Jump to content

josipjosip

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je josipjosip objavio

  1. Poštovanje, Primjer: Uđem na autocestu u Zagrebu, izađem u Ivanić gradu, ali izgubim karticu. Po Općim uvjetima naplate cestarine moram platiti iznos Lipovac x2, pa me zanimaju razmišljanja o Općim uvjetima naplate cestarine te jesu li u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima. Po meni dileme nema i to se mora promijeniti. Radi se o novčanoj obvezi za koju se ne može ugovoriti ugovorna kazna. Opći uvjeti naplate cestarine: Ugovorna kazna je kazna koja se naplaćuje korisniku koji nije postupao sukladno Općim uvjetima naplate cestarine. Naplaćuje se u visini dvostrukog iznosa cestarine za najdužu relaciju i odgovarajuću skupinu vozila od mjesta izlaza za korišteni pravac autoceste. Ugovorna kazna u visini dvostrukog iznosa cestarine za najdužu relaciju i odgovarajuću skupinu vozila od mjesta izlaza za korišteni pravac autoceste korisniku se naplaćuje ako: 1. na izlaz naplatne postaje dođe bez zapisa na tranzitnom mediju 2. na izlaz naplatne postaje dođe sa zapisom na tranzitnom mediju koji je stariji od 24 sata, a nema dokaza o razlogu zadržavanja na autocesti 3. na izlazu naplatne postaje ne koristi podatak s tranzitnog medija kojim je ostvario ulaz na autocestu. ZOO: Čl. 350 st. 3. Ugovorna kazna ne može biti ugovorena za novčane obveze.
  2. Ima li tko iskustva s ovrhom od strane Ferratum banke? Koliko se maksimalno može s njima dogovoriti u vidu vremenske odgode plaćanja? Dug za zadnju ratu u iznosu 3000kn mi dospijeva za dva tjedna, neću biti u mogućnosti vratiti sve odjednom. Koliko su fleksibilni po pitanju dogovora otplate duga na rate? Predložio bih im otplatu na 3-4 rate ali na nekim temama sam vidio već da nisu skloni tome. Ako ne uspiju baš nikakvi dogovori, koliko prema iskustvu prolazi vremena od dospijeća duga do pokretanja ovršnog postupka? Naime, ne žele dati nikakvu konkretnu informaciju prije nego dug dospije pa sam primoran pitati za iskustva, hvala!
  3. Poštovanje, Imam dug prema Dinersu koji ću uskoro otplatiti. Zanima me sljedeće. Dug je bio 18000 kn u siječnju 2017., dogovorio sam otplatiti u 6 mjeseci po 3000. Otplatio sam dvije rate (6000), ostao bez posla i tada prestajem plaćati (cca 7 mjeseci). Dolazi mi opomena pred ovrhu od odvj. društva koje ih zastupa i neka sve preostalo podmirim u roku 8 dana. Ponovno dogovaram s Dinersom i nekim čudom uspijevam dogovoriti da ću to otplatiti u tri rate. Plaćam prvu ratu 4000kn prošli mjesec, drugu ratu 4000kn neki dan, preostaje mi još 4000kn što sam dužan platiti do kraja siječnja po tom zadnjem dogovoru kako ne bi pokretali ovrhu, ali to neću biti u mogućnosti! Tek početkom 4. mjeseca ću to moći platiti. E sada, nisam htio to njima spominjati, već prema zadnjem dogovoru platio sam prve dvije rate, pa me zanima prema vašem iskustvu, nakon 31.01. kada ću biti dužan platiti još tih 4000, a kasnit ću dva mjeseca (do početka travnja), hoće li oni pokretati ovrhu? Ovaj zadnji dogovor bio je navučen s moje strane i smatram da nemam manevarskog prostora za još pregovora (možda griješim)? Konkretno, iz njihove perspektive... nema rezona da me ovršuju zbog dva mj dana kašnjenja sa zadnjom ratom ako bih im to najavio, bez obzira na sva moja kašnjenja do sada, jer ionako mogu odbiti oba pokušaja dostave ovrhe neprimitkom, pa bi ionako čekali još minimalno dva mjeseca. Pitanje svih pitanja jest - je li pametno da pričekam kraj siječnja kada dospijeva zadnja rata, pa im kažem da ću kasniti s tom zadnjom uplatom 2 mjeseca ili da im predložim da platim preostali dug u tri rate (to bih bio u mogućnosti)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija