Jump to content

Bradat

Korisnik
 • Broj objava

  34
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Opći propis ZOMO

  Da, maličovik znao sam ja to,ali bar neka Medved ne govori da su sve kategorije branitelja obuhvaćene novim zakonom.Nisu, to je laž! Bili bi obuhvaćeni npr. kada bi se bez obzira na radni staž i vrstu mirovine dalo npr. za one koji su učestvovali do godine dana, recimo 200 kuna, do dvije 400 itd., a za dragovoljce još koja kuna, ali ovako to je sve jedna velika laž i ništa više.Zakon su krojili samo za sebe i svoje... zato su i na meti novinara, ali nažalost i mi koji nismo dobili ništa, a spominje se 500000 branitelja- malo sutra!!!! Stojte mi dobro, a meni neka Bog da zdravlje da uživam u mirovini što duže. I vama svima neka Bog da zdravlje.....
 2. Opći propis ZOMO

  Hvala Profesore i mali čovik...tako je, branitelji neka budu živi i zdravi, a ja pomalo; ima pagari, vina i svega- Bože zdravja!!!!
 3. Opći propis ZOMO

  Eto, stiglo rješenje odHZMO-a, i iako sam tražio izračun po ZOMO-u i po starom i novom zakonu o HBDR, ništa od toga, samo su mi poslali izračun po ZOMO-u i on je otprilike onakav kakav sam i očekivao tj. ukupan staž mi iznosi 37 godina, 3 mjeseca i 3 dana do 01.09.2018, kad sam i zatražio početak mirovine.Prosječni vrijednosni bodovi od 1981 do 2017 iznose 1,2738 ( nešto veći od očekivanja), tako da mi iznos prijevremene mirovine sa dodatkom od 27 % iznosi 3242,26 kn. Kao branitelj i dragovoljac sa ukupnim sudjelovanjem u obrani Hrvatske nemam ništa ( osim plaćenog staža provedenog u obrani ). Za mene i mnoge slične ni stari ni novi zakon o HB DR ne donossi ništa............
 4. Opći propis ZOMO

  Poštovani maličovjek, da, svakako ću se tada javiti!!!!
 5. Opći propis ZOMO

  Mali čovjek, ma, pazi, ja sam se u životu naučio da ako nešto nije jasno da pitaš onoga koji je to i napisao, jer ono onako napisati se može nakon pojedenih kilo janjetine i litre crnjaka ( sve mi se čini da je čitav zakon u tom stilu ). Ali dobro je, ko bi 500000 branitelja zadovoljilo ( novinari pišu ); ali ako se mortalitet braniteljske populacije nastavi za 10 godina malo će nas ostati....
 6. Opći propis ZOMO

  Poštovani mali čovjek i prof! Da, bila je rasprava vezano za članak 27, koju sam ja potegao ( vidi tema novi zakon ministra medveda ), jer pravno gledano taj stavak 2 ni ne treba. Meni je rasprava pomogla i ja sam poslao e-mail na ministarstvo branitelja sa pitanjem , a odgovor (gosp. Miroslav Lončar - načelnik sektora za upravne i pravne poslove) je bio " ..predviđeno je samo jedno povećanje vrijednosti osobnog boda za izračun visine prijevremene starosne mirovine za hrvatske branitelje iz domovinskog rata", tako da je stavak 2 članka 27 bez veze napisan i apsolutno je suvišan.
 7. Opći propis ZOMO

  E moj prof, čim se pojavio nacrt novog zakona o HB DR, ja sam vidio u kojoj je vodi sir i da mi to neće ništa donit, a što se tiče smanjivanja dobne granice, čim je bio prvi stečaj firme ( prije 16 godina ) ja sam se razbolio ( dijabetes ) i još kozna što, a o tome i ne želim pisat, odlučio sam da je 60 godina i 36 godina staža dosta, jer što duže radio to više obolio, a onda prije tri godine drugi stečaj.Tada sam počeo biti pametniji i sebe izgraditi da me ne pogađaju stresovi, tako da sam preživio bez novih bolešćina, a , eto izdržat ćemo,Bože zdravlja- sve O.K. Lip pozdrav....
 8. Opći propis ZOMO

  Prof i mali čovjek, kada bi bilo pravde, mirovinu treba uvjek računati sa nekim dodatkom ( od 2010 je to 27% i hoće li to ostati nadalje vidjet ćemo u novom ZOMO-u ), jer bez dodatka to nije mirovina, to je ono kada te neko hoće zakinut - pa možda i u mirovinskom pušu neki novi vjetrovi! Inače vršio sam analizu starog i novog zakona - sve je to isto, i nema tu ništa za branitelje dobrog ( osim, ajmo reći minimalnih braniteljskih iznosa mirovina, invalidske isl., ali nisam u ove druge detaljnije ulazio ), pa se pitam zašto novinari toliko galame na nas branitelje, kad, eto, i meni će reći da imam braniteljsku mirovinu, a čitav radni vjek sam bio u radnom odnosu, a od tih skoro godinu dana što sam bio branitelj neću imati nego nekih stotinjak kuna ( i ako je toliko ). Ma ja sam ponosan što sam bio branitelj, pa nedali mi ni kune, ali ,ali, a sve je u nas naopako....... Pozdrav svima, a i njima - Bože zdravlja!!!!
 9. Opći propis ZOMO

  Mali čovjek, ovo gornje napisano nije tako loše, nadam se da će ovi "moji" iz mirovinskog tako i izračunati, jer to je pošteno, a ne da nas hoće zakidati na svakom koraku. Svako dobro svim učesnicima foruma želim!!!!
 10. Opći propis ZOMO

  Prof, hvala! Zadovoljan sam što je moj izračun identičan vašem tabličnom načinu. Hvala i na savjetima vama i vridnomu malom čovjeku! Jedino što još nisam dobio od njih odgovor o pretkompletiranju ( ili kako li se to zove - rješenje ), pa ću točno znati jesam li PVB dobro izračunao ili ne , jer nisu mi sve godine bile čiste, ali to se rješava.Obavjestit ću vas, i svakako ću zatražiti od njih izračune po ZOMO-u i po ZOPHBDR-u.
 11. Opći propis ZOMO

  Mali čovjek, pa dobro, sa bjelovar1 završavamo; nameće se sada pitanje vezano za mene: staž u dvostrukom trajanju koji će mi se nadam priznati kada budem pokrenuo postupak za izračun mirovine - e , pa sad potvrda moje pretpostavke : -Da li će mi kod izračuna visine iznosa mirovine ( dakle, radni staž 36 godina, učešće u DR 340 dana ) biti množeno sa 37 i nešto i da li će mi bit kao dragovoljcu pridodano onih 30% ili će onih 27 % dodatka ( ZOMO ) biti veće?
 12. Opći propis ZOMO

  Poštovani mali čovjek, Pa ja sam rekao da je prijevremena mirovina za dugogodišnjeg osiguranika nešto drugo, i to mi je jasno, ali koliko vidim bjelovar1 nema te uvjete.On ima 305 dana DR i 35 godina radnog staža, a to je daleko od 41 godine, ili ja griješim. Oni (da kažem obični ) zaposlenici koji idu u prijevremenu mirovinu moraju imati 60 godina starosti i 35 godina radnog staža bez DR, a takav ću biti i ja iza 20.08-og. Što se tiče svake kune u mirovini, to je istina, ali nema tih para koje mogu nadostaviti moje narušeno zdravlje, a biti u slobodi i prirodi sada i čim prije je zravlje i duži život. No, bumo videli kako će to ići sa novim ZOMO-om.
 13. Opći propis ZOMO

  Poštovani prof - za one riči "lajk" za tebe!!!
 14. Opći propis ZOMO

  1.Mali čovjek, ma ne znam zalipit ovaj članak, ali to je objava Novog lista od 13 siječnja 2018 u 16 i 44 - naslov mirovinska reforma. 2. Mali čovjek uvjet po ZOMO za prijevremenu mirovinu je ,ponavljam, 35 godina čistog radnog staža ( bez dana provedenog u DR ) i 60 godina starosti, a dugogodišnji osiguranik je nešto drugo!
 15. Opći propis ZOMO

  Poštovani prof, i ovako mi ne ide tih 0,7 za 2018, pa taman i sada išao, a onih par mjeseci pomnoženo sa 0.32 mi utiče možda 20 kuna na krajnji iznos mirovine - to me neće spasit, a kaić i ribolov , malo maslina, " vinogradčić" e, to hoće....malo šale.
×