Jump to content

capanoi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Objašnjenje mi je osobno dala službenica u ministarstvu rada, pretpostavljam pravnica s obzirom da je kontakt osoba u pravnoj službi.
  2. Međutim, kako se ovo može smatrati otkazom uvjetovanim ponašanjem radnik? Ministarstvo rada tumači da bi ne prihvaćanjem ponuđenog izmjenjenog ugovora o radu radnik u slučaju otkaza imao pravo i na otpremninu i na otkazni rok
  3. Vi se referirate pretpostavljam na sljedeće: Članak 126. Otpremnina (1) Radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje iz razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem.
  4. Poštovani, Hvala Vam na Vašoj pomoći! Poštovani, Kad kažete da se nepotpisivanjem riskira otkaz ugovora o radu šta to točno znači, odnosno ukoliko bi do otkaza došlo kakva vrsta otkaza bi to bila i pod kojim uvjetima (otpremnina, otkazni rok)?
  5. Poštovani hvala na pomoći! Možete li mi samo još reći gdje i na koji način se ulaže zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa?
  6. Poštovani, Imam upit vezano za ponudu izmjene ugovora o radu, specifično dijela u kojem je određena i ugovorena plaća. U sadašnjem ugovoru o radu (ugovor na neodređeno) plaća je ugovorena po vrijednosti sata rada u bruto iznosu. Poslodavac ima namjeru izmjeniti taj dio bilo aneksom na ugovor o radu bilo raskidom starog ugovora o radu uz ponudu novog ugovora, a na način da plaća bude ugovorena u neto iznosu. Prvo pitanje je ima li poslodavac pravo ponuditi u ugovoru plaću izraženu u netu i ako ima kako bi se takva odredba odnosila, odnosno na koji način bi utjecala na izračun bruta, a s obzirom da je u opisu posla smjenski rad, noćni rad i rad nedjeljom i blagdanima? Drugo pitanje je ukoliko takav novi ugovor ili aneks budu ponuđeni te primjerice zaposlenik odbije potpisati ponuđeno koje su potencijalne posljedice za samog zaposlenika i koja su njegova prava u tom slučaju. Slijedi li primjerice automatski raskid ugovora o radu, odnosno otkaz i ako npr. slijedi koje su obveze poslodavca prema radniku u tom slučaju (otpremnina, otkazni rok i sl.)? Napominjem da bi se, po mom znanju, na zaposlenike u ovom slučaju primjenjivao samo ZOR, tj kolektivni ugovor ne postoji. Unaprijed zahvaljujem na Vašoj pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija