Jump to content

Draguljče

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Draguljče objavio

  1. Dobar dan svim braniteljima. Molim vas dali mi netko moze odgovoriti. Zivim u vanbracnoj zajednici,i moja vanbracna partnerica nema socijalno osiguranje,moje pitanje je: dali je mogu osigurati preko sebe, HRVI sam imam 40 % trajno umirovljen sam i dragovoljac sam Domovinskog rata. Svi koji mi pomognu ja im se zahvaljujem unaprijed.
  2. Gospodinu na znanje. Vec je receno da nema retroaktivnog izracuna mirovine,jedino ako imas status rvi,polazni faktor ti je 1,50 a dragovoljca 1,85 a vidim pises da si dragovoljac. Jedino u tome djelu ce se uvecati mirovina, takvi je slucaj kod mene.
  3. Dobar dan svima. Dali mi netko moze reći,primam vojnu mirovinu u iznosu od 3000 tisuce kuna. U meduvremenu sam dobio spor na upravnome sudu, koji sam čekao blizu tri godine,o statusu dragovoljca Domovinskog rata. U uredu za obranu su mi izdali potvrdu da sam dragovoljac,nakon mukotrpne borbe sa birokracijom. Interesira me dali i koliko će mi se mirovina podici kao dragovoljcu iz Domovinskog rata. Imam status HRVI 40 % trajno. Svima se zahvaljujem.
  4. PRIOPĆENJE ZA JAVNOST u svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem: Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje. Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje elektronicki ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav. Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija