Jump to content

dranikolic5

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dranikolic5 objavio

  1. Slažem se sa ovim u potpunosti, zakon o stečaju je na snazi i po isteku roka provjere ponašanja po istom zakonu ostatak dugova se mora opisati ako slke zadovoljena forma koju isti propisuje. Inače bez toga zastare nema nikada osim za dugove državi za poreze i doprinose. Također veliki je problem manjak povjerenika, po mojoj informaciji su samo 2 za cijelu Rh. Evo meni teče 3 godina provjere ponašanja i uredno kominiciram sa povjerenikom, javljam mu svoj status glede zaposlenja i primanja te ne vidim razlog da mi se dugovi ne otpisu nakon 5 godina. Napominjem kako sam blokirano preko 10 godina, zbog posljedica zadnje krize 2008. Godine te sam do danas vratio iznos glavnice ali zbog kamata je dug tj. glavnica ista a kamate su već presle iznos glavnice tako da je vraćanje duga manjim uplatama na mjesečnoj bazi zapravo nemoguća misija jer prvo uzimaju za kamate a glavnica stoji i tako u nedogled. Samo za primjer. Dug za jedan manji kredit je bio glavnica 25000 kn. U 4 godine ustegama sa plaće vraćeni je oko 25000 kn i kada sam otišao u poslovnicu pitati za stanje duga bilo je glavnica 26000 + kamate. Toliko o tome.
  2. Znaci u postupku pred Finom nitko ali nitko od vjerovnika se nije očitovao niti pojavio na dogovoru. Nakon što je stečaj proglasen nekoliko mjeseci dolazi mi ponuda za nagodbu od vjerovnika koji nema pojma da sam proglasio osobni stečaj prije 6 mjeseci te ga ja onda upoznajem s tim, iako je vjerovnik bio obaviješten i pozivan na rasprave i u Finu i na sud. A ja sam bez povjerenika ne smijem takve stvari rješavati, a povjerenika naravno ,nemam.
  3. Pa to i ja želim ukazati, apsolutno nista mi se nije promijenilo od kada je proglašen bankrot, i dalje sam blokiran, imam dio place na zaštićenom RN, zivkaju me razni b2 i eos. Nemam povjerenika a kad sam zvao suca on kaže da je zakon nedorečen i da čekam pa cemo vidjeti dalje sta ce biti. Ostaje jedino nada da provjera od 5 godina polako prolazi i da možda ima svjetlo na kraju
  4. Eh u tome i je poanta, ako imaš imovine ona ide na bubanj, znaci stan zemljište, auto, vikendica, ali i tu ima zaštite za osobu u stečaju. Ja sam podstanar pa mi u troškove ulaze stanarina, režije i hrana, tak da mi nista ni ne ostane od 3/4.
  5. Pa to, ja rekao stanarina, režije, hrana i nije mi nista ni ostalo
  6. Sud pita na ročistu za bračno stanje, uvjete stanovanja, mjesečne troškove i slično ali primanja supružnika nisu vezana za vas stečaj jer je to osobni stečaj i vezan je samo za osobu nad kojom se provodi
  7. Neki dan mi odvjetnicko društvo nudi nagodbu uz otpis kamata i dijela duga a ja 8 mjeseci u stecaju. I sad i da hoću uplatiti prema zakonu ne smijem sam bez povjerenika, kojeg nemam. I još zanimljivosti, svi vjerovnici su po OIB-u obaviješteni o stečaju još tijekom postupka i na kraju objavom na oglasnoj ploči i nitko od njih ne zna za činjenici da sam proglasio stečaj potrošača pa ih ja moram upućivati na oglasnu ploču. Neznas tko je tu lud
  8. A kako onda objasnit činjenicu da niti 8 mjeseci od proglašenja bankrota niti jedan moj račun nije zatvoren kako nalaže zakon, niti je otvoren poseban račun.
  9. Imao sam neki prekid u radu tako da je uplaćeno oko 25000, a s troskovi i kamate su pojeli moju uplatu. Tako da ni nemam volje plaćati kad ne vidim kraj. Jedino da dodjem do većeg iznosa u gotovini pa da onda rjesim odjednom, ovako je taj novac bačen odvjetnicima i fini dok glavnica stoji.
  10. Problem je sto idu kamate na kamatu, svake godine se pribrajaju glavnici i onda na sve opet kamate. Zabrinjava me činjenica sto nema povjerenika tako da mene ustvari nitko ne nadzire u bankrotu. Imam konkretan primjer za Podravsku banku, nakon sto mi je raskinut kredit ostalo je za platiti cca 22 tisuća kuna sa kamatama, a u 4 godine sa place sam njima uplatio cca 25 tisuća, da bi sadašnji dug bio 26 tisuća. Plaćao sam oko 600 kN mjesecno.
  11. Samo se nadam da ce se sve to isplatiti i da ćemo imati priliku za novi početak.
  12. Znaci ni ti trenutno nemaš povjerenika. Jesi li ikako komunicirala sa suc koji vodi predmet?
  13. Kako vi komentirate moj slucaj gdje je jedan od dva povjerenika u RH skinuo se sa mog predmeta i SAD sud na koga staviti za povjerenika za moj slucaj a stecaj je uredno otvoren i zatvoren. Tko ce podnijeti izvješće sudubza mene? Nadalje, nakon bankrota meni se apsolutno nista nije promijenilo. 1/4 place i dalje ide na redovan račun, ostatak na zasticenim. Kad me zovu iz b2 kapitala, samo ih uputim da sam proglasio stečaj i da se obrate nadležnom sudu, tak da od onda nisu zvali. Uglavnom zakon je nedorečen i u praksi neupotrebljiv. Navodno SAD na sudu niti ne proglašavaju stečaj zbog nedostatka povjerenika.
  14. Moja glavnica je oko 100 tisuća, sa kamatama oko 200/tisuca, blokiran sam zadnjih 7 godina od kada sam preko obustava platio preko 50000 kN, no glavnica se nije ni malo smanjila. Zato sam i isao na bankrot jer na ovaj način ne mogu vratiti cijeli život. Bilo je nekih ponuda uz otpis kamata ali nisam imao toliko gotovine za jadnokratnu uplatu ali je to sve bilo nevezano za postupak bankrota. Zanimljivo je da pojedini vjerovnici nakon pola godine od proglasenja stecaja još uvijek nisu upoznati s tim pa kad me nazovu, onda ih ja uputom na oglasnu ploču suda.
  15. Imaš na fina.hr popis poslovnica koje provode savjetovanja za stečaj
  16. Da, čitajući zakon to tako treba biti, ali meni je sudac rekao kao nema nikog više i da je zakon zapravo mrtvo slovo na papiru i da ni sam nezna šta dalje. Znaci od 9 mjeseca 2017 nemam povjerenika i vrijeme teče. Nikakve poseban račun mi nije otvoren o svi računi su i dalje aktivni moje ime, tj. blokirani računi.
  17. Htio bih podijeliti svoje iskustvo sa osobnim bankrotom. Naime sam postupak od Fine do proglašenja stečaja na sudu trajao je oko godinu dana i tako je meni otvoren i zatvoren stečaj u kolovozu 2017. Nadalje sam dobio povjerenika kojeg sam sam kontaktirao u dva navrata kako bi mi objasnio prava i dužnosti tijekom pet godina dok sam pod nadzorom da bi mi isti drugi put rekao kako se on sam skinuo sa mojeg predmeta i da mi vise nije povjerenik. Upitao sam suca koji vodi predmet sta sad a on kaže kako nema vise povjerenika i da sad čekam samo da mi prođu ovih 5 godina. Znaci bankrotirao sam, a u pravilu mi se nista nije dogodilo, placa i dalje ide dio na zaštićeni račun a drugi dio na redovan gdje se namiruju po redoslijedu u Fini. Zanima me ima li tko slično iskustvo te kako je vase iskustvo u kontaktu sa povjerenikom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija