Jump to content

miroslavtamara

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na iscrpnom objašnjenju. Na žalosti, u ovom slučaju nema nikakvih sankcija za kupca koji se ne uknjiži 20 godina, a mi kao nasljednici majke ali ne i nasljednici predmetne nekretnine, moramo sami voditi računa da se zaštitimo od sigurnih troškova. Što bi on napravio u slučaju da ni sestra ni ja nakon 20 godina nismo više živi? Pokretanje ostavinske rasprave za imovinu koja nije naša liči mi na nezakonito djelo, krađu odnosno krivično djelo.
  2. A neće li nas u slučaju njegovog tužbenog zahtjeva, sud opet uputiti na ostavinsku, jer mi nismo vlasnici predmetne nekretnine. A ako neće, onda možda postoji i treća najjednostavnija mogućnost aneks kupoprodajnog ugovora i kao dokaz da smo nasljednici original rješenje sa ostavinske iz 2009. gdje se vidi da smo nasljednici.
  3. Njegov odvjetnik nam je predložio dvije mogućnosti: prva, da mi pokrenemo ostavinsku raspravu za predmetnu nekretninu kao naknadno pronađenu imovinu i priznamo kupoprodajni ugovor. I druga, njegov tužbeni zahtjev i da mi prihvatimo njegove navode. I još je napisao da mi ni u jednom slučaju nećemo imati troškove. A kako nećemo imati troškove, tko će platiti ostavinsku raspravu ili sudske trošove? Suludo je da mi moramo umjesto njega rješavati njegov problem uknjižbe.
  4. Smiješno je da mi moramo imati bilo kakve troškove radi njegovog nemara što se nije uknjižio sve ove godine. Naša majka je živjela 12 godina nakon prodaje stana. Postoji li drugi jednostavniji način da mu damo potpis npr. nekakav aneks kupoprodajnog ugovora. Najmanje što želimo povlačiti se po sudu, i još platiti sudske troškove koje nismo prouzročili niti mi niti naša pokojna majka.
  5. A na koji način se kupac može uknjižiti kad nema punomoć naše pok. majke koja mu je potrebna uz kupopradajni ugovor? Ona je njemu prodala stan 1997. godine, umrla 2009., kad je i bila ostavinska rasprava, ali mi nismo znali da je ona još uvijek uknjižena kao vlasnica. On je tek ove godine podnio zahtjev za uknjižbu, dakle nakon 20 godina. Kako mu mi možemo pomoći da se uknjiži kad mi nismo nasljednici tog stana?
  6. Moja majka je 1997. godine prodala nekretninu angažirajući agenciju. Dakle, Ugovor o kupoprodaji nekretnine u njeno ime po punomoći potpisao je radnik agencije. Kupac je tek ove godine podnio zahtjev za upis vlasništva (nakon 20 godina), uknjižba mu je odbijena jer nije priložio punomoć radnika agencije. Majka je umrla 2009, a ni kupac ni agencija više ne posjeduju punomoć. U svrhu uknjižbe prava vlasništva na predmetnoj nekretnini sestri i meni kao zakonskim nasljednicima obratio se kupac. Imamo li sestra i ja kakve obaveze prema kupcu budući da nemamo nikakve veze za spomenutom nekretninom osim što je još uvijek naša pok. majka upisana kao vlasnica zbog nemara kupca? I hoćemo li imati kakvih sudskih troškova u slučaju pokretanja tužbenog zahtjeva kupca prema nama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija