Jump to content

Zvone zvona

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na odgovorima, proučit ću svaku riječ te se javim ukoliko ću imati još koje pitanje.
  2. Međutim, ne vidim baš puno smisla u takvom inaćenju. Ako hoćete intimu svog doma i mir, odselite negdje malo izvan jako urbaniziranog područja i kupite veću okućnicu u zoni niske gradnje. Stvarno ne želim nikome zagorčati život te se samo bojim da drugi meni zagorčavaju. Miran je kvart i netko pametan je dozvolio gradnju zgrada među kućama. Tek smo doselili i upravo zbog zavrzlame na početku te ne pravodobnog reagiranja i neupućenosti našli smo se u ovoj situaciji. Rekli bi neki da imamo peh ili sami smo si krivi jer smo do grla u svojem poslu te nam se dogodio propust zajedno sa starim vlasnicima. Zato eto pokušavam vidjeti da li se još išta da napraviti te reagirati jer nepobitna je činjenica da se s te strane direktno zadire u moju intimu te je teško ne reagirati po tom pitanju te pokušati nešto napraviti.
  3. I nemam na sve gore napisano nikakva prava?
  4. To znači da će stanari sjediti pored balkonske ograde te kroz nju ili iznad nje gledati u moj boravak odnosno u sve prozore na kući? Te cijelo dvorište? To je normalno i zakonski?
  5. Da u gabaritima gradevine je. Znači objekat je dužinom na međi i sad u dvorisnoj strani objekta na zadnjem katu nisu postavili taj zid na međi nego je nekoliko metara deka..kao terasa a ispod deke su dva kata i kraj objekta.
  6. Molim vas netko...znači na međi..moze li susjedna kuća -zgrada imati terasu sa pogledom na moje dvrorište?
  7. Poštovani, imam jos jedno pitanje. Na toj istoj zgradi čiji je vanjski zid granica između parcela pretpostavljam nema pravo da budu prozori. Aali mene zanima, zgrada je duža od naše kuće. Da li na tom produzetku zgrade koji i dalje graniči sa nasim dvoristem imaju kakvo pravo napraviti bocno otvoreni balkon, odnosno terasu. Znaci prozori njihovi gledali bi i dalje na njihovo dvorište..a kad bi izašli na balkon ispred tih prozora da bočno vide u naše dvorište..odnosno ispada da bi bocno vidjeli na nase dvoriste odnosno samim time u nasu kuću. Znaci pitanje glasi. Da li smiju imati tako otvorenu terasu s obzirom da u toj liniji nije kuc nasa nego dvoriste. Je li to isto zakonom propisano ili ponovno nekim planom.
  8. Nisu znali, poziv za uid u građevinsku je njima bio upućen preporukom koja na vrijeme nije bila otvorena uglavom rok 8 dana na žalbu je istekao i oni su dobili građevinsku. Ne želim nikome loše niti biti loš susjed, ali me zanima imam li kakvo osnovano pravo prigovoriti, mislim..izboriti se za sebe, ipak se radi o mom životu.
  9. Postovani, U fazi kupnje naše nove kuće susjedi su ishodili građevinsku dozvolu. Sad nam se na međi gradi zgrada koja je viša od naše kuće 4 m. Navodno su zgrade dozvoljene u ovoj ulici. E sad, postoji li nesto, udaljenost od međe -objekta do naše kuće ili slicno mozda, čime bi mogli reagirati da se ne diže zgrada toliko visoko. Ostajemo bez sunca te doslovno gledamo u zid zgrade. Ima li kakve šanse za nešto prigovoriti da bi zakon bio na našoj strani.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija