Jump to content

darac1969

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam,taj dio znam! Zanima me suprotna stvar,ne najkraći,nego najduži rok,u kojem ne bi bio zaposlen,a da se ne moram prijavljivati na zavod kao nezaposlen.
  2. Poštovani zanima me koliiki razmak ili pauzu između otkaza kod jednog poslodavca (koji bi eventualno dao) i početka rada u drugoj firmi. Koji su rokovi,glede Mirovinskog,zdravstvenog,Zavoda za zapošljavanje,između odjave kod jednog i prijave kod drugog poslodavca? Unaprijed hvala na odgovoru!
  3. Hvala na odgovoru,sve mi je jasno. Jedino Vas molim pojašnjenje,zašto da ne potpisujem sporazumni otkaz? Što će se dogoditi u tom slučaju?
  4. Pozdrav, imam jednu specifičnu situaciju:25.10.2017.potpisao sam s poslodavcem ugovor o radu na neodređeno vrijeme,s probnim rokom od 6 mjeseci (otkazni rok je pri tom 7 dana). Međutim,zbog promjena okolnosti u okruženju u kojem poslodavac obavlja posao,došlo je do smanjenja potrebe za djelatnicima i poslodavac mi namjerava uručiti otkaz.Napominjem da nisam učinio nikakvu povredu obveza iz radnog odnosa.Naprotiv,za to kratko vrijeme postao sam omiljen među kolegama i nadređenima.Poslodavac se ispričava,kaže da sam odličan radnik,da mu je žao,ali da jednostavno trenutno nema mjesto gdje bi me mogao postaviti da ostanem njihov zaposlenik. Zanima me kakva su mi prava,mogu li poslodavca natjerati da me zadrži do isteka probnog roka? Znam da imam pravo na 7 dana otkaznog roka. Što ako,recimo,otvorim bolovanje,prije početka otkaznog roka(iako nisam od onih koji olako biraju tu opciju,u 25 g staža kod svog prošlog poslodavca samo sam jednom bio na bolovanju)? Unaprijed hvala na odgovoru,prilično mi je hitno,rasplet bi se mogao dogoditi već u utorak,16.01.2018.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija