Jump to content

aleeen

Korisnik
 • Broj objava

  49
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ugovor o djelu uz postojeći ugovor o radu?

  U redu, puno hvala na mišljenju!
 2. Porezna olakšica za dijete nakon razvoda

  šta ja u biti moram napraviti? dati zahtjev za izradom nove PK kartice i u napomenu unutar sustava eGrađani staviti o čemu je u zahtjevu riječ i pozvati se na gore navedene članke?
 3. Porezna olakšica za dijete nakon razvoda

  wow! hvala na info! šaljem poreznoj? u kojem gradu - di majka prebiva s djetetom ili u svojem gradu? šaljem preporučeno s povratnicom i oni će taj dio posla automatizmom napraviti ili mene pozvati? pretpostavljam da će me pozvati jer bi ja trebao i na svoju PK karticu ubaciti naše zajedničko dijete? HVALA puno još jedanput!
 4. Porezna olakšica za dijete nakon razvoda

  oprostite što se tako ubacujem, ove informacije su me iznenadile pa sam znatiželjan - bivša izvanbračna partnerica mi ne želi dati pravo da koristim poreznu olakšicu našeg djeteta (bez obzira na to što imam veća primanja, jednostavno je tvrdoglava), a ja želim dijete prebaciti na svoju poreznu karticu kako bi olakšicu koristio, ali kao što sam spomenuo, ona mi jednostavno to ne želi dati Ako sam dobro shvatio, ja zapravo imam pravo koristiti 50% porezne olakšice za svoje dijete, odnosno imam pravo na to - tražiti i isto bih trebao dobiti? Jesam li dobro shvatio? Kako to mogu zatražiti?
 5. Pozdrav svima! Imam jedno kratko pitanje - ako sam zaposlen na ugovor o radu kod poslodavca na 40h radno vrijeme imam li pravo (i bez znanja sadašnjeg poslodavca, odnosno - npr. i/ili njegovog pisanog odobrenja) sklopiti s gradskim učilištem 5h/tjedno ugovor o djelu, kao vanjski suradnik (predavao bi stručni predmet polaznicima osposobljavanja, a u struci radim i kod trenutnog poslodavca)? po meni ne bi nikakvih problema trebalo biti po tom pitanju, jesam li u pravu?
 6. Ljudi, potrebna mi je Vaša pomoć. Pišem službeno pismeno lokalnom CZSS-u, trebam citirati, odnosno treba mi točan naziv Zakona/ev. Pravilinika/ili drugih propisa o pravima djeteta, odnosno navodim ih radi kršenja istih. Radi se o tome da me treća osoba verbalno omalovažavala, vrijeđala pred mld. djetetom (dok je bio u neposrednoj blizini; sve gledao i slušao) čime mislim da je povrijedila njegovo pravo na normalan, zdrav i nesmetan psihofizički razvoj te mi navedeni trebaju kako bih se pozvao na iste. Hvala puno!
 7. borbena, hvala na strpljenju, trudu i informacijama... moram priznati da mi je pomalo i nejasno, kako ću i na koji način dokazati da mi majka tog vikenda nije dala dijete, a ako policija ne izađe na teren i ne napiše zapisnik? sumnjam da bi povjerovali na samu moju riječ...
 8. zar ne bi trebala policija odmah postupiti prema potvrđenoj pravomoćnoj sudskoj ispravi? koja je onda uopće poanta plana?
 9. pokušao sam ih kontaktirati telefonskim putem, ali u tom trenutku sam već znao da je besmisleno, jer je to tada izvan njihovog radnog vremena
 10. danas je policija odbijala izaći na teren, napraviti uviđaj i to nakon više puta zamoljivanja, uz isprike da imaju premalo ljudstva, nakon i što sam par puta više spomenuo da imam pravomoćni plan koji je potvrđen od strane suda, rekli su da nemaju vremena da im je gužva i da se prvo čujem sa CZSS koji će njima javiti kako da postupaju. više puta sam ih zamolio da mi izdaju potvrdu o prijavljenom događaju/problemu, rekli su da oni barem na to moraju izgubiti 1h i da oni trenutno za to nemaju vremena. još jedanput, nisu htjeli izaći na teren, a morali su. to je njihov posao s obzirom da postoji pravomoćna sudska isprava. što dalje?
 11. hvala! - postoji li nekakav broj, npr. da mi je prema planu ne da 3x pa da onda ide ovrha? - koje su uopće zapravo posljedice nepridržavanja plana i postoje li one uopće? - te kakva su realna i prava iskustva u slučaju nepridržavanja planova (ovo što sam do sada vidio je sve katastrofa, svi državni nadležni aparati spavaju i uopće ih problemi ne zanimaju) P.S. sve se nekako bojim da pomoći nema, a ne znam više gdje potražiti bilo kakvu pomoć
 12. Bivša izvanbračna partnerica ne odgovara mi na poruke - odnosno na moja pitanja kada mogu proći po malodobno dijete te biti s njim preko vikenda, a kako je pravomoćno riješeno i potvrđeno planom o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (znači uskraćuje mi nešto na što imam sudskim putem pravo). Ne vjerujem (iz osobnog iskustva) ni CZSS niti policiji - znam da neće ništa u vezi toga poduzeti. Što mi je činiti? Što preporučujete u ovom slučaju?
 13. kada pisem zahtjev, moram li se obavezno pozvato na tocke iz obiteljskog zakona i ovrsnog zakona, tj. ovdje spomenute clanke? trebam li kopiju cc zahtjeva poslati i majici, u svrhu obavjescivanja o poduzetim mjerama njenog pravno neosnovanog postupanja?
×