Jump to content

ordinaryhandsome

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

257 pregleda profila
  1. Pogrešno sam možda shvaćen ili sam problem pogrešno opisao. Predmet (nazovimo ga P1), je pokrenut, parničen i presuđen u veljači 2020. godine. Znači sve je prošlo "po pravu" i to me ništ ne dira. Jedan dio parnice sam dobio drugi izgubio, platila se kazna i to je to. ALi.. sad sam dobio (opet) ponovno prekršajni nalog za P1, dakle krećemo ispočetka. Vama je normalno da se okolo u hiru i protuzakonito šalju kazne po 1000 eura, pa ak nisi pravodoban da ti jednostavno to uzmu s računa? Meni nije. A pogotovo ne od državnog tijela. No, uglavnom štos je da se ja ne želim braniti (to mi uopće nije problem), već.. napasti. U prijevodu ak mi protuzakonito državna agencija pošalje kaznu.. želim da ih to (pošteno) košta. A ne da se s njima samo dopisujem o tome po "pravnim lijekovima" kak to nije najs Ja kad napravim grešku oni se sa mnom ne dopisuju nego pošalju kaznu. Do ut des. No da pojednostavnim pitanje; 1. da li da tužim FINA-u upravnom sudu samo po nelegitimnom prekršajnom nalogu, jer je samim sadržajem istoga, po meni već počinjena šteta s obzirom da je riječ o nelegitimnoj i opasnoj činidbi, ili 2. da prođem presudu još jednom, pa da tužim i FINAu i upravni sud s te pozicije VPSu ili Ustavnom sudu za P2 po osnovi da je sve već riješeno u P1? Ako me razumijete.. za oboje već imam dokaze, čak i u točci 1. Il je FINA aljkava ili upravni sud. A kao što rekoh, ja kad sam aljkav dobijem po džepu, pa.. ne vidim razloga i da druga strana ne dobije po džepu također. Sukladno "svojim mogućnostima" kako oni to kažu.
  2. Dobro, može li itko napisati koliko vremenski traje proces tužbe upućenoj ustavnom sudu RH u ovakvim slučajevima, s čistim dokazima, a sukladno Zakonu o upravnim sporovima?
  3. Pozdrav,za tvrtku koju sam imao do prije godinu dana (brisana je iz registra) sam..1. primio prekršaj od FINAe 2019., 2. održano je sudsko ročište "o stvari" tijekom veljače 2020. 3. parnicu sam izgubio jer sam vjerovao RH i dokaze unazad godina prije pobacao u smeće, pa vezano uz predmet, s dokazima nisam mogao pristupiti, osim "usmenim" ročenjem o stvari.Kazna je plaćena i bila je na kraju minorna jer je RH imala dokaze o činidbi, no valjda na ne bude okrivljenik u pravu.. znamo kako prvosuđe RH radi. Ipak suce plaća RH. To se sve zbilo točno prije godinu dana.Problem:U ovaj petak sam dobio novi prekršajni nalog za jedan te isti (gore opisani) predmet, tj za prekršaj o kojem je održana parnica i za koji je plaćena kazna. Pa razmišljam o alternativama.Tu agenciju smatram ozbiljno aljkavom i neposobnom (ovo sve je samo primjer), koja usput i raspolaže s agresivnim alatima naplate koji se kose s ljudskim pravima, pa bih je htio financijski opteretiti u smislu obeštećenja. Usput, pokazalo se i da posjeduju pravne lijekove izvan Zakona i da je sklona donošenju lažnih rješenja, tj. onih rješenja izvan dokaza.Mogu podnijeti prigovor i zaustaviti proces, ali razmišljam o tome da pustim da do zaključenja kazne konačno dođe, da mi opterete račun i naplate se, pa da ih tada tužim za obeštećenje u iznosu 1000 puta više od ovršenja. Ili da zaustavim proces i tužim ih svejedno?Ovo društvo ne treba ovako izgubljenu administrivnu agenciju kao što je FINA, glavni je motiv.Ima kakvih komentara, iskustava i prijedloga? Npr nekakav Zakon na koji bi se mogao pozvati vezano uz sve ovo, ako dopustim da do direktne štete od strane FINAe konkretno dođe.Hoću reći "ispričavamo se i dogodi se, pa oprostite" me ne bi zadovoljilo od strane FINAe u ovome slučaju, a i Sudu RH sam dužan za izjavu iz veljače 2020. "nitko nije dobio ovu parnicu pa nećete ni vi, unatoč tome što ste u pravu". Thx.
  4. Oprosti to je slično, slikovito, kao da čovjeka gađaš strijelama ili mecima npr.. i onda se ide vještačit da li je preminuo od penetracija stranih tijela ili (možda) odi curenja krvi a ne baš od penetracije stranih tijela, ili još smiješnije možda od prirodne smrti baš kad je gađan neovisno o prije navedenome. Shvaćam tvoj pravni oprez, ali to vještačenje je već dokazano na stotinama tisuća obdukcija prije. Nema se tu puno što vještačit. Dat lijek pacijentu koji nije smio primit, neovisno o razlozima, je u terminu liječenja, trovanje. Iz tog razloga, da se to izbjegne, dobivaš lijekove na recept i uz nadzor liječnika. Sad, pop-quiz question je... a što kad ti liječnik dade lijek otrovan za tebe, a što liječnik mora znati prije no što ga prepisuje? Što onda? No, dobro, sad dali je to KD ili ne, znam tko će odlučit o tome onaj tko je i zadužen za to.
  5. Nije još priznala krivicu, niti sam tražio da prizna krivicu, to tek slijedi, zato sam i postavio ovu temu, tj da pitam imam li pravo pristupiti bolnici ako je učinila KD. I zato hvala ti Željac, na odgovoru, puno mi je to pomoglo. Ne bih puno u detalje, barem za sad ali riječ je o slijedećem: - pacijent je primio lijek koji sukladno nj dijagnozi nije indiciran iz razloga visokog rizika iznenadne smrti, što se na kraju (sve redom) i dogodilo Jel to KD bolnice ili ne?
  6. Da, naravno. Postavio sam topik da provjerim jel poziv na sporazumnu odštetu mogu uopće (legalno) ispisati ili sam dužan prijaviti kazneno djelo, što je vrlo blizu onome što je bolnica učinila.
  7. Jel moguće sporazumno tražiti pravičnu novčanu naknadu (obeštećenje, odštetu) od bolnice u slučaju ako bolnica obitelji prizna krivicu za smrt člana obitelji? Ovdje mislim na sporazumno, izvan suda, "bez tužbe". Ako da, koji bi oblik pismena se u tom slučaju sklapa? Ugovor ili nagodba ili nešto drugo? LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija