Jump to content

cikinovak100

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Radim kao zdr djelatnik u Domu zdravlja i zanima me jeli njihov obračun radnih sati prve i druge smjene ispravan. Prva smjena traje od 7:30-15:00 i tu mi računaju 7,5h prve smjene. Druga smjena traje od 12:00-19:30, a tu mi se računa kao 2h prve smjene i 5,5h druge smjene. Dvije subote po 5h. Nije mi jasno, ako drugu smjenu računaju od 14:00 pa na dalje, zašto onda na prvu smjenu ne primjenjuju jednaka pravila? Suprug radi smjenski posao, također u državnoj službi. On radi 12/24/12/48 i kod njega je to sve regulirano. Hvala!
  2. Poštovani, prošli tjedan prilikom vraćanja sa posla u službenom automobilu kao suvozaču mi se dogodila prometna nezgoda. Policija je na licu mjesta okrivila drugog vozača zbog oduzimanja prednosti. Bile smo na hitnoj, sutra dan se javile poslodavcu i liječniku. Otvorile bolovanje kao ozljedu na radu. Slijedi liječenje. Zanima me kakva su mi prava i koje naknade mogu tražiti od poslodavca.
  3. Poštovani, Susjed u dvoristu drzi jako puno ptica (papagaje are i druge razne kreštavce), buka je gotovo ne izdržljiva. Najvise su aktivne za vrijeme izlaska i zalaska sunca. Svakim proljecem jos dodatno kupuje, dodatno se legu. Ima mali ali glasni zoo. Vec u par navrata smo mu rekli da nam smeta, ali naravno osim podrugljivog osmjeha nista. U dvorištu na terasi je ne izdrživo od buke a i od smeca. Imamo li kakvih prava odnosno mjera za poduzet. Čak pretpostavljam da ih ilegalno preprodaje. Kako provjeriti ima li dozvolu za drzanje i prodavanje. Kome se obratiti? Hvala!
  4. Moze mala pomoc? Moze li mi netko reci koji je koeficijent za izracun place farmaceutskog tehnicara u ljekarni Doma zdravlja. Znaci javna sluzba. Ja sam pronasla 0,970, a na mojoj listi place stoji 0,951. Moze li Dom zdravlja sam odlucivati o koeficijentu ili sam nesto pobrkala. Hvala!
  5. Poštovani, radila sam 3g u privatnoj ljekarni i nakon toga bez prekida prešla u ljekarnu Doma zdravlja gdje sam već 2g. S 1.12. sam sveukupno napunila 5g radnog staža u zdravstvu. Prvo su mi javili da imam pravo na jubilarnu nagradu, ali nakon par dana da ipak nemam. razlog je što sam do sad radila u privatnoj ljekarni i mogu dobit nagradu tek za 3g. Zanima me imam li pravo ipak dobiti? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija