Jump to content

aleeen

Korisnik
  • Broj objava

    73
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Klijent odbija preuzeti naručenu uslugu - što napraviti?   
    Račun je vjerodostojna isprava, pa ako dođe do neispunjenja dospjele obveze možete zatražiti određivanje ovrhe na temelju vjerodostojne isprave.
  2. Zbunjen
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Prestanak plaćanja alimentacije   
    Bilo bi dobro da su pitanja konkretna, a ne ovako općenita.
    Može i ne mora biti. Ovisi, da li se i dalje redovno školuje, ako se ne školuje koliko je prošlo od završetka školovanja. Zatim, da li su mu ta primanja dostatna za uzdržavanje...
    Opet, ovisi. Da li se redovno školuje, da li radi uz posao...
    Da, postoji prema pravomoćnoj presudi koju imate, a dijete je dužno pridonositi svom uzdržavanju sa zarađenim novcem.
    Može, na način da se traži u tom dijelu izmjena sudske odluke.
  3. Sviđa mi se
    aleeen je reagirao na frenki zg u Naplata potraživanja poslovnog subjekta   
    Ništa od toga - jedno vrijeme su bili Bilbordi sa reklamom - prelaskom u našu banku dobivate - bonus - 1.000.kn.
    Ali je to brzo uklonjeno.
    Držite se svoje banke sa kojom već radite, vaše uspješno poslovanje i vrijeme radi za vas.
  4. Hvala
    aleeen je reagirao na ana.bab u Što sve ulazi u alimentaciju   
    Ruby, ne slažem se da potrebe djece mogu samo rasti, a ne se i smanjivati. Naime, evo ja dobila presudu kojom sudac odbija tužbeni zahtjev za povećanjem iznosa uzdržavanja za troje djece unatoč tome što su 4 godine stariji, a iz razloga što su prije išli u vrtić, cca 900 kn mjesečno, čuvanja razna 1500 kn mjesečno, a sad idu u školu i radne bilježnice i udžbenici su im besplatni, trećem djetetu je i kuhinja besplatna, samo jedno dijete ide na izvan školske aktivnosti i slično. Nije sve baš crno bijelo, puno previše faktora je tu u igri. 
  5. Hvala
    aleeen je reagirao na Mario137 u Porezna olakšica za dijete nakon razvoda   
    Podnesete pismeni zahtjev u slobodnoj formi i pozovete se na članak 17 stavak 5 Zakona o porezu na dohodak. Taj članak vam ex lege jamči najmanje jednaku raspodjelu porezne olakšice, sve ostalo je stvar dogovora. 
  6. Hvala
    aleeen je reagirao na Mario137 u Porezna olakšica za dijete nakon razvoda   
    Nadležnoj ispostavi prema vašem prebivalištu. Možete poštom preporučeno ili sustavom eGrađani. Ako str vi i supruga u različitim ispostavama to će potrajati.više od mjesec dana, ali napravit će se. Tražite izričito podjelu osobnog odbitka prema navedenom propisu i to putem PK obrasca. Nemaju vas zašto zvati, PK su sada elektronske, imaju samo napraviti i poslati poslodavcu putem ePorezne. 
  7. Hvala
    aleeen je reagirao na Mario137 u Porezna olakšica za dijete nakon razvoda   
    Da, ako ćete sustavom eGrađani, možete baš tako učiniti. 
  8. Hvala
    aleeen je reagirao na Gringo u oduzeto djete majci   
    Pročitao sam na stotine presuda u postupcima obiteljsko-pravne zaštite. S posebnom pozornošću pratim obrazloženja istih i zaista nakon nekih bi mi dobro došlo jačanje tijela i uma uz jogu. 
    Moram priznati da još nikada nisam pročitao ovo što vi tvrdite i samim time to je jako zanimljivo za mene. Volio bi pročitati obrazloženje te presude i naročito mišljenje Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.
    Ako ste sigurni u ovo što tvrdite, anonimizirajte presudu, pošaljite mi je u inbox, nisu mi bitna imena, bitno mi je samo naziv suda koji je donio takvu presudu.
    Za desetak dana imam sastanak sa ministrom pravosuđa također u vezi jedne presude obiteljsko-pravne zaštite i mogao bi mu pokazati vašu.
  9. Hvala
    aleeen je reagirao na Željac047 u Razvod braka tuzbom   
    Upravo tako, jer je to njezino vlasništvo (bez obzira kako ga je stekla, a razvidno je da se radi o daru) i niko joj to vlasništvo ne može osporiti, mišljenja sam da bi, za početak, mogla ići putem policije kako bi joj vozilo bilo vraćeno, kažem, možda bi bilo jednostavnije i manje "bolno", a  vjerojatno, bi se i on malo "urazumio"...
    Ali ako to nebi prošlo, drugo joj ne preostaje nego vlasnička tužba, baš kao što navodi i poštovana ruby....
  10. Sviđa mi se
    aleeen je reagirao na Ruby_Danderfluff u Razvod braka tuzbom   
    To mora kćer učiniti, pošto vozi, pretpostavljam da je punoljetna. Možete ići preko dva puta: prijavom policiji za kazneno djelo neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari (čl. 234. KZ) ili pozivom na predaju u posjed (po odvjetniku) i onda u slučaju neposluha vlasničkom tužbom na predaju u posjed i eventualnom ovrhom na temelju te presude.
  11. Sviđa mi se
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Manipulacija djecom   
    Nema na čemu 
  12. Hvala
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Manipulacija djecom   
    Pogledajte Protokol o postupanju u slučaju zlostavljanja i zanemarivanja djece.
  13. Hvala
    aleeen je reagirao na G-man u Oduzimanje zakonski legalnih stvari bez zapisnika   
    Ukoliko netko nabavi oružje u defenzivne svrhe, u koju god da kategoriju to oružje spada, koji je onda cilj da se to oružje pokazuje u javnosti (pa čak i aktivira)? Hvalisanje? Da se nekog impresionira ili zastraši? Dajte najte. Čovjek ga drži uza sebe i uz malo sreće, neće ga nikad morati upotrijebiti, a ako baš dođe taj trenutak, onda se upotrebljava. Može ga pokazivati do mile volje u privatnom prostoru.
    Sve to rečeno, nema apsolutno nikakvog opravdanja za "šerifovanje" pojedinaca iz sustava redarstvenih vlasti, kao i za nepoštivanje procedure (iako je u ovom jednom slučaju faktički učinjena usluga).
  14. Hvala
    aleeen je reagirao na Spitfire u Oduzimanje zakonski legalnih stvari bez zapisnika   
    Kako iznosite dvije različite činjenice, da razjasnimo. Dakle smije se legalno nabaviti bez odobrenja nadležnog tijela, nositi na način na koji ne uznemiruje druge građane, te se ne smije pokazivati na javnom mjestu. Klasificirano je u kategoriju D u Zakonu o oružju, prema tome nije igračka. Ako se to pokuša shvatiti neće država ispasti ovakva ili onakva pa bih zamolio da se ubuduće suzdržite takovih komentara.   
  15. Hvala
    aleeen je reagirao na Matrix u Kupnja stana/kredit   
    U braku jeste,no niste u bračnoj zajednici,što bitno mijenja pravnu situaciju.
     
    Itekako se može javiti problem u budućnosti,čak što više i da ne budete sudionik u tom kreditu je preporuka da već sad obezbjedite dokaze prestanka bračne zajednice,obzirom da brak službeno postoji.
  16. Sviđa mi se
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Privremena mjera viđanja djeteta - zapravo ne postoji?   
    Sretno Vam u borbi za roditeljska prava.
  17. Hvala
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Privremena mjera viđanja djeteta - zapravo ne postoji?   
    Ne morate sve, dovoljno da tražite određivanje privremene mjere temeljem čl.341.OZ.
    Ne, Vi dostavljate uređeni prijedlog sudu, a dalje sud vodi postupak i stankama dostavlja pismena.
  18. Hvala
    aleeen je reagirao na G-man u Kako tražiti da bivša supruga makne moje prezime   
    Kako kaže Drot, nema zakonskog načina budući upravo zakon bivšoj supruzi daje to pravo. Mogu razumjeti da vas to smeta, ali po tom pitanju, nećete moći napraviti ništa.
    A možete to gledati i na drugi način, kao kompliment, jer sumnjam da bi netko iz inata nosio tuđe prezime.
  19. Hvala
    aleeen je reagirao na Bud u razvod   
    Živimo u kući moje majke i imamo ugovor o doživotnom uzdržavanju . Supruga nema braće i sestara i njena majka živi sama u kući. Supruga je voljna pokrenuti sporazumni razvod braka.Pretpostavljam da nema nikakva prava na kuću moje majke. Živimo zajedno zadnjih 5 godina pro forma, djeca su punoljetna... U međuvremenu sam uštedio značajnu sumu novaca (neodgovorno financijsko ponašanje supruge i je razlog rastave). Voljan sam dati supruzi cca 300 tisuća kuna no ona zahtjeva više. Ne želi živjeti sa svojom majkom (koja je i dosta bolesna) već želi svoj stan. Isto tako voljan sam njoj dati naš zajednički auto. U slučaju sporazumnog razvoda da li supruga ima pravo na pola ušteđevine ?
  20. Tužan
    aleeen je reagirao na alanalaura u nesavjeno liječenje kaznena prijava i odšteta   
    Hvala Vam puno na odgovoru, na zalost i sama sam radila u pravosudnim institucijama i jos radim u slicnoj ustanovi i znam da su mi sanse vrlo malene bas iz razloga koje navodite, a misljenje van RH ne mogu dobit bez pregleda a kojine mogu si sad priustit, a dal mozda mogu postavit imovinski zahtjev za pretrpljenu stetu bez prijave? Pretpostavljam da bi to onda morala utuzit privatno parnicom i opet se dode do vjestacenja koje kao sto kazete moze izac svakako
  21. Tužan
    aleeen je reagirao na alanalaura u nesavjeno liječenje kaznena prijava i odšteta   
    Nakon uredne trudnoće i poroda bez komplikacija rodila sam zdravo dijete te sam 4 dan po pravilu trebala ići kući. Treći dan ujutro u vizitu mi je došao ginekolog i nakon pregleda rekao "Oooo što mi tu imamo?" i pokazao mi na pupak, nakon čega sam ja rekla "pupak", a on mi je odgovorio "Nije to pupak, to je bruh" i gurnuo kažiprst u ispupčeni pupak duboko unutra i počeo njime lijevo desno vrtiti i govorio mi "Gle koja je to rupa! Gle šta je to! Gle rupe!" "Evo možeš i sama probat kolka je to rupa, gurni prst unutra, ajde probaj" "Tu ti se  crijeva zapletu i onda umreš" i nakon toga izašao iz sobe. Naveće sam ga pitala bi li se to moglo operirati što prije na što mi se nasmijao i rekao "Što si se uplašila da ćeš umrijeti" i otišao. Nakon tog grubog mlatarenja po pupku počela sam osjećati neugodu i bol u trbuhu što sam i rekla cimerici da me od tog pregleda sad sve boli. Jednom me tog dana malo zgrčilo ali sam to pripisala vraćanju maternice jer su mi rekli da to može boliti. Idućeg jutra čekala sam supruga da dođe po mene i pojela krušku. Nakon par minuta počeli su neizdrživi i neopisivi bolovi i grčevi u pupku, pala sam na pod i vrištala i pozivala u pomoć. Nakon spazmolitika i infuzije me malo manje boljelo te prilikom pregleda kirurga rekao je da nije ukliješten bruh i da nema razloga za hitnu operaciju. Napravljene su mi kompletne ginekološke pretrage i sve je s te strane bilo u redu. Od kako sam došla kući pet mjeseci sam svakodnevno vrištala nakon svakog jela i plakala i razmišljala hoću li umrijeti, išla sam na pretrage i sve je bilo u redu, jedino je ultrazvuk pokazao da se u pupuku u herniji nalazio dio tankog crijeva koji se tu lagano pomicao i kako je taj dr rekao vjerojatno nakon što hrana dođe u taj dio crijeva nije ni čudo da me pri prolasku kroz to boli. Kako je došlo vrijeme da nisam više mogla jesti krutu hranu jer me pri prolasku hrane kroz crijevo neopisivo boljelo pisala sam bolnici i molila da me operiraju. Kirurg mi nije vjerovao da me boli od toga ali me pristao operirati. Nakon operacije prestali su ti neopisivi i neizdrživi bolovi, ostala je tupa bol i osjećaj rupe u trbuhu te povremeno grčenje i bolovi koji su prilično jaki, međutim ipak se daju izdržati te posebno boli ako bi se najela ili kad se hrana nakupi pa digne šavove koji zatim guraju meko tkivo a što se događa svakih par dana, te  sam čitala da zbog tog što sam šivana ne bi smjela više imati djece jer kako bi trbuh rastao šavovi bi popucali što bi dovelo do unutarnjeg krvarenja i smrtnog ishoda za mene i plod.
    Budući da sam ušla u rodilište kao zdrava osoba a izašla doživotno oštećena i zakinuta za daljnje potomstvo, sve zbog bahatosti i arogantnog ponašanja i nepažljivog pregleda liječnika, te kako i dalje određeni bolovi postoje, te se ne mogu se pomiriti sa činjenicom koju mi je kirurg rekao "To će te doživotno boljeti", a imam 34 godine, te kako sam do sad potrošila mnogo novaca na pretrage, a trebala bih još pretraga obaviti čak i van Hrvatske u klinici specijaliziranoj za pupčane hernije jer naši liječnici nemaju koliko vidim dovoljno iskustva s time, te sam i sa psihičke strane mnogo pretrpjela razmišljajući hoću li uopće doživjeti prve korake djeteta te da ne spominjem da prva tri mjeseca nakon operacije nisam ni smjela primiti svoje dijete ni kad je bilo bolesno ni kad me najviše trebalo,  razmišljam da podnesem kaznenu prijavu protiv liječnika sa imovinsko pravnim zahtjevom za odštetu, no kako ne bih htjela čovjeku upropasiti karijeru ili narušiti ugled zanima me mogu li podnijeti kaznenu prijavu za nesavjesno liječenje protiv bolnice kao institucije ili baš moram ići direktno protiv liječnika?
  22. Hvala
    aleeen je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zakon o privremenom uzdržavanju i - "ovršna isprava"   
    Zadužnica je ovršna isprava; obračun neisplaćene plaće je ovršna isprava; solemnizirani ugovor s klauzulom o ovršivosti tražbina je ovršna isprava... ali za Vaš slučaj samo presuda je primjenjiva ovršna isprava.
  23. Hvala
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Isplata plaće na zaštićeni racun   
    Ovdje kod Vas ima više kršenja zakona. Poslodavac je jednostavno, preuzeo ovlasti suda.
    Najbolje Vam je da napravite tri podneska i preporučeno sa povratnicom da ih  šaljete – Vip-u, sudu i poslodavcu.
    Prvi podnesak šaljite Vip-u i navedite da niste krivi, jer je izostala naplata po zadnjoj plaći, a sve radi samovolje poslodavca. Pa da ih molite, da i oni pozovu poslodavca da se hitno očituje i da hitno postupi po Ovršnom zakonu, a sve pod prijetnjom čl. 201. Ovršnog zakona (kao prilog im dostavite podnesak koji šaljete poslodavcu i obračun plaće).
    Zatim drugi podnesak šaljite sudu, u njemu navedite poslovni broj iz Očevidnika, a s njim tražite da se postupak škz hitno obustavi sukladno čl. 72. st. 2. Ovršnog zakona, jer se po istoj ovršnoj ispravi naplaćuje kod poslodavca i to na način da se krši čl. 173. Ovršnog zakona, odnosno da poslodavac ne poštuje zakonski propisana ograničenja ovrhe tj. da u dogovoru sa ovrhovoditeljem usteže dogovorene iznose po osnovi plaće (kao prilog dostavite kopiju Očevidnika, kopiju obračuna plaće, dopis koji ste poslali Vip-u i dopis koji ste poslali poslodavcu). Također, navedite da tražite obustavu, jer Fina nema evidenciju da se po ovoj ovršnoj ispravi postupa od strane poslodavca, obzirom da je isti sva sredstva uplatio izravno na račun ovrhovoditelja. Te da će sve ovo ukoliko hitno ne dođe do obustave postupka, dovesti do dvostruke naplate po istoj tražbini i da ćete u tom slučaju svoja prava morati potraživati protuovrhom, a što za Vas predstavlja dodatni i teško ostvarivi trošak.
    I treći dopis šaljite poslodavcu, kao prilog mu dostavite oba dopisa koja šaljete Vip-u i sudu, neka vidi da radi njegovog nezakonitog postupanja slijede posljedice od Vip-a i suda. U ovom podnesku ga tražite da hitno počne postupati po odredbama Ovršnog zakona i Zakona o provedbi ovrhe na novčani sredstvima tj. da je dužan poštivati red naplate po Očevidniku Fine, da je dužan poštivati čl. 173. po zadnjim izmjenama i dopunama Ovršnog zakona (NN 173/17) obzirom da se radi o izmjenama koje se primjenjuju na sve postupke koji su u tijeku, pa tako i na njega. I da, slobodno mu najavite da ćete obavijestiti medije i zatražiti inspekcijski nadzor radi sustavnog kršenja zakona, a na štetu Vas kao ovršenika.
  24. Hvala
    aleeen je reagirao na Borbena7 u Isplata plaće na zaštićeni racun   
    Nema na čemu 
    Slobodno i bez provjeravanja u točnost, navedite sve kako sam napisala (članke, numeracije NN i slično).
    Sretno Vam!
  25. Hvala
    aleeen je reagirao na Željac047 u Majka mi ne da da vidim dijete   
    Onda Vam ništa drugo ne preostaje nego da inicirate sudski postupak, podnesete Tužbu, za donošenje odluke o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad djetetom...
    Sretno i nedajte se više "veslati", varati...!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija