Jump to content

Pobunjenik

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, Situacija je ovakva..aktualni zamjenik načelnika JLS uredno prima poticaj za zakup državnog zemljišta što je evidentno u njegovoj imovinskoj kartici.. Ako znamo da u Povjerenstvu za dodjelu tog zemljišta preko natječaja sjede 3 člana iz Agencije i 2 člana iz JLS,je li legalno da se zemlja da baš zamjeniku načelnika ili je ipak doslo do sukoba interesa? Hvala.
  2. Hvala,pogledati ću. Bojim se samo da ako će me već ovršiti ne čekaju skoro 10 godina sa pokretanjem ovršnog postupka,pa mi na kraju pridodaju na iznos i kamate za razdoblje od roka plaćanja opomene do pokretanja postupka.. Ništa me više ne može iznenaditi.
  3. Ok,imat ću to na umu,hvala. U slučaju da krene ovrha..to će biti tzv.ovrha na temelju vjerodostojne isprave je li tako? Istrazivala sam malo Ovršni zakon,mogla bih se pozvati onda na njegov cl.57 i cl.58.. vezano za Prigovor? Pitam čisto da,ako sam krivo protumačila ne ispadnem neupucena u zakone. U svakom slučaju,puno Vam hvala još jednom.
  4. Više puta sam pregledala i nema.imam osjećaj da neće baš biti susretljivi prema dužnicima jer nisam ja jedina s tim problemom.Na sjednici vijeća je moguća ovrha obrazložena kao pritisak od strane revizora koji su obavljali nedavnu reviziju u JUO-u. Čudno da se samo tako ništa ne čini za dobrobit ionako osiromašenih ljudi.. Po meni i pod cijenu sankcija (koju bi eventualno platili iz proračunske zalihe) bi trebalo učiniti sve moguće da do ovrhe ne dodje. Na kraju..u tom roku od 16 god se moglo ovršiti milijun puta,a nije.Hm,mora li se?
  5. Spitfire,hvala na pomoći U najgorem slučaju čekam ovršni postupak, pa ulažem Prigovor.. U žalbi sam se pozvala na zastaru dijela duga, pa se nadam da će bar malo biti obzirni,pa umanjiti mi iznos duga..s obzirom da po Zakonu(koliko sam upućena)komunalna naknada zastarjeva nakon isteka roka od 3 god..a mene opominju za razdoblje od 2001. do 2017.
  6. Wanksta,hvala na odgovoru. U tzv.obrazloženju opomene stoji da se dokumentirano obratim na adresu Općine u slučaju da se ne slažem sa navedenim dugovanjem što sam i učinila u obliku žalbe. Dakle,preostaje mi samo čekati,ali što? Odgovor na žalbu ili njihovo pokretanje ovršnog postupka...
  7. Poštovani, Zanima me koji je zakonski rok jedinici lokalne samouprave za odgovor na žalbu stranke zbog duga za komunalnu naknadu? Naime,nedavno mi je stigla opomena o dugovanju za komunalnu naknadu u razdoblju od 01.01.2001. do 07.11.2017.godine.Ako se dug ne plati slijedi ovršni postupak koji će pokrenuti nadležna jedinica lokalne samouprave. U roku od 5 dana je uložena žalba JUO-u koji je poslao opomenu,gdje sam se uredno pozvala na zastaru jednog dijela trazenog iznosa komunalne naknade. Od tada je prošlo više od 15 dana i nikakav mi odgovor još nije stigao. Postoji li za ovaj slučaj nekakav zakonski okvir koji se treba poštovati,odnosno jesu li mi nadležni uopće obvezni odgovoriti na žalbu? Hvala,lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija