Jump to content

trisha264

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

539 pregleda profila
  1. Pozdrav! Evo mene opet. Znači pisala sam vam o tome kako je muž na sadašnju kaznu zatvora dobio još godinu dana zbog alimentacije. Ta presuda je poništena i dali su mu rok 3 mjeseca da plati alimentaciju. Budući da je to premali rok i ne stigne toliki iznos isplatiti u roku od 3 mjeseca mislili smo pisati žalbu na odluku i tražiti 6 mjeseci. Imamo apartmane i iznos će se uplatiti nakon/usred ljeta. Zanima me samo kako bi trebala izgledati za žalba. Ja bi je napisala u muževo ime i njemu odnijela na posjeti. Hvala unaprijed!
  2. Da, znam. Mislim imam još nešto u rukavu, al to nije baš za forum. Hvala.
  3. Joj, ne sviđa mi se to ništa. A dobro, kako posiješ tako ćeš i žeti, jel... Hvala puno na vremenu. ?
  4. Pih, to je ništa ? A što se tiče uvjeta, jel se uvjet dobiva na osnovi ponašanja u zatvoru ili se gleda sveukupno? Razmišljam čisto ono, u najboljem slučaju kad bi mogao vani biti.
  5. Hvala na odgovoru. Da, muž je spomenuo referenticu i da bi bilo dobro porazgovarati sa njom. Referentica je dobra, ona mu je i pisala zahtjev za nepravu obnovu postupka. Svakako ću dogovorit posjetu sa njom. A sad, vaše osobno mišljenje ako može. Kad bi se pisao zahtjev za nepravom obnovom postupka po čl. 1 i čl. 4, koliko bi mu u najboljem slučaju mogli skinuti? Zahtjev za prekid će onda pričekati.
  6. Pozdrav. Evo mene opet. Situacija se malo zakomplicirala. Muž ima 2 djece iz prvog braka. Dogovor je bio da će alimentaciju isplatiti kad se roditeljska kuća proda. I sud mu je stalno produljivao uvjet 6 mjeseci. Kuća je skoro pa prodana, ali njegova bivša žena je sad odustala i izjavila na sudu da hoće da on ode u zatvor. I opozvali su mu uvjet i dobio je na ovu kaznu još godinu dana zatvora. ? Sad, s obzirom na ovu novonastalu situaciju što da radimo? Ako budem pisala zahtjev za nepravom obnovom postupka jel se tu uključuje i ta nova kazna? Prekid kazne ćemo pisati kroz 2 mjeseca, ili mislite da je bolje odmah? Jel mogu ja napisati zahtjev za nepravom obnovom postupka i samo da je on potpiše? I zadnje, kako bi uopće trebao izgledati takav zahtjev? Hvala unaprijed.
  7. Aha, da. Shvaćam. Ja nisam u dobrim odnosima s njegovima ionako, tako da neću ništa lagati kad kažem da ja ne vodim apartmane. U podstanarstvu sam sa 2 djece iako je muž suvlasnik kuće sa ocem. Ako se sjetim još čega pa vas budem tu upitala
  8. Što mislite pod tim da navedem da ja brinem o bebi? U smislu da sam sama i da nemam nikakve druge pomoći? Samo da znam na što obratiti pažnju. Ispričavam se ako sam vas već upilala
  9. Pa, u vezi neodgodivih sezonskih poslova možemo navesti bolesnog oca (oporavak od raka mjehura), brat mu živi u Zagrebu, a majka je preminula prošle godine u siječnju. Realno, nema tko voditi apartmane. Ok, onda ćemo slati zahtjev za nepravom obnovom i zahtjev za prekid kazne. Hvala vam puno.
  10. I još samo jedno pitanje. Ako sam dobro shvatila. Znači zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne se više ne podnosi već zahtjev za nepravom obnovom kaznenog postupka ali ne za sjedinjenje kazni već po čl. 498 st. 1 t. 4 gdje je navedeno kako u vrijeme donešene presude beba nije uzeta u obzir? E sad, jel mogu ja pisati zahtjev za nepravom obnovom kaznenog postupka ili to mora pisati muž? I mislila sam da neće dobit neko veće smanjenje budući da je ponavljač al ništa me ne košta pisati.
  11. Hvala na odgovoru. Zahtjev za nepravom obnovom kaznenog postupka je već podnesen, zanimalo me samo koji je po vašem mišljenju najbolji mogući ishod. Da, kazna nije nešto strašno velika, al meni je svaki mjesec bitan budući da jedva spajam kraj s krajem u podstanarstvu. U vezi neodgodivih sezonskih poslova, jel se u to računa iznajmljivanje apartmana i sezonski posao konobara? Jel bi mogao dobiti prekid kazne na temelju toga jer mi ipak nemamo drugih prihoda? Hvala unaprijed.
  12. Pozdrav. Upravo sam iz posjete. Prva dva kaznena djela su počinjena iste godine kad je i donesena pravomoćna presuda. Znači 2013. i 2014. godine i iste godine se javio za odsluženje. Mjesece ne znamo točno, jer su mu papiri u staroj kući.
  13. Jedini podatak koji imam o trećoj presudi (ova koji trenutno izdržava) je riješenje od 27. listopada 2016. gdje se upućuje na izdržavanje kazne zatvora i trebao se javiti 17. studenoga 2016. Nakon toga je dobio odgodu od 3 mjeseca na temelju našeg prvog djeteta, pa još 2 mjeseca zbog očeve bolesti (rak mjehura), pa još mjesec zbog neodgodivih poslova, nakon toga je ponovno dobio odgodu zbog neodgodivih poslova (radio sezonu), nakon toga odgoda na temelju rođenja djeteta (naše drugo dijete). I to je zadnje. Nakon toga se javio 17. studenoga u centar za dijagnostiku Remetinec. Ova druga presuda za prijetnju je počinjena 2014. godine, ne znam koji mjesec je bio. Za prvu ne znam uopće što je bilo, nisam bila upoznata da je uopće bio u zatvoru dok sada nije završio u zatvoru.
  14. Taj podatak nažalost nemam. U vezu smo stupili nakon prve dvije presude tako da nemam podatke o te dvije već izdržane kazne. Možete mi napisati bar nešto na temelju već napisanih informacija? Sutra idem u posjetu pa vam dopišem još te detalje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija