Jump to content

mutavi

Korisnik
 • Broj objava

  123
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

mutavi je zadnji put osvojio dan svibanj 4

mutavi objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O mutavi

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

820 pregleda profila
 1. zk izvadak - vlastovnica

  ne 1/1, vlasnik je ovaj
 2. Podizanje ograde

  u pravilu s unutarnje strane međe.
 3. Upit o roku od 8 dana od dana objave

  22.05. je zadnji dan za predaju zamolbe, znači do 23.05. 8 dana od dana objave, s tim da se dan objave ne računa u taj rok, već kreće od idućeg dana.
 4. Vlasništvo - poslovni prostor

  Čak ni to nemora biti slučaj, masa zgrada i dan danas su ucrtane u katastru (one koje su ucrtane do 25.07.2006., mogu se etažirati bez dokaza lelgalnosti uz zabilješku u katastru), ali u zemljišnim knjigama stoji upisano ili društveno vlasništvo ili pravo korištenja nekih pravnih osoba, koje su većinom bili graditelji, a većina njih je prestala postojati. U vrijeme pretvorbe i privatizacije ustrojena je KPU, za koju isto tako jedan smatram da je jedan veiliki promašaj. Upisi u KPU provodili su se na temelju opisa posebnog dijela prema podacima iz ugovora te su se tako opisi stanova bitno razlikovali, odosno bili su djelomični, netočni, neuredni i često manjkavi.
 5. Porezna utvrđuje porez iz isprave o stjecanju (4%) ako je ukupan iznos naknade koju daje ili isplaćuje stjecatelj približno jednak cijenama koje se postižu ili se mogu postići na tržištu. Budući je u njenom slučaju prihvaćen iznos iz ugovora, nema osnove za žalbu te je izvjesno da će takva žalba negativno proći u Ministarstvu financija. Stranka može odustati od žalbe sve do otpreme rješenja o žalbi.
 6. Vlasništvo - poslovni prostor

  KPU se vodi ko zk odjela suda na čijem se pordučju nalazi stan. Zato jer je KPU, propisana ZPSPSP-om 1991. godine, vodi se kao posebna evidencija prodanih stanova, na kojima je prije postojao stanarsko pravo. Zato jer zgrada nije etažirana, odnosno treba provesti upis posebnih dijelova zgrade i upis prava vlasnišva na tim posebnim dijelovima sukladno Zakonu o vlasništvu.
 7. Gradnja kuće na zemljištu

  Što se tiče građevinske dozvole, pogledajte u ZOG dio koji se odnosi na dokaz pravnog interesa. U suštini, na parceli može graditi vlasnik i onaj kome vlasnik dozvoli. Najbolje i najsigurnije za Vas bi bilo, da se prenese pravo vlasnistva na Vasu suprugu za sve tri cestice. Nakon toga, po opisanom, u skladu s PP moze se formirati nova cestica u geodetskom projektu koji je sastavni glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole. Kada Vam građevinska dozvola bude pravomoćna, parcelacija će se provesti u katastru i zemljisnim kjnjigama. Ukratko najbolje za Vas. Mada je jos mogucnosti nekoliko. Poradi PP budite u kontaktu sa geodetom i projektantom.
 8. Uporabna dozvola za kuće prije 1968.

  O tome bi se dalo... naravno pri tome ostajem da svatko ishodi Ud do 68 nije obvezan upisati predmetni objekt u katastar. i još malo materijalnih troškova za izdavanje .
 9. LEGALIZACIJA - KOMUNALNI I VODNI DOPRINOS

  Ista cijena kao i za stambene građevine. Obračunava se u skladu sa važećom Odlukom o komunalnom doprinosu, na razliku.
 10. Uporabna dozvola za kuće prije 1968.

  Poštovani Spitfire, gdje i čime je taj rok propisan?
 11. Mislim da je ovdje riječ o nesporazumu. Cijela Vaša zgrada je vidljiva na sinimci, a ovih 19m2 je prikaz vjerovatno samo evidentiranog dijela u katastru. Dio koji je vidlljiv 1952. treba biti izračuat s površnom tlocrta iz zraka. Pogledajte u uvjerenju šta Vam piše za dio izgrađen 1925. godine, a ne dio koji je evidentira a kat.planu. Stotinu razloga može biti.
 12. Ucrtavanje u katastarski operat

  Uporabna dozvola za objekte sagrađene prije 15.02.1968. godine ishođena u mjesno nadležnom odjelu za prostorno uređenje. Zatim angažiranje ovlaštenog inženjera geodezije za izradu elaborata za upis u katastar. (Rješenje o utvrđivanju građevne čestice, Parcelacijski elaborat, odnosno elaborat za upis, ovisno o tome kakvo Vam stanje na terenu tj u katastru) Nadalje, možete upisati objekt i bez Uporabne dozvole, ali sa negativnom zabilješkom.
 13. Prenamjena oranice u gradevinsko

  Zašto? Kome? Ukoliko želite da se Vaša čestica nalazi unutar granica građevinskog područja određenog prostornim planom, možete se obratiti JLS da Vas imaju u vidu kod izmjena i dupuna prostornog plana
 14. Koliko sam shvatio, Vi imate stari objekt na mjestu kojega bi radili novi ili išli u adaptaciju staroga. Ukoliko idete u adaptaciju i dogradanju staroga, potrebna će Vam biti Uporabna dozvola za stari objekt. Ako je objekt sagrađen prije 15.02.1968. kao što navodite, možete ishoditi Uporabnu dozvolu (do 68). Kako Vam vaši prilozi iz katastra ne odgovaraju, priložite fotografije koje navodite i ovjerite izjavu dva svjedoka koji će potvrdi navedeno. Ukoliko bi skroz rušili i gradili novi objekt, neka vam projektant izračuna doprinose, odnosno da li se uopće, kao što je felixx rekao, to isplati.
×