Jump to content

gledatelj

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nisam baš našao ništa slično pa zato pokrećem temu. Suvlasnik sam par nekretnina (uglavnom oranica) sa još jednom osobom te bi se htio odreći suvlasništva na par čestica (ne svim) u korist države. Da li je tako nešto moguće te koji je postupak?
  2. Hvala puno još jednom. Samo još savjet ako može. Ići preko odvjetničkog ureda ili sam zatražit razvrgnuće suvlasnistva?
  3. Hvala na odgovorima. A nema se šta etazirat jer je dolje podrum, a gore stan u kući. A dogovorit se ništa ne mogu sa drugom stranom. Sad me samo onda zanima da li onda sve čestice koje su pod auvlasnistvom idu skupa u razvrgnuće i javnu dražbu u jednom predmetu ili moram za sve zasebno?
  4. Pozdrav opet. Imam sad jos par pitanja ukoliko netko moze pomoci. Zanima me kakva je situacija ukoliko se radi o vise kat. cestica na razlicitim lokacijama, a isti su suvlasnici (dvoje nas je). Da li se postupak pokrece za svaku pojedinacno ili razvrgnuce suvlasnistva moze ici na sve cestice koje su trenutno u suvlasnistvu? I sad jos jedno pitanje koje shvacam da ce tesko bit dobit odgovor, ali ipak da pokusam barem nesto dobit. Naime stvar je u tome da da se na jednoj cestici nalazi kuca koja ima dvije etaze, tj u donjoj je vise neki podrum, a na gornjoj je izveden stan i stepenice su unutar kuce iako postoje zasebni ulazi. I jos oko te cestice di je kuca postoje 3 parcele pa me zanima da li bi sud tako nesto isao podjelit ili bi to bilo ipak za civilnu diobu?
  5. Hvala vam još jednom puno na odgovoru. Shvaćam da se tako može dobit puno manje novaca, ali bojim se da će ovako samo s vremenom nekretnina propast i da se na kraju neće ništa dobit.
  6. Hvala na odgovoru. Ja sam uspio naći da je moguće ako je više od pola suvlasnika suglasno. Odnosno da postoje tri suvlasnika i 2/3 ih želi oni su u većini. Ovako je 1/2 i nitko nema većinu. Znači ja mogu pokrenuti postupak iako se suprotna strana ne slaže i onda se procjeni nekretnina i ide na prodaju putem dražbe i djelimo 1/2 pare?
  7. Pozdrav, situacija je takva da djelima suvlasništvo nekretnine sa još jednom osobom i oboje imamo 1/2 suvlasništva. Nekretnina se ne može podijeliti na dva ravnomjerna dijela te se i oko nje nalaze još tri čestice koje su isto u suvlasništvu. U dogovoru sa drugim suvlasnikom smo odlučili prodati sve. Našao sam kupca no suvlasniku je ponuda bila premalena. Kako mislim da ne mogu naći nikog sa većom ponudom i kako nekretnina sve više propada, a sam vodim brigu o svemu zanima me razvrgavanje suvlasništva sudskim putem nakon kojeg bi nekretnina išla na dražbu i novci bi se podijelili. Na internetu sam našao dosta oprečnih informacija pa me zanima ukoliko bi netko bio voljan pomoći da li je to moguće te koji je postupak.
  8. Puno hvala na odgovoru. Malo je tu kompliciranija situacija pa da ne idem u detalje. Najbitnije mi je da ovrha ne moze ici na mene.
  9. Pozdrav, imao bih jedno pitanje ukoliko bi netko mogao pomoći. Naime suvlasnik sam jedne nekretnine. Režije, točnije, voda, struja i odvoz otpada glase na drugog suvlasnika. Niti jedan od suvlasnika ne stanuje na navedenoj nekretnini. Kako su se tamo trenutno stvorila velika dugovanja (zbog stanara koji su jedno vrijeme živjeli tamo) zanima me da li i ja podliježem ovrsi ili samo osoba na koga glase navedene režije. Za struju predpostavljam da samo osoba koja je potpisala ugovor sa Hep-om, ali za vodu (zadužena gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o) te za odvoz otpada (Stambeno i komunalno d.o.o.) nisam siguran, a najsmješnije (ili tužnije) je da ne znaju niti u tim firmamam baš najbolje.
  10. Nažalost u istom sam problemu i sam ne vidim nikakv izlaz. Znam da se može ići tužbom, ali tu postoji problem da će prvo postupak potrajat koju godinu, a drugo ljude sa djecom neće tako lako deložirat i lako se može napravit cirkus sa medijima i svim živim, a tebi trošak i dalje raste. Isto je i problem da dobiješ sud ne možes naplatit dugove jer su socijalan slučaj i nemaju primanja (osim socijale koja se ne može ovršiti). Užasno teška situacija iz koje očito nema normalnog riješenja. Ja sam isključio struju da se ne gomilaju novi dugovi, ali su se priključili na susjeda. Predao sam i zahtjev za isključenje vode, ali bojim se da od toga ništa jer ni oni sami u Vodovodu ne znaju može li se to i boje se to napravit. Zatražio sam i ovdje na forumu savjet vezano za isključenje same vode da li se može po zakonu i koji je postupak. Nadam se da će mi netko dati neki savjet ukoliko zna. Držim vam fige da uspijete riješit svoj problem. Ukoliko saznate ikakvu informaciju koja bi mogla pomoci molim da je podjelite ovdje.
  11. Pozdrav svima. Imam nažalost problema sa podstanarima koji se ne žele iseliti i stvaraju mi sve veće i veće dugove, a nemoćan sam. Čak sam i pisao na forumu jednom. Kako je trenutno dug za vodu preko 8 tisuća kuna i glasi na mene odlučio sam zatvoriti vodu i podnio sam zahtjev Vodovodu i kanalizaciji u gradu u kojem se nalazi, ali još nema odgovora. Kada sam pričao sa direktorom nije mi ništa konkretno rekao jer ni oni sami ne znaju da li se to može ili ne. Molim vas da li mi može netko pomoć, koje su moje ovlasti, odnosno mogu li ja tražiti isključenje vode odnosno obustavu vodoopskrbe za kuću koja je u mojem vlasništvu? Vezano za stanare koji žive tamo, njima je prije skoro godinu dana otkazan ugovor tako da oni zapravo nemaju pravnu osnovu više da o žive tamo. Da ne idem sad u detalje zašto ovo, zašto ono jer je prekoplicirana situacija, ali ukoliko treba objasniti ću sve. Trenutno me samo zanima to za vodu ako netko može pomoći. I isprike ako je krivi podforum, ali nisam znao di da otvorim temi
  12. Hvala vam puno na odgovoru. Nažalost ovo je otišlo sada stvarno predaleko i bojim se da će tužba i biti jedina opcija iako i tada teško će van, a dugovi se samo gomilaju. Žalosno je u kakvoj državi živimo kad su pojedini tako zaštićeni.
  13. Pozdrav svima. Nasao sam se u jednom problemu pa ako itko može ovdje pomoci bio bi mu jako zahvalan. Naime radi se o tome da sam dao jednu nekretninu u najam jednoj obitelji te je potpisan i ugovor koji nije ovjeren kod javnog biljeznika. Oni su uredno placali stanarinu no skupili su ogromna dugovanja za rezije (preko tisucu eura) te su postali bahati, cak se i prijetili. Ja sam im poslao sluzbeni dopis sa povratnicom da imaju rok od 30 dana da podmire sva dugovanja te da se isele jer im je otkazan ugovor o najmu. Kad je rok istekao oni se nisu zeljeli iseliti i bili su neugodni jako. Zanima me na koji nacin ja ovo mogu najbezbolnije rijesiti. Ja sam pokusao sa iskljucenjem struje natjerati ih da se ipak isele no bezuspjesno. Problem predstavlja i cinjenica da imaju dosta djece te primaju odredenu socijalnu pomoc. Bio sam i u kontaktu sa centrom za socijalnu skrb, policijom, cak su me i iz zivog zida kontaktirali, ali nista se nije rijesilo. Zanima me sa pravne strane da li ja ista mogu. Znam da mogu ici na sud, ali predpostavljam da to onda traje godinama dok se ista napravi. Postoji li neka druga solucija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija