Jump to content

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  67
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. HZMO-upiti na evidencije

  Meni piše ROK PROVEDBE MIO, a dopunio sam sve što se tražilo i predao na urudžbeni! Tražili su i potvrdu o okolnostima stradavanja, a radi se o PTSP-u i to je navedeno u ratnom putu! Tko mi može izdati takvu potvrdu, kad se radi o ratnim događanjima tijekom višemjesečnog terena? Jeli netko od vas dobio takvu potvrdu i gdje?
 2. HZMO-upiti na evidencije

  Teško da ćeš dobiti informaciju telefonom! Odlazak u Tvrtkovu ili na e- građanin!
 3. HZMO-upiti na evidencije

  Pitanje za one koji su to prošli, u kojem vremenu slijedi poziv na vještačenje za mirovinu od predaje dokumentacije?
 4. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Beni, jedno hipotetsko pitanje, šta bi se dogodilo da uzmem otpremninu i nakon toga završim u bolnici? Jesam li tada na bolovanju ili ne?
 5. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Onda sam fakat u banani! Moram pristati na otpremninu jer su mi dugovi sve veći, režije se gomilaju, ostalo da ne spominjem! I šta sad!? Nezaposlen, bez primanja, bez bolovanja! Kakva je situacija s naknadama za nezaposlene branitelje?
 6. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Nakon što dobijem rješenje o raskidu radnog odnosa, morao bih se prijaviti na burzu. Mogu li nakon što se prijavim otvoriti bolovanje jer ionako čekam poziv iz bolnice za bolničko liječenje?
 7. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Molim savjet ako neko ima saznanja, naime, na bolovanju sam pet mjeseci i predao sam papire na vještačenje. Sad imam priliku dobiti otpremninu iz firme ali bih na kratko morao prekinuti bolovanje. Jel ima nekih zapreka da opet otvorim bolovanje nakon što prekinem radni odnos po dobivanju otpremnine?
 8. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Ne znam, pravnik u HZMO kaže da toga više nema
 9. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Mirovina je u pitanju, Buda! Pokušat ću objasniti doktoru i računati na njegovo razumijevanje, jer se radi isključivo o egzistenciji, obzirom da mi plaća bude veća 100% od bolovanja. Znaš i sam da taj proces traje, pitaj Boga kad će me pozvati na vještačenje, a papire sam predao prije mjesec dana.
 10. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Ok, Kompa, ako se to i dogodi, idem na burzu i mogu opet otvoriti bolovanje?
 11. Molim odgovor nekog tko je upućen, naime, trenutno sam na bolovanju i čekam poziv za vještačenje( papiri predani). Obzirom da sam u vrlo lošoj financijskoj situaciji, razmišljam da prekinem bolovanje i odem na godišnji 10- tak dana kako bih ušao u sustav normalne plaće jer tada dobijem osnovicu i proviziju. Zanima me jeli to ispravno i pravno, obzirom da čekam poziv za vještačenje. Redovno idem na kontrole a pod godišnjim sam i započeo liječenje, sve dok nisam završio u bolnici. Sad mi je samo upitnik smijem li prekinuti bolovanje kad su papiri predani?
 12. Prije dosta godina, zapovjednici jedinica NZ trebali su dostaviti popise pripadnika svojih jedinica područnim uredima za obranu. Moguće je da te netko izostavio s tog popisa i zbog toga nisi zaveden kao pripadnik NZ. Ako znaš tko ti je bio zapovjednik, moguće je da ima popis pa nek ti to provjeri.
 13. Iz profesionalne u opću

  Ma, to je bila čista zafrkancija, Buda! Jasno mi je da će biti onako kako oni procijene! Niti koga poznam niti bih želio da postoji opet neki Rubala koji je prodavao onima koji su rat vidjeli na televizoru
 14. Iz profesionalne u opću

  Hvala, crny! Znači, morao bi naći modus i moljakati za veći omjer ratne!
 15. Iz profesionalne u opću

  Gonzo-stari, pratim tvoje komentare i vidim da si svima na pomoći, koliko možeš biti, i to je lijepo i pozitivno jer mnogi od nas rješavaju određene statusne probleme a slabo smo informirani. Zbog toga bih ti bio zahvalan kad bi i meni pokušao otprilike reći čemu se nadati obzirom da čekam poziv za vještačenje i možebitnu mirovinu koju sam zatražio. Naime, imam HRVI 40% za stalno, 1100 dana borbenog sektora, status dragovoljca, ustrojbeni čin bojnik- pukovnik, 36 godina radnog staža s prosječnom bruto plaćom 10000 kuna, 55 godina života. Pretpostavimo da mi odrede omjer 50:50, kakvoj mirovini se mogu nadati, naravno da te molim precizni izračun, već cca?
×