Jump to content

aleeen

Korisnik
 • Broj objava

  35
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. kada pisem zahtjev, moram li se obavezno pozvato na tocke iz obiteljskog zakona i ovrsnog zakona, tj. ovdje spomenute clanke? trebam li kopiju cc zahtjeva poslati i majici, u svrhu obavjescivanja o poduzetim mjerama njenog pravno neosnovanog postupanja?
 2. hvala, to cinim temeljem gore navedenih clanaka? 529. - 536.? postoji nekakva spranca? napisem sto trazim i iz kojeg razloga trazim, potom saljem na adresu preporuceno postom obiteljskom sudcu? mjesno nadleznom - gdje majka i dijete imaju prebivaliste ili na drugi sud - koji je upuceniji u stvarni tok dogadaja i kod kojeg se vec vodila jedna stvar? hvala.
 3. zahvaljujem na odgovoru, ali moram priznati da ne razumijem. navedeni clanak mi je vrlo slican sa clankom 149. suma sumarum - imam li pravo traziti svoje gore navedeno pravo i obavezu, navodeci majcine opstrukcije/nesigurnost i nestabilnost u vezi vidanja djeteta? zaista mi treba ta ovrsna isprava rjesena od strane suda
 4. Majka opstruira bez ikakvih pravno opravdanih razloga, a na svoju ruku, viđanje između djeteta i oca (unazad godinu dana obavještavani; ODO za mladež; policija; CZSS - naravno i sasvim očekivano, nitko ne reagira). Ostaje još Pravobranitelj, kao i samo nadležno Ministarstvo, ali i tu je upitan ishod. Dijete ima šest godina, rođeno u izvanbračnoj zajednici. Na obaveznom savjetovanju CZSS dogovor nije postignut, čeka se termin za prvu obiteljsku medijaciju kako bi se nakon incijalnog sastanka mogla podići tužba za skrbništvo nad djetetom - kad će to biti točno ne zna se. Zasad, ne postoji nikakvo sudsko Rješenje koje govori o bilo čemu, sve visi u zraku. Temeljem članka 149. Obiteljskog zakona - odnosno traženja privremenih mjera, dolazim do informacije da privremena mjera koja se traži od strane mjesno nadležnog suda, a zove se "privremena mjera viđanja djeteta", zapravo i NE POSTOJI? Oca upućuje i CZSS i obiteljski medijator zbog navedenih problema (zabrana viđanja djeteta) da traži navedeno Rješenje, do okončanja sudskog postupka i pravomoćnosti Rješenja koje tek treba doći? Dakle, suma - ocu sugeriraju nadležne institucije da traži nešto što zapravo ne postoji, odnosno nije ostvarivo, jer kako kaže čl. 149. OB: " " Dakle, nadležne institucije skidaju oca "s dnevnog reda" dajući mu upute za traženje navedenog, a biti će odbačene? Dakle konkretno, nije moguće privremenom mjerom odrediti PET + NED s ocem + svaku SRI u radnom tjednu do okončanja sudskog postupka? Hvala.
 5. znači gotovo sa 100%-tnom sigurnošću govorimo da će tužba biti odbačena ili postoji neki promil da ju sud prihvati kao urednu?
 6. što se tiče ovoga napisanog u zagradama - plan je napisan i potpisan od strane oba roditelja, međutim, unutar šest mjeseci (koliko on vrijedi, ako dobro razumijem) nije odnešen na sud da ga sud potvrdi/ovjeri, znači sve je ostalo na samo tom planu, odnosno visiti u zraku, može li se sud ikako povezati na to i proglasiti u korist tužbe? (karikiram: 'nema veze šta ga sud nije potvrdio, dobio ga je czss, stoga ga smatramo važećim'?)
 7. Kupnja stana/kredit

  Da. Ne budi naivan. Ne radi to sebi.
 8. Dakle, ako je A strana podigla tužbu protiv strane B zbog neplaćanja 'uzdržavanja djeteta/alimentacije' (ali to se u ovom trenutku ni ne može tako nazvati, jer, kako je gore napisano ne postoji nikakva odluka suda/rješenje, znači stoga niti ovršna isprava), takva tužba će biti 100% odbačena od strane suda? je li tako? na koji način je onda uopće sud mogao podignuti takvu tužbu, ne bi li je on trebao u samom početku odbaciti kao nevažeću/neosnovanu nakon 'razmatranja'? zahvaljujem!
 9. hvala na odgovoru; postoji li još kakav "tip" ili oblik ovršne isprave osim navedenog?
 10. zabrana viđanja unučeta

  još jedna napomena - sada ste vrlo ljuti i ne bi me čudilo da odete u CZSS i raspitate se oko možebitnih pokretanja procesa, samo želim da znate da imate na umu ako se budete na taj način "indirektno prijetili" kćeri, zapravo će prolongirati razrješavanje ovog problema te stvoriti još veće međusobno odbijanje
 11. zabrana viđanja unučeta

  svakodnevno se svi mi (ljudi/živa bića), nalazimo na takvim istim ili sličnim/situacijama i iskušenjima i to nije nikakav WOW, niti iz toga treba raditi drame/ceremonije nakon par vaših objava, u potpunosti mi je razumljivo i shvatljivo da vaša kći ne želi komunicirati s vama, žao mi je što to vi ne vidite/osjetite, vrlo ste tvrdoglava osoba dobro poraditi na sebi, eventualno na psihoterapiji pokazati ovu temu te raditi na popuštanju i prihvaćanju
 12. zabrana viđanja unučeta

  čitam, nisam stručnjak, ali imam dojam da vam je potrebnija psihološka pomoć i podrška nego sudovi i odvjetnici smirite se nekada sam se nalazio u koži vaše kćeri, sa svih strana (i njeni i moji roditelji su sve činili da ne budemo zajedno) i stvarno, više nismo, na obostrano zadovoljno (ne naših roditelja), već nas samih, jednostavno nismo bili jedno za drugo ohladite glavu i pustite stvari da idu svojim tokom; ne pametujte kćeri kakve partnere si bira, vaša neopravdana akcija odreagirala je njenom neopravdanom reakcijom, ako nisu jedan za drugog, veza neće opstati, a ako jesu, sretno im dajete si za pravo da "birate" njoj partnere, ali joj ne date pravo da više ne komunicira s vama; popustite to je to
 13. Dobra večer ljudi, molim Vas za pojašnjenje par pojmova, pošto me buni: 6) »ovršna isprava« je ovršna sudska odluka i sudska nagodba te izvršno rješenje doneseno u upravnom postupku 7) »pokretanje ovršnog postupka« predstavlja podnošenje prijedloga za ovrhu nadležnom sudu ili dostavu zahtjeva za plaćanje prema ovršnoj ispravi Financijskoj agenciji sukladno propisima kojima se uređuju postupci ovrhe ili obraćanje središnjem tijelu nadležnom za postupanje sukladno međunarodnim konvencijama te uredbama Europske unije -- (1) Pravo na privremeno uzdržavanje ima dijete ako roditelj koji ne stanuje s djetetom ne ispunjava svoju obvezu uzdržavanja na temelju ovršne isprave, u cijelosti ili djelomično, i ako se učini vjerojatnim da baka i djed po tom roditelju ne pridonose djetetovu uzdržavanju najmanje u visini koja je ovim Zakonom određena kao iznos privremenog uzdržavanja. -- Iz drugih izvora/s raznih internet stranica: Kao »ovršna isprava« na temelju koje se provodi obveza uzdržavanja smatra se ovršna sudska odluka i sudska nagodba te izvršno rješenje doneseno u upravnom postupku. -- Da rezimiramo, samo POTVRĐENI/ODOBRENI od strane nadležnog suda plan o zajedničkog roditeljskoj skrbi je 'važeća' ovršna isprava, je li tako (to mi ima logike)? Nadalje, što se još ovdje sve smatra ovršnom ispravom, osim gore navedenog? Postoji li kakva druga isprava/dokument koju može sastaviti nadležni CZSS i dostaviti nadležnom sudu te da se to "pretvori" u važeću ovršnu ispravu? Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (napisan i potpisan od strane oba roditelja, ali NIJE odnešen na sud niti potvrđen te je prošlo više od šest mjeseci (od njegova sastavljanja, ali i datuma kada je trebao biti odnešen na sud radi potvrde) - dakle, došlo je do isteka plana (te drugih velikih promjena) i potrebno je čitavi postupak u CZSS-u pokrenuti ponovno) - to nije važeća ovršna isprava, je li tako?
 14. a elektrošoker je oružje?
×