Jump to content

SanelaB

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Veteran, Kakav god problem bio postoji način na koji se razgovara,a pogotovo u javnoj ustanovi. Ukoliko ispred sebe imate osobu koja vidi isključivo jednu stranu cijele priče onda teško možete dalje komunicirati jer je za konstruktivan razgovor potrebno dvoje. Budući da u tom ''razgovoru'' ja ne mogu doći ni do riječi, zapravo roditelj ima monolog tijekom kojega je vrlo neuljudan i verbalno agresivan. Isto tako, poziv na intervenciju je u dogovoru s ravnatelj.i stručnom službom škole. Naravno da mi ne pada napamet poduzimati nešto na svoju ruku, nisam baš od jučer u prosvjeti. I ovdje zaista nije poanta da pokušavam izvući ''teško topništvo'' na ikoga pa ni na toga roditelja. Poanta je reagirati na takvo ponašanje koje se ponavlja unatoč tome što je osoba zamoljena i od mene i od strane stručne službe da u komunikaciji bude uljudan. I na kraju, ako ste pažljivo čitali moje postove, roditelju ja ne odgovaram na osobnoj razini i to je glavni razlog,a isto tako sam navela i da je ponuđen premještaj djeteta ,čime je dotični roditelj i ''prijetio'' u početku. Kada mu je rečeno da je to njegovoo neosporno pravo koje mu nitko neće osporavati, odustao je od premještaja,ali ne i od izražavanja svoga nezadovoljstva mnome i svime ostalim što sam navela. Nekako mislim da onaj tko želi riješiti problem koji ima ne potpiruje dalje vatru pa mi je u najmanju ruku upitno što zapravo roditelj želi postići. I da, do tuče nije došlo. Pravovremeno sam reagirala i postupila po protokolu. Zahvaljujem se svima na odgovorima.
  2. Odnosi sa stručnom službom su korektni i profesionalni. Na njih se ne izderava jer dok dobije termin kod njih već se ispuca na meni. Ja sam prva crta,što bi se reklo. Dođe pravac s ceste pa se istrese na mene ili dođe na informacije naouružan podsjetnicima ili pravilnicima koje mi baca po stolu uslijed svoje histerije. Ja ne znam tko će doći na informacije jer nema najavljivanja dolaska već postoji samo termin kada mogu doći. Ovaj roditelj je nedavni ispad imao ujutro na ulaznom dijelu škole u 7.50 nakon čega sam poslije njegovog istresanja išla odraditi svoju smjenu i zamjenu kolegice. Ne trebam puno govoriti o tome kako nakon takvog , rekla bih, i psihičkog maltretiranja čovjek jedva odradi jednu,a kamoli duplu smjenu. Istom tom roditelju je ponuđen premještaj djeteta u drugi razredni odjel još u prvom polugodištu- kad niti ja niti učiteljica u boravku ničemu ne služimo, a razred ne valja- roditelj to ne želi,dakle svjesno me maltretira i iskreno razmišljam o podizanju privatne tužbe. Ovom roditelju ne valja učiteljica koja je bila prošle godine, ne valjam ja koja sam ovu godinu, ne valja učiteljica u boravku, ne valja cijeli razred,a onda još dodatno ne valjaju ni određeni roditelji iz razreda koje onda poslije škole naziva i maltretira informacijama o sukobu učenika u kojemu je njegovo dijete prema njegovoj priči uvijek žrtva i pri tome uvijek prijeti prijavama i odlasku liječniku radi psihičkog uznemiravanja njega i djeteta. Kada me prvi put tako verbalno napao jer je njegovo dijete žrtva sukoba, dala sam si truda i ''inspektorski'' odradila razgovore sa sudionicima događaja pri čemu je njegovo dijete priznalo samo da se počelo rugati djetetu koje ga je kasnije zbog toga udarilo. No bitno da je prije toga njegov roditelj napravio cijelu uzbunu po školi i prijetio se tužbama. Iako sam ga na idućim informacijama obavijestila o svim poduzetim koracima i ishodu, nikad se nije ni ispričao za sve probleme koje je prouzročio i meni i stručnoj službi.
  3. Hvala svima na odgovorima, sad barem znam što učiniti. Imam osjećaj da se dotični neće sam od sebe smiriti,a ponuđeno rješenje u smislu da prijeđe u drugi razredni odjel ne prihvaća.
