Jump to content

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  93
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Šime2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

814 pregleda profila
 1. 100% bolovanje posljedica rata

  A tko isplaćuje tu razliku? Firma pa im se to refundira ili ide direktno iz državnog proračuna? Iz Rješenja se može samo vidjeti da je pozitivno riješeno, a tko i kada to isplaćuje ne piše!
 2. 100% bolovanje posljedica rata

  K Da, nakon rješenja za trajno i odlaska na bolničko liječenje
 3. 100% bolovanje posljedica rata

  Beni, i ja sam dobio pozitivno! Reci mi, molim te, koliko je prošlo vremena za isplatu od kada si dobio Rješenje! I koliko iznosi 100%, jel to prosjek države ili plaće iz firme?
 4. HRVI novi zakon

  To znači da će referent kompletirati predmet i predati ga na vještačenje! Uskoro će vam u toj rubrici pisati ROK VJEŠTAČENJE! Slijedi čekanje poziva za vještačenje!
 5. hrvi novi zakon

  Novak, s kojim obrazloženjem te odbijaju? Koji postotak imaš HRVI i koje šifre?
 6. Liječničko povjerenstvo

  Svi mi koji nešto čekamo, željeli bi znati od vas koji ste to prošli da nas malo smirite i informirate, vaša osobna iskustva! Tako da bih ja molio nekog od suboraca koji je u invalidskoj vojnoj mirovini, da mi kaže kakav je postupak. Naime, pratim svoj predmet i vidim da je HZMO prije dva tjedna moju dokumentaciju predao na vještačenje! Interesira me, kad mogu očekivati poziv na vještačenje, kako to izgleda, koliko ih ima na tom vještačenju, jel me zovu samo na prvostupanjsko ili i na drugostupanjsko i koliki je vremenski razmak između te dvije komisije. Znam, puno pitanja , ali svatko od vas koji je to prošao, zna i razumije moju neizvjesnost. Ako neko ima volje da malo objasni kako to izgleda bio bih mu jako zahvalan.
 7. Odlazak u mirovinu

  Dobio sam informaciju da mi ovih dana dolazi poziv za vještačenje temeljem dokumentacije koju sam predao u HZMO za braniteljsku invalidsku mirovinu. Ima li netko iskustva po tom pitanju? Koliko traje, kako izgleda to vještačenje i jel idem samo na prvostupanjsko ili zovu i na drugostupanjsko? U kojem roku drugostupanjsko potvrđuje ili ne potvrđuje odluku prvostupanjske komisije? Vjerujem da na forumu ima onih koji su u invalidskoj mirovini pa bih molio da me malo informirate! Hvala svima koji se jave!
 8. Liječničko povjerenstvo

  Jesu li vještaci započeli s radom? Kompletnu dokumentaciju za invalidsku mirovinu predao sam u HZMO u lipnju, a još nikakvog poziva! Jel moguće da čekaju 1.1. 2019. zbog primjene novog zakona?
 9. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Prije svega, zahvalio bih se profi na tablicama koje mi je poslao za izračun mirovine! Sve parametre sam dobio putem e građanin na zahtjev za izračun mirovine bez uvjeta! Podatci su izračunati zaključno s 2017.! Znači li to, ako odem u mirovinu 2019. da se situacija poboljšava kad obračunaju 2018? Zna li netko od vas koji ste u mirovini, koliko se čeka poziv za vještačenje obzirom da je moja dokumentacija u HZMO od 6. mjeseca i dali u obračun ulazi osobni ili ustrojbeni čin? Ako je ustrojbeni bojnik- pukovnik, koji se prizna? Neki dan sam razgovarao sa dvojicom suboraca koji su otišli u mirovinu 2008. i dobili su 100% opću po osnovi PTSP-a! Sigurno vas ima više koji imaju slična pitanja, ali zato molim one koji su to prošli da nas malo informiraju. Hvala svima na razmjeni iskustava jer nama koje sve to čeka, to puno znači! Svaki dobronamjerni savjet i informacija je dobrodošla jer ima nas dosta koji nismo reagirali na vrijeme i sad se oslanjamo na vas koji imate iskustva.
 10. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Gonzo, ne ide, vjerovatno jer radim na tabletu, ne mogu je nigdje snimiti!
 11. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Gonzo, šta treba napraviti da u tablicu možemo unositi svoje podatke?
 12. Za koji čin i ustrojbeno mjesto, Gonzo?
 13. Ma, Buda, jasno je to, ali to je bio odgovor na misterovo pitanje, zato sam spasilo stavio pod navodnike. Isto tako mi je jasno da sam odavno propustio vlak jer da sam to pokrenuo kad sam dobio 40% trajno, sad bi imao 9200, ko i moj ratni drug koji ima iste uvjete, samo manje radnog staža, ali je dobio 100% opću nesposobnost. Kad smo razgovarali, nisam vjerovao, pa mi je pokazao napismeno. Ja danas, s odmakom vremena, ne mogu dobiti 100%, jer sam 24 godine radio kako sam se skinuo iz odore.
 14. Mister x, jel to u nekakvim okvirima ili sam pretjerao? Još nisam rekao da mi je osobni čin satnik i da sam imao prihode i po drugoj osnovi( upravna vijeća i nadzorni odbori, sto se tretira kao drugi prihodi, ali neznam dali ulaze u obračun mirovinskog dijela
×