Jump to content

harijana

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nismo ništa definirali oko režija, ali oni u komunalnom poduzeću taj ugovor nisu niti mogli vidjeti. Da li je negdje propisano zakonom da se ti dugovi prenose na novog vlasnika? Što se tiče naplaćivanja nepostojeće kante, njima sam se već žalila ali od toga nije bilo ništa, pa me zanima ima li neka viša instanca kojima se mogu žaliti, jer koliko mi se čini po zakonu se ne smije naplaćivati ako nije bilo nikakvog smeća za odvoz, u kući većinu vremena nema nikog, a meni redovito stižu računi za odvoz smeća i zaduženu kantu koja niti ne postoji.
  2. Pozdrav, Zanima me da li se kod promjene vlasnika nekretnine dug za odvoz smeća prenosi sa starog vlasnika na novog? Naime meni je komunalno poduzeće sjelo s ovrhom na moj račun za dug koji je napravi bivši vlasnik. Također me zanima u kojem roku javni bilježnik/sud treba odgovoriti na moj prigovor na ovrhu? (poslala sam im prigovor prije 20 dana, još nisam dobila odgovor). I zadnje pitanje, smije li komunalno poduzeće naplaćivati odvoz smeća ako na toj adresi nema prijavljenih stanara (vikendica), tamo se samo povremeno boravi, niti sam dobila kantu, a na računu piše kao da mi oni svaki mjesec odvoze jednu kantu otpada i kome se mogu žaliti za to?
  3. Hvala na odgovoru! Moguće je da nisu znali jesam li umiješana kada su dizali tužbu, ali sada znaju da nisam, čak su me tražili da svjedočim u njihovu korist. S obzirom da sam ja optužena pretpostavljam da mi to ne bi bilo pametno? (praktički bi svjedočila protiv sebe) Ima li negdje primjer kako bi trebao izgledati taj odgovor na tužbu?
  4. Susjed je napravio parking i ogradu u vrtu kroz koji je prolazio put do njihove kuće i time im presjekao pristup do kuće. Bitno je da ja s tim nema veze i ne znam da li mogu nekako u odgovoru na tužbu tražiti da me oslobode optužbe i iskjuce iz procesa?
  5. Pozdrav! Dobila sam poštom tužbu za smetanje posjeda. Tužbu su dignuli suvlasnici susjedne kuće protiv svih suvlasnika "moje" kuće. Stvar je u tome da ja iako jesam suvlasnik uopće ne boravim u toj kući (konkretno posjedujem samo šupu u podrumu) niti imam veze s tim smetanjem posjeda i prvi put sam saznala za to kada sam primila tužbu. I tužitelji znaju koji je od susjeda zapravo kriv ali kažu da su morali dignuti tužbu protiv svih suvlasnika. Ne znam kako napisati odgovor na tužbu, da li moram priložiti neke dokaze da ja tamo ne boravim pa niti nisam imala motiva za ometanje posjeda? Što bi bio dobar dokaz, može li npr. adresa prebivališta (različita od adrese te kuće)? Da li mogu nekako tražiti u odgovoru na tužbu da me se makne s liste tuženika, kako se to pravno formulira? Nisam pravnik pa bi bi dobro došao neki primjer kako napisati tako nešto. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija