Jump to content

malitin1

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Naknada za vrijeme liječenje karcinoma

  Puno hvala!
 2. Osoba u mirovini stara 63 godine ima, nažalost, karcinom dojke. Obavljeno je zračenje i slijedi kemoterapija. Čula sam da ima pravo na naknadu socijalne skrbi za vrijeme trajanja liječenja u trajanju 5 godina. Ne znam je li to istina, a ako je, molim savjet kako realizirati tu naknadu. Hvala unaprijed!
 3. Porez na prvu nekretninu

  Hvala puno!
 4. Molim pomoć. Plaća li se porez na promet nekretnina ako je to PRVA NEKRETNINA? Ima li ograničenje godina. Naime, prvu kupnju bi napravila osoba od 64 godine starosti (nažalost, tek sada uspjeva nešto kupiti). Hvala!
 5. Odlazak u mirovinu i visina iste

  H V A L A !!!!
 6. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Evo priloga Dragica-inofrm.izračun mirovine.pdf
 7. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Nastavno na prethodne upute i mišljenja o izračunu, dajem na uvid Informativni izračun mirovine HZMO-a za moju kumu napravljen na dan 1.11.2014. godine. Od tada nema pisanih podataka. Naglašavam da je u posljednje 3 godine i 3 mjeseca, zaključno s 31.1.18., dakle jučer, prosječna netto plaća bila najmanje 3.500 Kn. Molim znalce (Veteran, Novak, malicovjek) da mi izračunaju mirovinu prema tom podatku. Sve što biti više od takvo izračuna, biti će veselje do neba. Napomena, kuma je s 31.1.18. u mirovini, ima 41 g. radnog staža i 61 godinu i 9 mjeseci starosti. (rođena 10.4.1956.) Momci, hvala unaprijed!
 8. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Ok, hvala.
 9. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Na žalost nema e-mail i ništa od podataka iz FINA-e. Sa svojeg računa u FINA-i ne mogu dobiti podatke za nju, što je, ipak, nešto pozitivno.
 10. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Hvala i Profu i Malomčovjeku, zbilja ste si dali truda pojasniti mi, oduševljena sam s vašim pristupom u pomoći. U ovom nemilosrdnom svijetu to je velika svijetla točka. U FINI će tražiti korisničko ime i lozinku pa ćemo vidjeti. S rezultatima ću vas obavijestiti, tek toliko da znadete kako se ponašaju državne službe i kako će biti "velika" mirovina.
 11. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Maličovječe, izvrsno objašnjenje. Sad još samo vidjeti prave podatke o plaćama. Čim to dobijem, javit ću se radi mogućeg cca iznosa mirovine. Ove godine u 4.mj. navršila je 61 godinu života. Dakle, sa 10.1.18. imat će 61 godinu i 9.mj. jer je rođena 10.4.1956. i ima pravo na 0,15 % po mjesecu od dana predaje zahtjeva. Možeš li mi malo pojasniti navod - nakon navršene 62 godine života u 2018. godini ima pravona punu starosnu mirovinu po prijelaznom periodu za žene -. Znači li to da bi joj bila veća? Rečeno joj je da joj je sada najpovoljniji rok za mirovinu, da bi kasniji odlazak za nju bio lošiji. Što se otpremnine tiče, u redu, vidjet ćemo ima li to u regulirano, firma je Svijet obuće. Lp
 12. Odlazak u mirovinu i visina iste

  Prof, puno hvala, očekujem tvoju pomoć kod prikupljenih sljedećih detalja konkretne osobe. Lp
 13. Moja kuma odlazi sa 31.1.2018.g. u mirovnu s radnim stažom od 41 godine i starosti 61 godine života. Informacije koje dobiva u mirovinskom u Tvrtkovoj, vrlo su šture, čak u nekim dijelovima i različite, uglavnom zbunjujuće. Ništa nova u ovoj našoj državi. Zaposlenici ne služe uputiti čovjeka u njegova prava nego svaki obični smrtnik mora biti pravnik i financijaš da bi ih znao. Na jednom mjestu je dobila nekakvu informaciju da radnici koji navrše 41 godinu staža imaju pravo na minimalnu državnu mirovinu, a koja je cca 3.000 Kn (???), ako je stvarna prema uplatama u mirovinski fond manja od toga. Molim da mi odgovorite 1. Ima li pravo na neku takvu mirovinu ? 2. Ima li pravo na obaveznu otpremninu iz firme i koliko ona iznosi (privatna firma za prodaju obuće)? Molim odgovor što prije i unaprijed hvala!
 14. Bračna stečevina

  Još jedno pitanje. Da li se vrijednost kredita u staroj državi valorizira prema današnjoj vrijednosti?
 15. Bračna stečevina

  Još jedno pitanje. Da li se vrijednost kredita u staroj državi valorizira prema današnjoj vrijednosti?
×