Jump to content

tic_toc

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Još jednom hvala na odgovorima i sugestijama. U međuvremenu sam došao do novih saznanja. Telekom mi se udostojio javiti 3 tjedna nakon što su slučaj "prosljedili dalje". Ispostavilo se da postoji dugovanje od 100 i kusur kuna iz 2011. godine. Na to sam planuo, pošto sam prilikom svakog produženja i zatvaranja ugovora putem OIB-a provjeravao postoje li nepodmirenja dugovanja i svaki put su mi rekli da je sve u redu. Tu su se počeli ispričavati pošto nikad nisu poslali nikakvu obavijest i zamolili me da taj argument iskoristim za nagodbu s odvj. društvom. Očgledno su dug (ako je uopće postojao) prodali bez prethodne obavijesti/opomene. Naravno, zatražit ću još od odvj. društva dokaz o otkupu duga, ali čini mi se da mi ne preostaje drugo nego platiti iznos za koji me terete.
  2. Hvala na odgovoru i savjetu. Još jednom sam otišao u FINA-u kako bih zatražio potvrdu o čistom računu, međutim tamo su mi rekli da nisu u mogućnosti izdati bilo kakvu potvrdu pošto ne postoji nikakva povijest dugovanja, plaćanja ili pokušaja prisilnih naplata. Osobno sam bacio pogled na ekran, tako da je sve čisto. Jesam li zbog toga ispao naivan kod one obavijesti koju sam dobio još 2013.? Jer sam platio navedeno, a da pritom uopće nisam ništa provjeravao ni kod FINA-e ni kod HT-a, pošto u obje obavijesti stoji, citiram: "u svezi ovršnog postupka koji se vodi temeljem rješenja o ovrsi javnog bilježnika...". Također sam opet kontaktirao HT vezano za potvrdu o nepostojanju dugovanja (kod njih se čak vodi preplata od nekoliko lipa), oni su me "prošetali" do najbližeg T-centra, no u mom gradu postoji samo HT partner, gdje su mi opet rekli da se javim korisničkoj službi. Oni su to prosljedili dalje i zamolili za strpljenje do povratne informacije. Da pričekam odgovor HT-a ili da prije toga ipak pošaljem mail odvj. društvu riječima koje ste mi sugerirali?
  3. Pozdrav svima! Zamolio bih za pravni savjet ili bilo kakvu korisnu informaciju vezano za novogodišnju "čestitku" koju sam dobio od strane renomiranog odvjetničkog društva po nalogu HT-a. Naime, dobio sam obavijest o stanju duga prema dotičnom operateru te da se javim radi dogovora oko otplate istoga. Kopanjem po raznoraznim dokumentima i papirima u nadi da ću pronaći stare račune pronašao sam obavijest od tog istog odvjetničkog društva iz 2013. kada su me također htjeli ovršiti, na što sam gotovo i zaboravio. U toj (starijoj) obavijesti naveli su koliki dio duga sam otplatio te da se isto tako javim za otplatu preostalog dugovanja (iznos kojeg nije bio naveden). Međutim, nisam pronašao uplatnicu niti mogu 100% tvrditi da sam taj drugi dio duga otplatio. Sad dolazimo do ključnog dijela... Ovom prilikom telefonski sam kontaktirao odvj. društvo i upitao ih o čemu se radi, te nakon razgovora usporedbom gore navedenih obavijesti uvidio sam da se radi o istom ovršnom postupku. Uz to su mi rekli da je postupak predan FINA-i još 2014., ali do sad nikad nisam imao pokušaj prisilne naplate niti mi je bilo tko sjeo na račun. Potom sam otišao u FINA-u gdje su mi nakon provjere rekli da sam "čist" te da se ne vodi nikakav ovršni postupak. Zatim sam kontaktirao i korisničku službu Telekoma gdje su mi provjerom putem OIB-a i broja mob. telefona na koji se dugovanje odnosi također potvrdili da nemam nikakvih nepodmirenih dugovanja. Međutim, iz odvj. društva uporno tvrde kako u njihovom računalu dugovanje postoji i drže se toga. Što napraviti u ovoj situaciji? Korisnička služba Telekoma "savjetovala" mi je da u tom slučaju ignoriram obavijest. Da li tražiti potvrde od strane Telekoma i FINA-e o nepostojanju nepodmirenih dugovanja, odnosno ovršnog postupka, pa se s tim obratiti odvj. društvu? Također bih napomenuo da mi je ova nova obavijest poslana na adresu na kojoj ne živim već duže vrijeme (u obavijesti se ispod imena vodi ta stara adresa), pa ne znam je li sreća ili nesreća što ju je stari susjed pronašao i donio na novu adresu na kojoj živim. Još jedna zanimljivost je ta da su mi iz odvj. društva tijekom razgovora naveli drugačiji iznos (cca 1600 kn) od onoga koji je naveden u mailu (1200 kn) kada sam ih zatražio da mi navedu za koju uslugu/broj telefona se dugovanje odnosi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija