Jump to content

jimmy 1

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. isplata oročenog depozita

  Banka je odobreni kredit umanjila za iznos depozita.
 2. isplata oročenog depozita

  Upravo sam to i tražio, felixx. Premda u Ugovoru samo stoji da se "depozit isplaćuje deponentu po isteku oročenja", oni sada govore da to jedino može biti uplaćeno preko tekućeg računa, a ne na ruke.
 3. isplata oročenog depozita

  U Ugovoru o namjenski oročenom depozitu piše da se depozit isplaćuje deponentu po isteku oročenja, ali uz uvjet da je kredit otplaćen u cijelosti. Način isplate nije naveden, ali je rečeno da se može podići u gotovini.
 4. Poštovani, Uskoro cu otplatiti jedan nenamjenski kredit po kojem kao sredstvo osiguranja imam oročeni depozit kojega mogu koristiti nakon konačne otplate kredita. Prilikom sklapanja ugovora, a i prije par mjeseci u poslovnici banke, mi je bilo rečeno da mi taj depozit može biti isplaćen u gotovini na šalteru banke i zbog toga nisam htio prebiti zadnjih nekoliko rata kredita tim depozitom. Međutim, sada mi u banci tvrde da mi depozit ne mogu isplatiti u gotovini nego će mi ta sredstva uplatiti na moj tekući račun koji također imam u toj banci i koji mi je, naravno, blokiran tako da taj novac kojega čekam k'o ozebli sunce neću ni vidjeti. Zanima me da li ta odluka o isplati depozita na tekući račun ili isplata u gotovini ima ikakve veze s Ovršnim zakonom ili to ovisi o dobroj volji pojedine banke. Hvala!
×