Jump to content

mutavi

Korisnik
 • Broj objava

  267
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  9

mutavi je zadnji put osvojio dan ožujak 13

mutavi objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O mutavi

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1466 pregleda profila
 1. Obnova postupka - pravomoćna građevinska dozvola

  Teško je konkretno reći bez uvida u sam spis, o čijem prijedlogu će odlučivati javnopravno tijelo koje je izdalo građevinsku dozvolu. Mišljenja sam da će braniti svoju dozvolu te odbaciti takav prijedlog rješenjem a pravo žalbe ostati će ka drugostupanjskom tijelu. Kako navodite : treba imati u vidu odredbu članka 116. st. 4. Zakona o gradnji, čime je obnova postupka od strane Vašeg susjeda je već u startu nedopustiva i suspendirana ovim posebnim zakonom. Također, javnopravno tijelo vjerovatno u spisu ima dokaze (dostavnice; da je dostava obavljena sukladno odredbama čl. 85. Zup-a) o dostavi Poziva za uvid u spis.
 2. Obnova postupka - pravomoćna građevinska dozvola

  U postupku izdavanja dozovle bili ste, investitor ili druga stranka u postupku (predviđena Zog) ? Iz kojeg razloga biste Vi tražili obnovu postupka?
 3. Smrtni list

  Otići u matični ured. Tamo će vam izlistati po imenu i prezimenu osobe. Uz ime i prezime biti će i adresa i datum rođenja kao i smrti pa prema tome bi lako mogli razabrati koja osoba bi on bio.
 4. nasljedstvom - porez na promet nekretnine

  Jest. Oslobođeni su: bračni drug, potomci i preci koji čine uspravnu liniju te posvojenici i posvojitelji koji su u tom odnosu s umrlim ili darovateljem. 5% zbog Na sve sklopljene ugovore i druge isprave o stjecanju nekretnina, odnosno na sve odluke koje su postale pravomoćne, do 31. prosinca 2016., primjenjuju se odredbe Zakona o porezu na promet nekretnina (»Narodne novine«, br. 69/97., 26/00., 127/00., 153/02., 22/11. i 143/14.), neovisno o statusu porezne prijave. u Vašem slučaju, još nije nastupila.
 5. Prodaja nekretnine pod hipotekom

  Nedavno sam imao sličnu situaciju. Jednostavno odete u banku čiji teret imate. Oni vam izračunaju iznos preostalog duga/hipoteke. Nakon što taj dug bude isplaćen dobivate brisovno očitovanje od banke na temelju čega brišete zabilježbu hipoteke u zemljišnim knjigama. Zavisno od banke do banke u pravilu takve stvari idu dosta brzo, barem u mom slučaju.
 6. Upis vlasništva stana u zemljišnoj knjizi

  Krenuti od vlasništva tih čestica, odnosno provjeriti u čijem se u vlasništvu čestice na kojima leži zgrada. Nadalje, promjena u gruntovnici moći će se izvršiti uz prijavni list, koji će izraditi ovlašteni geodet uz elaborat. Ovisno o situaciji, treba vidjeti da li je nužno utvrditi zemljište za redovnu upotrebu zgrade (koje će se formirati kao zemljište ispod zgrada sa neposrednim pristupom). Kako je zgrada izgrađena 1998. morate imati dokaz legalnosti za istu (Uporabnu dozvolu ili drugi akt s kojim je izjednačena). Slijedi izrada etažnog elaborata, ishođenje potvrde o etažnim cijelinama te sklapanje međuvlasničkog ugovora za provedbu u zemljišnim knjigama kako bi se svi stanovi upisali kao posebni dijelovi nekretnine.
 7. Novoadaptirani dio stare zgrade - uporabna dozvola?

  Izvršite uvid u zbirku isprava. Tamo prilikom etažiranja, vjerujem da je prilagana nekakva Uporabna dozvola, jer ako nije, trebala je stajati gore spomenuta zabilješka. Ukoliko Vas banka bude tražila Uporabnu dozvolu za zgradu, a do iste ne možete doći, postoji mogućnost ishođenja Uporabne dozvole za objekte izgrađene do 68'
 8. Zup dopuna zahtjeva

  Ako javnopravno tijelo odbije zahtjev za izdavanje Potvrde da je građevina izgrađena u skladu s posebnim uvjetima, zgrada se neće moći ozakoniti, što znači da će Vaš zahtjev za donošenje rješenja o izvedenom stanju, biti odbačen. Primjerak rješenja šalje se građevinskoj inspekciji po čemu ona postupa.
 9. Novoadaptirani dio stare zgrade - uporabna dozvola?

  Pozitivnim propisima nije dopušteno etažiranje zgrade u kojoj se nalaze nezakoniti posebni dijelovi. Iznimke jesu posebni dijelovi u zgradama, ako je zgrada bila evidentirana u katastru do 25.07.2006. (kada stupa na snagu ZVDSP). Potvrda upravnog tijela trebala je sadržavati napomenu o tome koje je posebni dio izgrađen bez dozvole, a isto tako i Zk sud po službenoj dužnosti navedeno treba zabilježiti uz tako upisani posebni dio zgrade. Postoji li takva zabilježba u zemljišnim knjigama?
 10. Novoadaptirani dio stare zgrade - uporabna dozvola?

  Dali je stan (novoadaptirani) upisan u zemljišne knjige ?
 11. Građevinska dozvola i odobrenje susjeda

  Prostorni plan vaše jedinice lokalne samouprave definira udaljenost od međa na kojoj i pod kojim uvjetima se može graditi tako da izjava od strane susjeda neće biti od utjecaja na izdavanje dozvole.
 12. prodaja kuce

  Naravno da može.
 13. nova etaza na garazu

  Za takve objekte, od strane ureda za graditeljstvo upravna pristojba jest 800 kuna. Stvarni troškovi projektiranja, u skladu sa dogovorom, odnosno tržišnim cijenama projektanata.
 14. Upis rješenja o izvedenom stanju

  Nakon što ozakonite objekt, prilikom podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu, Zakon o gradnji niti u jednom trenutku ne propisuje da objekt mora biti evidentiran u katastru. Poželjno jest i također sam negdje načuo tako, npr radi izračuna koeficijenata iskoristivosti odnosno izgrađenosti, situacije i sl, ali isti su vidljivi i lako će biti izračunati jer će se svejedno raditi geodetski projekt pa će se tako prikaziti cijeli bojekt (sadašnji i budući) te će se evidentirati u katastru.
 15. Upis rješenja o izvedenom stanju

  Vi ubiti idete u nadogradnju u dogradnju. Shodno tome, možete kao što navodite prvo ozakoniti objekt. Onda prilikom ishođenja građevinske dozvole te nakon završetka radova, ishoditi uporabnu dozvolu te cijeli objekt upisati u katastar i zemljišne knjige.
×