Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

patrickjane

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. odricanje u korist

  Da, brat se za života odrekao nasljedstva u korist (ustupio je svoj nasljedni dio) svog drugog brata izjavom danom na zapisnik kod suda i to je dokaz koji posjedujemo. Isti pravni posao odricanja se dogodio prije 25 godina.
 2. odricanje u korist

  Jedan brat se odrekao u korist svoga drugog brata nasljedstva, ali isto nikad nije bilo provedeno u zemljišne knjige tako da su obojica još uvijek suvlasnici. Jedan brat je u međuvremenu umro. Što će se dogoditi s ostavinskim postupkom? Mogu li se djeca brata koji se odrekao nasljedstva pozivati na nužni dio? Naravno, postoji dokaz o ustupljenoj imovini. Lijep pozdrav
 3. Pozdrav! Korisnici smo zajamčene minimalne naknade. Moja kćer je studentica i prima državnu stipendiju. Naravno kako to biva ista se ne isplaćuje mjesečno, nego retroaktivno otprilike svaka 3 mjeseca. Tako da joj odjednom sjedne na račun preko 3000 kuna. Ona to odmah ne podigne i zbog toga socijalna radnica radi probleme jer kaže da je to jedan vid štednje. Može li se uopće smatrati štednjom s obzirom na to da stipendija ne ulazi u prihod? Unaprijed se zahvaljujem!
 4. Pozdrav, Moj otac je dragovoljac Domovinskog rata. 5 i pol godina je bio u vojsci. Staža osiguranja ima 14 godina. Trenutno ima 64 godine, a prije 5 mjeseci dobio je karcinom pluća. Zanima me postoji li mogućnost da dobije invalidsku mirovinu s obzirom na to da nema dovoljno staža. Koje su mu mogućnosti uopće? Unaprijed se zahvaljujem
×