Jump to content

Matija55

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li se onda na kraju upisati hipoteka od strane Porezne na kuću koja je jedina nekretnina koju vlasnik posjeduje? Ako da, kako je onda na taj način zaštićena jedina nekretnina po Ovršnom zakonu? Ili se taj zakon ne odnosi na dugove Državi i ipak se može ovršiti jedina nekretnina? Hvala!
  2. I još samo jedno pitanje vezano uz ovrhe na nekretnine, nevezano uz ovaj konkretan slučaj. Kada je zadnji trenutak kada se može dug isplatiti ovršitelju da bi ovrha bila prekinuta? Npr. stiglo je rješenje o ovrsi na nekretninu, bilo je nakon vještačenje, utvrđena vrijednost ili kako to već sve ide... kada je zadnji trenutak da vlasnik nekretnine/dužnik može doći s kompletnim iznosom i reći: evo tu je novac, prekinite postupak. Kada je posljednji trenutak da se čitav postupak može prekinuti. Mislim u slučaju da dužnik na neki način dođe do novca u zadnji tren - kada je taj zadnji tren da se zaustave ovrhe, prodaje, licitacije i/li kako to već ide. Dan prije javne dražbe? Neposredno prije dražbe? Prije vještačenja?
  3. Znači postoji opasnost da se kuća zaista proda od strane ovršitelja radi namirenja duga? Ili je upis hipoteke maksimalno daleko dokle će Porezna ići? Znam da mu se dug neće oprostiti, ali, ako zakon kaže da je jedina nekretnina zaštićena od ovrhe - kako se onda može ovršiti ta kuća koja je jedina nekretnina? Zar ih na kraju mogu deložirati?
  4. Hvala na odgovoru. Znači, oni mogu upisati hipoteku na kuću, ali ju ne mogu prodati na javnoj licitaciji? Ili, ako žele, mogu u nekom daljnjem trenutku i prodati tu kuću ako žele? Znači da s novim zakonom se ništa nije promijenilo po tom pitanju - i dalje se može upisati hipoteka na jedinu nekretninu kao i prije? Ili novi Ovršni zakon nema veze s Poreznim?
  5. Molim, ima li netko pouzdanu informaciju o ovom pitanju? Da li se zabrana ovrhe na jedinoj nekretnini, po novom Ovršnom zakonu, odnosi i na porezne dugove (za doprinose) ili se Porezna ravna samo po Općem poreznom zakonu od 1.1.2017? Ima li veze što je Porezni dug nastao prije uvođenja novog zakona? Do sada je dužniku stiglo samo rješenje o pljenidbi i prijenosu novčanih sredstava sa bankovnog računa (od Porezne uprave) prije 2 godine. Od tada su računi blokirani. Hvala na bilo kakvom odgovoru!
  6. Dobar dan. Moj otac već 2 godine ima blokiran račun od strane porezne zbog duga za doprinose od zatvorenog obrta. Do sada je dobio samo to rješenje o ovrsi na novčanim sredstvima i uplatnice mjesečno. U vlasništvu ima samo jednu nekretninu (kuću) u kojoj živi sa suprugom. Trenutno nema nikakvih stalnih primanja i svi računi su blokirani. Što je sljedeće što može očekivati od Porezne Uprave? Hoće li ona krenuti s ovrhom na tu kuću (jedinom nekretninom u vlasništvu) ili po novom zakonu više neće ići na ovrhu jedine nekretnine? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija