Jump to content

borg666

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim pomoć idem na razgovor u petak 01.10.2020. pa Vas ukratko molim da li znate koja su moja prava!
  2. Pošto sam laik pišem svojim riječima pa se unaprijed ispričavam! Ukratko: Počinio sam prekršaj 24.06.2015 g. da nisam u propisanom roku obavio liječnički pregled (zaboravio svojom nemarnošću što sam i priznao ) te mi je samim time oduzeto vatreno oružje pištolj (dozvola za držanje), došao policijski službenik i pregledao oružje i oduzeo ga temeljem naloga Policijske postaje. Odmah nakon toga otišao sam i izvadio novo liječničko uvijerenje na preporuku policijskog službenika. Prvostupanjskom presudom prekršajnog suda u Osijeku 24.11.2015. određeno da mi se oružje vrati a izreče kazna za počinjeni prekršaj u iznosu 2000 kn i 150 kn pristojbe koju odmah plačam. Na prvostupanjsku presudu mi je izrečena žalba PU Osječko Baranjske i sve odlazi na Visoki prekršajni sud gdje dobivam presudu u kojoj mi se poništava Prvostupanjska presuda i prihvača žalba PU Osječko Baranjske u kojoj se izriče da mi se oduzima oružje i da je plačena kaza i svi sudski troškovi (presuda je s datumom 21. veljače 2018. a zaprimljena je 12.04.2018. godine. Odlazim ponovno u PU i ispunjavam novi zahtjev za izdavanjem oružnog lista i nabavku novog oružja gdje mi se zahtjev odobrava i gdje mi napominju da mi vrijedi novo (obnovljeno) liječničko uvijerenje s 21.10.2015. godine i s datumom 03.10.2018. mi izdaju novi oružni list s datumom valjanosti do 21.10.2020. Sada kao savjestan građanin odlazim 25.09.2020. na produženje oružnog lista po novom zakonu (ispunjavam zahtjev za produženjei plačam pristojbu 30 kn) i ostavljam oružje na pregledu (redovni postupak, pregled oružara) i čekam javljanje PU kada da dođem po oružje i ovijereni oružni list! Da bi me danas 30.09.2020. zvali da imam problem!!!! Da sam u prekršaju i imam problem pri produženju oružnog lista i da dođem na razgovor ! Navodno da mi presuda za prekršaj produženja liječničkog pregleda nije starija od 3 god. Zanima me kako je to moguče !!! I kako sam onda mogao dobiti u prvom tj. drugom postupku oružni list! Molim Hitno pomoć!!! S poštovanjem Svima!
  3. Evo javljam se opet nakon podužeg vremena s svojom ojavom-, presudom, izdavanjem novog oružnog lista i sad opet problem s produženjem oružnog lista!
  4. Hvala puno na odgovoru! Još me zanima da li je moguće vidjeti žalbu od MUP-a (pretpostavljam na šta su se žalili, ali me kopka ako izgubim koliko će me to koštati), te ako dođe do zastare da li dobiVam presudu u svoju korist i vračanje oružnog lista i oružja? Jer u tom slučaju oružni list će mi isteći, da li da sada već tražim zahtjev za produženjem oružnog lista! Unaprijed Hvala!
  5. Poštovani novi sam u ovome i imam sličan problem pa molim razumijevanje što se ubacujem nenajavljeno! Naime : Radi radi se o tome da nisam na vrijeme pristupio obaveznom liječničkom predgledu i nisam dostavio uvjerenje o zdravstenoj sposobnosti MUP-u (koji se treba obaviti svakih 5 godina) te na temelju toga mi je policijski službenik došao doma i oduzeo vatreno oružje uz obrazloženje da sam obavim liječnički i da neće biti nikakvih problema , što sam ja i obavio! U međuvremenu dobivam poziv na prekršajni sud gdje mi se izriče presuda u kojoj se obrazlaže da sam kriv i novčana kazna u iznosu 3000 kn te vračanje oružja, gdje se ja na nepravomočnu presudu ne žalim i uplačujem iznos novca na državni proračun u iznosu 2/3 kazne ! Na što se MUP žali i moj predmet odlazi na visoki prekršajni sud! Molim pomoč kako od presude je prošlo 2 godine a nisam dobio nikakvo rješenje - šta da radim!!!! U prilogu nepravomočna presuda molim pročitati i prokomentirati!!!! S poštovanjem !!! 2184_001 (2).pdf
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija