nema ništa sa mojim stambenim kreditom. On to međutim odbija. 7 mjeseci je prošlo od podnošenja tužbe, a mi još niti jedno ročište nismo imali. Do pravomoćne presude će proći ko zna koliko još, a ja to vrijeme plaćam podstanarstvo umjesto da dignem stambeni kredit, sve zbog nečije osvetoljubivosti. Postoji li neko rješenje u ovoj situaciji (a da ne uključuje predomišljanje supruga za potpis, jer on odmah kreće sa ucjenama)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija