Jump to content

harijana

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Odgovor na tužbu - povlaćenje tućenika

  Hvala na odgovoru! Moguće je da nisu znali jesam li umiješana kada su dizali tužbu, ali sada znaju da nisam, čak su me tražili da svjedočim u njihovu korist. S obzirom da sam ja optužena pretpostavljam da mi to ne bi bilo pametno? (praktički bi svjedočila protiv sebe) Ima li negdje primjer kako bi trebao izgledati taj odgovor na tužbu?
 2. Odgovor na tužbu - povlaćenje tućenika

  Susjed je napravio parking i ogradu u vrtu kroz koji je prolazio put do njihove kuće i time im presjekao pristup do kuće. Bitno je da ja s tim nema veze i ne znam da li mogu nekako u odgovoru na tužbu tražiti da me oslobode optužbe i iskjuce iz procesa?
 3. Pozdrav! Dobila sam poštom tužbu za smetanje posjeda. Tužbu su dignuli suvlasnici susjedne kuće protiv svih suvlasnika "moje" kuće. Stvar je u tome da ja iako jesam suvlasnik uopće ne boravim u toj kući (konkretno posjedujem samo šupu u podrumu) niti imam veze s tim smetanjem posjeda i prvi put sam saznala za to kada sam primila tužbu. I tužitelji znaju koji je od susjeda zapravo kriv ali kažu da su morali dignuti tužbu protiv svih suvlasnika. Ne znam kako napisati odgovor na tužbu, da li moram priložiti neke dokaze da ja tamo ne boravim pa niti nisam imala motiva za ometanje posjeda? Što bi bio dobar dokaz, može li npr. adresa prebivališta (različita od adrese te kuće)? Da li mogu nekako tražiti u odgovoru na tužbu da me se makne s liste tuženika, kako se to pravno formulira? Nisam pravnik pa bi bi dobro došao neki primjer kako napisati tako nešto. Hvala!
×