Jump to content

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  44
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Liječničko povjerenstvo

  Prije mjesec dana sam predao dokumentaciju u HZMO za ocjenu radne sposobnosti. Zna li netko u kojem vremenu se može očekivati poziv za vještačenje? Postoji li nekakav zakonski rok?
 2. Ponovni izračun mirovine

  Onda molim, ako ima netko od forumaša nekakva saznanja da se javi
 3. Ponovni izračun mirovine

  Poštovani prof., rado čitam vaše odgovore na razna pitanja branitelja pa ću biti slobodan i ja nešto pitati. Naime, obavio sam sve predradnje za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu po osnovi PTSP, od liječenja do potrebne dokumentacije koja je ovih dana poslana na HZMO. Imam 40% HRVI, 1100 dana borbenog sektora, dragovoljac, osobni čin satnik a ustrojbeni bojnik- pukovnik. Imam i 36 godina radnog staža. Nisam bio DVO. Znam da visina mirovine ovisi od omjeru, ali pretpostavimo da to bude 40:60. Budite ljubazni pa mi , ako možete, recite čemu se mogu nadati u smislu visine mirovine. Jasno mi je da ne možete dati precizan odgovor, ali bar približno, na osnovu gore napisanih parametara.
 4. Liječničko povjerenstvo

  Sve imam, Hasko! Ratni put, tri godine borbenog sektora, osobni čin satnik, dragovoljac, šifre f43.1, f62.0, f33., mjesec dana liječenja na psihijatriji, dva nalaza psihologa i nekoliko od psihijatra, 56 godina starosti i 36 godina staža.
 5. 100% bolovanje posljedica rata

  Navodno 70% od osnovice
 6. 100% bolovanje posljedica rata

  Od 1.3. sam na bolovanju, bio sam mjesec dana na bolničkom liječenju po osnovi PTSP i danas mi moja liječnica opće prakse kaže da je zvala HZZO i da se više ne prakticira isplata bolovanja u iznosu 100% za nas koji smo na bolovanju i čekamo izlazak pred komisiju. Dakle, obrazac za bolovanje DR više se ne prizna.
 7. 100% bolovanje posljedica rata

  Hvala ti, Beni!
 8. Bolničko liječenje

  Beroduba, znam šta znače te šifre, ali me zanima, što se tiče Povjerenstva, jeli to bolje ili lošije kad procjene sposobnost, odnosno kako oni na to gledaju obzirom da mi je od 94. šifra f43. Nadalje, ne znam kako će mi obračunavati bolovanje jer sam na teret firme 42 dana. Koliki mi je sad iznos bolovanja, jel će obračunavati po prosjeku plaće iz firme ili nekako drugačije obzirom da sad idem na teret HZZMO?
 9. 100% bolovanje posljedica rata

  Dečki, još jednom molim one koji to znaju ili su to prošli! Na bolovanju sam od 1.3., od firme sam dobio iznos za bolovanje za treći mjesec. Nakon mjesec dana bolničkog liječenja ostajem i dalje na bolovanju. To će ići na teret HZMO! Tko to rješava? Moja doktorica ili ja? Koji je iznos tog bolovanja za pripadnike iz DR koji se nalaze na bolovanju i koji čekaju rješenje za mirovinu?
 10. Bolničko liječenje

  Hvala, Kompa!
 11. Bolničko liječenje

  Otpušten sam sa bolničkog liječenja koje je trajalo mjesec dana! U otpusnom pismu mi je navedeno da se nakon f43.1, šifra mijenja u F 62.0, te je dodano i F 33.2. Može li mi netko ( prof, Buda ili tko se razumije) pojasniti što to sad znači! Od ranije imam 40% trajno! Što mi je dalje za činiti u smislu traženja mirovine HRVI?
 12. Liječničko povjerenstvo

  Taj dio je meni enigma! Opća ili profesionalna! Meni je rečeno da je opća isplativija! Koja je razlika u financijskom smislu? Imam 40% trajno PTSP, bolničko liječenje, šifra F 60.2, tri godine rata, čin i 36 godina radnog staža.
 13. Liječničko povjerenstvo

  Ma, ja već imam status HRVI, pa me zanima koja mi sve dokumentacija treba koju treba predati Povjerenstvu osim liječničke. Dakle, za dobivanje mirovine!
 14. Liječničko povjerenstvo

  Može li netko nabrojati dokumentaciju( vi koji ste to prošli) potrebnu za procjenu radne sposobnosti za vojnu mirovinu. Mislim na svu dokumentaciju osim liječničke. Isto tako me zanima dali u obračun mirovine ulazi i mirovinski staž, ako dođe do procjene opče nesposobnosti 100%.? I
×