Jump to content

mutavi

Korisnik
 • Broj objava

  225
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

mutavi je zadnji put osvojio dan siječanj 15

mutavi objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O mutavi

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1309 pregleda profila
 1. Kuća za odmor i gospodarska zgrada, porez na is

  Putem porezne uprave, a u korist/na račun jedinice lokalne samouprave. Službena osoba jest imala sve relevante podatke sa kojima je trebala utvridit osnovicu i iznos poreza, sukladno zakonu. Pripazite na rokove u žalbi, pravomoćnost rješenja....
 2. Prijenos nasljedenog dijela

  Da. Dovoljno je na darovnom ugovoru ovjeriti potpis darovatelja kod JB (cca 50kn) + uknjižba 250 kn. Budući činite uspravnu liniju, poreza ste oslobođeni.
 3. Kuća za odmor i gospodarska zgrada, porez na is

  Iskaz neto korisne površine nalazi se u snimici izvedenog stanja odnosno u iskazu površina koji je sastavni dio Vašeg rješenja o izvedenom stanju. Najvjerovatnije su prepisali iz rješenja o izvedenom stanju podatak o građevinskoj bruto površini (budući se neto korisna površine ne spominje u rješenj), koji nije osnovica za izračun poreza. Probajte se obratiti JLS sa spomenutim iskazom, neka izmjene rješenje. Isto tako spomenite da je ovdje je riječ o očitoj materijalnoj povredi propisa koja bi u ovom slučaju predstavljala jedan od zakonom propisanih razloga za poništenjem rješenja. Bit povrede jest pogrešna primjena GBP/NKP kao osnovice za izračun poreza.
 4. Zahtjev podnosite mjesno nadležnoj službi (upravnom odjelu za graditeljstvo, prostorno uređenje...) za izdavanje građevinskih, uporabnih ... dozvola.
 5. 20 kn opća + 600 kn posebna pristojba.
 6. Dozvolu za promjenu namjene i uporabu građevine, ukoliko udovoljavate čl. 151 - 155. Zakona o prostornom uređenju.
 7. Kuća za odmor i gospodarska zgrada, porez na is

  Prema Pravilniku o načinu obračuna površine i obujma u projektima zgrada (NN 90/10, 110/10, 55/12) NN 90/10, 110/10, 55/12. prema prikazanom, da. Cijelo vrijeme baratate sa građevinskom bruto površinom, a mislim da je porezna osnovica kuće za odmor 1 četvorni metar odnosno metar kvadratni korisne površine (koja je uvijek manja od bruto) pa si i to provjerite.
 8. Kuća za odmor i gospodarska zgrada, porez na is

  Relevantan podatak za obračun poreza biti će navedeni iskaz površina, sukladno čemu je zgrada ozakonjena.
 9. Kuća za odmor i gospodarska zgrada, porez na is

  O čemu se točno radi? Plaćanju komunalne naknade? Da li je zgrada ozakonjena, ako je koje namjene?
 10. Rjesenje Odbora za drzavnu sluzbu

  U oba slučaju podnijeti žalbu. U odredbi čl. 12. ZUP-a, u kojoj se određuje pravo stranke na pravni lijek izričito je određeno da stranka ima pravo žalbe i ako javnopravno tijelo nije u upravnoj stvari riješilo u propisanom roku (šutnja uprave). Takđore ovom odredbom ustanovljeno i pravo stranke na prigovor protiv postupanja javnopravnog tijela. U Vašem slučaju žalbu izjavljujete drugostupanjskom tijelu (navedenom u uputi o pravnom lijeku). Podnesite Prigovor, po mogućnosti sa preporukom pozivajući se na odredbe ZUP-a kao i one što se tiču rokova.
 11. Legaliziran stan i njegovo vlasništvo

  Rješenje o izvedenom stanju kao i Građevinska dozvola nema pravnih učinaka na vlasništvo i druga stvarna prava na zagradi za koju je doneseno/a, također niti na zemljište na kojem je zgrada izgrađena. Vidi čl. 156. Zakona o vlasništvu.
 12. Upisivanje u katastar nakon legalizacije?

  Ako je taj parcelacijski elaborat, ovjeren od strane katastra kako navodite i Vi ste ga dobili, uz njega ste trebali dobiti i njegov prilog, navedeno rješenje a promjena je odavno trebalo biti evidentirana i u zemljišnim knjigama.
 13. uknjižba u katastar_pitanje

  Žalosno. Dobro, nije sporno, konstatirali smo da je moguće naravno sukladno zakonu. Iz navedenog proizlazi da bi Vi izradili dva elaborata (jedan prema čl 161. st. 2., drugi prema ROUČG), praktički za istu stvar pa osobno nevidim način kako je to povoljnije. Sve ovisi šta stranke (vlasnici) zapravo žele svojim zahtjevom. Što kako i zbog čega. Ako je to samo spajanje čestica i upis kuće tim elaboratom onda se moram složiti s Vama da je ovo brži i jednostavniji put.
 14. Rjesenje Odbora za drzavnu sluzbu

  Možete izjaviti Prigovor čl. 122. Zup-a.
 15. posjed neželjenog

  Budući ste upisani u Pl, možete pokrenuti upravni postupak u katastru, glede promjene nositelja prava na zemljištu uz priloženi vlasnički list. Druga je stvar, nazovimo "tehničke prirode" što podaci nisu usklađeni pa ih kako navodite, nije moguće provesti. U čemu je konkretno razlika? Koja oznaka k.č. je grutnovnici, a koja u katastru? Da li su površine jednake?
×