Jump to content

LIN

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Apsolutna zastara za prekršaje do 01.01.2008. je 2 godine a po novom zakonu od 01.01.2008. je 4 godine.
  2. Odnesi na policijsku upravu gdje pripadaš i od tog dana će ti teći zabrana pa ne moraš čekati da ti pošalju obavijest.
  3. Prvo popravite štetu po kasku jer ta polica pokriva nepoznate počinitelje. U slučaju da vozač koji se je zabio u stup prijavi štetu po vašoj polici obaveznog osiguranja, pustite pravnu službu osiguravatelja gdje ste osigurani da riješava problematiku. U najgorem slučaju može vam se skinuti 15 % bonusa sa te police, što nije smak svijeta. Što se tiče tablica, vjerojatno ste dali policiji nekakvu potvrdu da čekate naručene tablice. Nadam se da ste kako kažete napravili registraciju i imate prometnu dozvolu što je najbitnije. U tom slučaju ne bi trebalo biti nikakvog problema. E da! Na polici osiguranja netreba pisati cijela tablic osim oznaka grada, jer je br. šasije najbitniji.
  4. U pravilima za obavezno osiguranje piše. U slučaju odjave vozila zbog uništenja, rashodovanja, stavaljanja izvan prometa (mirovanja) ili krađe vozila, osiguratelj je u obvezi na zahtjev ugovaratelja osiguranja vratiti neiskorišteni dio premije ako se do dana odjave nije ostvario osigurani slučaj. Problem se događa u slučaju da se ponovno prijavi vozilo poslije mirovanja a datum registracije nije istekao. U tom slučaju potrbno je napraviti novu policu na godinu dana ( jer je jeftinija od kratkoročne police), na MUP-u se kod prijave mora priložiti važeča polica a nejde se na novi tehnički i registraciju. Trajanje te police zatim ispadne duže od registracije pa po isteku registracije treba ponovno raditi policu na godinu dana a po staroj tražiti povrat. Ako je po toj polici po kojoj se traži povrat slučajno bila šteta nema vračanja i sve propada u vodu. Znači komplikacija!!! Zaključak: Isplati se odjaviti vozilo iz razloga mirovanja samo ako je to na duže vrijeme od isteka registracije koja piše u prometnoj, a u slučaju uništenja, krađe ili rashodovanja (znači nije u voznom stanju) treba obavezno odjaviti vozilo.
  5. Hvala mr.policajac. Lako Vama kad Vas svi znaju u rodnom kraju.
  6. Ispao sam pozitivan na policijskom droga testu na amfetamin dok je sve ostalo negativno. Odveli su me na davanje krvi i urina. Dali postoji mogučnost da i u pretragama krvi i urina pronadju iste tragove ako nisam ništa od droga konzumirao.
  7. Koliko dugo policija ili prekršajni sud ima uvid u prekršajni dosje prometnih prekršaja ili uvijek može izvući stare grijehe? Htjeo bih se vaditi na priću da mi je ovo 1 prekršaj a stvarno nisam niti jedan učino dugo vremena. (cca 6 godina).
  8. Morao sam sve vaditi iz džepova poslije prvog testiranja. U svakom slučaju hvala.
  9. Kriv sam za alkohol što reči. Da su mi uzeli vozačku za alkohol na licu mjesta ne bi ništa rekao. Boli me to što su prema meni postupali kao da sam nadrogiran, morao sam sve izvaditi iz đepova, a nisu me htjeli pustiti niti na WC prije testiranja punih sat vremena, a sve to vjerovatno jer sam ZG.
  10. Kakva je šansa prebaciti postupak u drugi grad, dogurati do suočavanja sa policijom na sudu, koja se vjerovatno ne pojavi (a možda su i zatucani pa dodju) te dogurati do zastare. Dali se uopće isplati žaliti??
  11. ZAUSTAVILA ME JE POLICIJA U 2 UJUTRO KADA SAM PREPARKIRAVO AUTO. PRIZNAO SAM IM DA SAM POPIO PAR PIĆA.TADA SU ME TESTIRATI SE NA DROGE, JER SAM PRISTAO. TEST JE NA MOJE ČUĐENJE ISPAO POZITIVAN NA AMFETAMIN (KOJI NISAM KONZUMIRAO). ODVELI SU ME NA DODATNO TESTIRANJE URINA I KRVI U DRUGO MJESTO UDALJENO 7 KM I REKLI MI DA ME NEĆE VRATITI. KADA SAM U DOMU ZDRAVLJA DAO URIN I KRV PROMJENILI SU PRIČU (OČITO NISU NIŠTA NAŠLI) TE ME ODVELI U STANICU NA ALKOTEST KOJI SAM NAPUHAO SAT VREMENA NAKON ZAUSTAVLJANJA. UZELI SU MI VOZAČKU NA CCA 36 SATI. NAKRAJU SAM IZGUBIO 2,30 H SA NJIHOVIM MALTRETIRANJEM. TE U ZAPISNICIMA NISU NAVELI DA SAM IMAO SVJEDOKA CIJELO VRIJEM TRAJANJA POSTUPKA. DALI SU NAPRAVILI SVE PO PROPISU! ILI SE MOŽDA MOGU ŽALITI KADA DOĐE PREKRŠAJNO RIJEŠENJE. JE SU LI TESTIRANJEM NA CESTI PREKRŠILI ZAKON O ZDRAVSTVU ILI JOŠ KOJI. UPOMOĆ POMAGAJTE!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija