Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

geronimovt

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prijetnja tužbom

  Hvala na odgovorima i trudu. Zanima me u kojem vremenskom roku bi mogao dobiti neki poziv ili ocekivati posjetu policije?
 2. Prijetnja tužbom

  Pozdrav svima Nakon 20 dana od prodaje automobila javlja mi se osoba s kojom sam dogovorio prodaju i koja je pregledala vozilo i nije imala nikakve zamjerke na isto. Kaže da je auto poslao vučnom službom na vještačenje u Zagreb jer su prednje gume ispustile i onda je utvrdio da su krpane s "željeznim klinom izvana i iznutra sa gumenom flekom" i kao takve nesigurne i opasne za upotrebu.Auto sam vozio godinama , nisam švercer i gume kod mene nisu ispustale(kupili smo drugi auto tako da se taj nije bas puno koristio). Gume sam kupio polovne preko oglasa(od vulkanizera) i odmah namontirao kod njega i bile su dobre.Čovijek koji me je zvao i dogovorio kupnju(kupac je gospođa koja je došla s njim i na nju glasi ugovor)kaže da me je tužio da ima izjavu od vjestaka i da očekujem sudski poziv. Koliko to ima smisla i koja je procedura, hoce li mi doci policija i uzeti izjavu ili odmah sudski poziv. Ako dodje policije dal da im dam izjavu ili da kazem da necu bez odvjetnika dat izjavu? Znam da cu morat angazirat odvjetnika ali ako mi banu a nisam ga angazirao još?Nije me kontaktirao kad je vidio "klinove" da se dogovorimo na šta bi i pristao jer mi nije namjera bila prevariti. Rekao sam da mi pošalje slike klina, kaže da neće jer su dokaz. Kad sam pitao kojeg datuma je slao auto na vjestačenje ni to mi nije htjeo reci.Šta napraviti. Pomozite
 3. Pravni sljednik banke

  Hvala na odgovorima.
 4. Pravni sljednik banke

  Pozdrav. Na kući je teret za kredit podignut 1977godine kod Kreditne banke Zagreb, kredit je otplaćen ali teret nije obrisan.Kuću bi prodali ali nemožemo dobiti brisovnicu jer banka koja sada posluje pod tim imenom osnovana je1994 godine i nije pravni sljednik banke iz 1970tih godina. Na upit kod ostalih banaka svi odgovaraju da nisu pravni sljednici imenovane banke. Kako saznati pravnog sljednika i na koji naćin dobiti brisovnicu i gdje?
×