Jump to content

mutavi

Korisnik
 • Broj objava

  297
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  12

mutavi je zadnji put osvojio dan svibanj 9

mutavi objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O mutavi

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1598 pregleda profila
 1. Udaljenost od međe

  Kako je izdano rješenje o izvedenom stanju, objekt je legalan, onakav kakav jest, trenutno izveden. Za nastavak gradnje ishodavati građevinsku dozvolu. Što se tiče "suglasnosti" ona nije potrebna, već tijelo graditeljstva mora udovoljiti čl. 115. st.2 Zakona o gradnji.
 2. legalizacija

  U postupku legalizacije vlasništvo neće biti bitno. Nakon što ozakonite objekt, zajednički sa stricem, preporučam da etažirate nekretninu kako bi točno imali upisano što je Vaše. Ovake sta vlasnik svega o omjeru 1/5.
 3. geoportal

  Da se nadovežem, moguće je također da se radi o neusklađenosti katastarkih brojeva čestica i onih u zemljišnim knjigama, ubiti riječ je o istim nekretninama, ali one u gruntovnici znaju imati stare slovčane oznake, npr 256/6/A i slično.
 4. Pozvani ste potpisati izvješće o međama u sklopu izrade geodetskog projekta. Ako smatrate da nije ok, da je međa sporna, pokrenite postupak uređa međa. Udaljenosti objekta od međe, propisuju prostorni planovi. Tako npr u nekim PP je moguća izgradnja na udaljenosti i manjoj od 3m i 1m pa čak i na samoj međi, pod određnim uvjetima, kao što rekoh, propisanim Prostornim planom.
 5. legalizacija

  Pašnjak, to je stari upis u izvatku iz zemljišne knjige (kao kultura), evidentno jest da dugo vremena nije bilo nikakvih promjena na čestici, prilikom gradnje, provođenja elaborata i sl. Vaš otac je naslijedio 1/5 cijele čestice (kao i onoga što se na njoj nalazi) idealnog dijela. Zaboravite ove kvadrate i katove što spominjete, to je pretpostavljam nekakav njihov dogovor. Citirano nema veze sa zdravim razumom. Ne može. Objekt mora biti legalan. Izrada etažnog elaborata/ishođenje potvrde o etažnim cijelinama, provođenje međuvlasničkog ugovora u nadležnom zk odjelu. Tako je, to je zajednički dio zgrade.
 6. Etažiranje

  Cijene variraju od ureda do ureda, ovisno i o veličini objekta. Svakako se raspitajte u više ureda, većinom svi oni rade u "paru".
 7. Građevinska dozvola

  Ako je izgrađena početkom 19. stoljeća, sasvim je legalna, kao i sve što je izgrađeno prije 15.02.1968. godine što potvrđuje Uporabna dozvola za građevine izrađene prije spomenutog datuma. Kako je susjed ishodio građevinsku dozvolu (pretopstavljam za nadogradnju/dogradnju/rekonstrukciju), kao investitor može početi graditi na vlastiti rizik na temelju izvršne dozvole. Što će Upravni sud reći, preostaje za vidjeti.
 8. Novi Zakon o gradnji (NN39/19

  Pokrenuto jest danom stupanja Zakona na snagu. Kako još uvjek nemaju "elektroničke" uvjete sva upravna tijela te javnopravna tijela određena posebnim propisom, izmjenama Zakona dan je rok od dvije godine da se uspostavi servis edozovole od strane Mnistarstva.
 9. Odluka o komunalnom - nakon GD??

  Investitor je dužan po pravomoćnosti građevinske dozvole platiti komunalni i vodni doprinos. Kako je dozvola izdana 15.06., vjerujem da je pravomoćnost nastupila u sedmom mjesecu.
 10. Novi Zakon o gradnji (NN39/19

  Prosebni uvjete, odnosno uvjete priključenja može zatražiti projektant putem upravnog tijela koje izdaje građevinske dozvole. Sve vam je detaljno opisanu i članku 18-24 Zakona i izmjenama i dopunama Zakon o gradnji. Idejni projekt se izrađuje samo u svrhu izdavanja lokacijske dozvole.
 11. Zakup poljoprivrednog zemljišta

  Nemojte se zamarati porezom i zaobilaziti ga. Cijena poreza na zakup poljoprivrednog zemljišta jest mizerna u odnosu na dobivene izravne potpore od strane Ministarstva poljoprivrede koje će se dobiti Vaši prijatelji, tako da regulirajte s njima taj dio.
 12. Novi Zakon o gradnji (NN39/19

  treba predati geodetski projekt koji je sastavni dio glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole po sadašnje važećem zakonu. Možete predati prazan zahtjev pa ga kasnije nadopuniti, jer geodetski projekt više neće postojati već se umjesto njega predavati dokumentacija propisana čl, 12. Zakona i izmjenama i dopunama zakona o gradnji.
 13. Povećanje stambenog prostora

  Po dobrom starom običaju, dati će im rok u kojem će ih uputiti prema upravnom odjelu za graditeljstvo radi ishođenja potrebnih dozvola.
 14. Molim da mi netko objasni, hvala

  Vama treba projekt uklanjanja građevine a u slokopu istoga glavni projekant ovisno o zahvatu može ako je to propisano posebnim zakonom ili ako ocjeni da je to potrebno, dati na izradu geomahnički elaborat. Da li je pracela izgrađena ili ne, nije od utjecaja na rok izdavanja građevinske dozovle. On bi "trebao" iznositi 60 dana od dana uredno podnešenog zahtjeva.
 15. Pravo na zamjenu prozora u stanu koji je na sudu

  Čiji prozor? Kakvom sudu? Koja druga strana?
×