  4. Poštovani, nažalost, bila sam sama s tom osobom za vrijeme informacija. Obično na informacijama bude učitelj i roditelj. Kroz galamu mi je upućivano ''Prijavit ću vas svim institucijama, dosta mi je vas i vašeg rada,čemu vi služite uopće...'',jednom mi je u toj galami na stol bacao neke pravilnike na koje se poziva i tako prilično burno to izgleda. Za vrijeme galame je prisutno i rekla bih izrugivanje, u smislu da me odmjerava od glave do pete i uz podsmjeh mi je rečeno tipa ''I vi ste tu kao odrasli čovjek, stručnjak,a ne možete ništa djetetu od 8 godina? '' Iz preventivnih razloga ću razgovor s dotičnim ubuduće obavljati isključivo uz prisutnost nekog od stručne službe škole. Mislim da je to najbolje da ne bude jedno ja,a drugo roditelj. Definitivno ne bi trebala biti mjesto, ali eto pojedinci kao da to ne znaju. Policija po mom pozivu izlazi odmah na mjesto događaja -škola u ovom slučaju ili im dođe doma na vrata naknadno?
  5. Poštovani, zamjerila sam se roditelju jer želi da se jedno dijete izbaci iz razreda ,točno tim riječima, na što sam joj rekla da ja nemam te ovlasti. Od tada je sve počelo. Roditelju je ponuđen,a ima i sam pravo zatražiti premještaj djeteta u drugi razredni odjel budući da ovdje nije zadovoljan,on to ne želi napraviti. Hvala Vam na odgovoru. Hvala Vam na odgovoru. Prijavit ću svakako kada se ponovi. Bi li bilo pametno prije razgovora s takvom osobom koja je verbalno agresivna imati treću osobu kraj sebe? Bojim se da ako smo sami ide njegova riječ protiv moje,ovako postoji svjedok. Možda pedagog? Hvala Vam na odgovoru! Je li potrebno prisutstvo treće osobe kao svjedoka pri toj prijavi? Hvala Vam!
  6. Poštovani, radim u školi kao učiteljica. U nekoliko navrata ,što za vrijeme informacija ili roditeljskog sastanka ili čak dolaska s ceste na vrata učionice netom prije početka nastavnog sata, doživjela sam da me određeni roditelj verbalno napada- dere se na mene, vrijeđa me na osobnoj razini i prijeti mi prijavama razno raznim institucijama kojih se zaista ne bojim,ali roditelj to ne napravi već kroz skori period dolazi s istom pričom i načinom komuniciranja. Obzirom da to već traje od rujna prošle godine,naravno da se odrazilo i na moje zdravstveno stanje, u smislu da su mi noge počele otkazivati. Savjet liječnika je kloniti se takvih situacija jer rapidno pogoršavaju zdravstvenu situaciju. Molim Vas, može li mi netko dati uputu kome se obratiti i što poduzeti kada dođe opet do takve situacije? Koje su moje zakonske mogućnosti? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  7. Još jednom hvala na svim odgovorima. Vidim da će ovo biti proces,ali obzirom na sinoćnji događaj, definitivno ne mislim odustati. U međuvremenu sam dobila informaciju da za živu glazbu u ugostiteljskom objektu mora imati drugačije uvjete od ovih koje on ima i da je prema Zakonu o autorskom pravu vlasnik prostora dužan podmiriti naknadu za javnu izvedbu odnosno vlasnik prostora / organizator događaja (što čisto sumnjam da je napravio). Ako itko ima iskustva s mojom problematikom,bilo bi mi drago da mi se javi.
  8. Hvala na odgovorima. Upravo sam imala verbalni napad od starne vlasnikove djevojke zbog zvanja policije. Na kraju mi je važno nabacila kako je njezin brat načelnik policije ,ne znam gdje...Mogu li i to prijaviti kao nepotizam?
  9. Radi se o kući koja zapravo funkcionira kao zgrada. Više stanova, svima smeta buka,ali svi šute i jambraju. Osobno sam pokušala bez policije na lijep način s vlasnikom,ali on bi jedno ispričao i nastavio po svome pa sam odlučila krenuti drugačije u rješavanje problema jer kad mi dođe vikend već popodne imam grč od onog što će ovaj vikend biti...Noć vještica, rođendan, Martinje ili nešto dr. Lik dovuče živu glazbu u birc, sad si zamislite da u prizemlju kuće udara kontrabas,harmonika ...do dva , tri ujutro. U neku dodatnu izolaciju nije uložio ništa, stavio knauf da prekrije stare zidove. Kat iznad to zvuči kao da vam je u spavaćoj sobi orkestar, uz naravno deranje, lupanje,razbijanje. Ono,užas. Može još samo zašto se šalje i carinskoj prijava? Hvala na dosadašnjim savjetima.
  10. Poštovani, trebam savjet što sve pravno mogu poduzeti po pitanju nesnosne buke vikendom iz ugostitetljskog objekta koji se nalazi ispod mog stana. Do sada bih pozvala policiju nadležnu za kvart pa se događalo da tek nakon što treći put dođe policija, objekt zatvore. Vlasnikova djevojka se pri izlasku policije poziva na svog brata u policiji. Kome sve prijaviti ovakvu situaciju? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija