Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  85
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Šime2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

691 pregleda profila
 1. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Prije svega, zahvalio bih se profi na tablicama koje mi je poslao za izračun mirovine! Sve parametre sam dobio putem e građanin na zahtjev za izračun mirovine bez uvjeta! Podatci su izračunati zaključno s 2017.! Znači li to, ako odem u mirovinu 2019. da se situacija poboljšava kad obračunaju 2018? Zna li netko od vas koji ste u mirovini, koliko se čeka poziv za vještačenje obzirom da je moja dokumentacija u HZMO od 6. mjeseca i dali u obračun ulazi osobni ili ustrojbeni čin? Ako je ustrojbeni bojnik- pukovnik, koji se prizna? Neki dan sam razgovarao sa dvojicom suboraca koji su otišli u mirovinu 2008. i dobili su 100% opću po osnovi PTSP-a! Sigurno vas ima više koji imaju slična pitanja, ali zato molim one koji su to prošli da nas malo informiraju. Hvala svima na razmjeni iskustava jer nama koje sve to čeka, to puno znači! Svaki dobronamjerni savjet i informacija je dobrodošla jer ima nas dosta koji nismo reagirali na vrijeme i sad se oslanjamo na vas koji imate iskustva.
 2. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Gonzo, ne ide, vjerovatno jer radim na tabletu, ne mogu je nigdje snimiti!
 3. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Gonzo, šta treba napraviti da u tablicu možemo unositi svoje podatke?
 4. Za koji čin i ustrojbeno mjesto, Gonzo?
 5. Ma, Buda, jasno je to, ali to je bio odgovor na misterovo pitanje, zato sam spasilo stavio pod navodnike. Isto tako mi je jasno da sam odavno propustio vlak jer da sam to pokrenuo kad sam dobio 40% trajno, sad bi imao 9200, ko i moj ratni drug koji ima iste uvjete, samo manje radnog staža, ali je dobio 100% opću nesposobnost. Kad smo razgovarali, nisam vjerovao, pa mi je pokazao napismeno. Ja danas, s odmakom vremena, ne mogu dobiti 100%, jer sam 24 godine radio kako sam se skinuo iz odore.
 6. Mister x, jel to u nekakvim okvirima ili sam pretjerao? Još nisam rekao da mi je osobni čin satnik i da sam imao prihode i po drugoj osnovi( upravna vijeća i nadzorni odbori, sto se tretira kao drugi prihodi, ali neznam dali ulaze u obračun mirovinskog dijela
 7. Gonzo, zar se ne računa po ustrojbenom činu, a ako sam dobro shvatio od 1.1.2019. u oobračun ulazi i broj dana u borbenom sektoru( 1118)
 8. Mister x, mene bi "spasilo", obzirom na stambeni kredit , da mi je mirovina između 8-9000! Pregledao sam sve postove i komentare na ovu temu, razgovarao s nekim suborcima, imam dojam da je to ostvarivo! Imam i 38 godina staža i 56 godina starosti! Eto, šta ti misliš? Nadam se da će se i profesor smilovati i javiti se po ovom pitanju!
 9. Moram priznati da sam imao dobar posao s solidnom plaćom( bruto oko 11000). Inače sam trajni HRVI 40% od 1996., ali htio sam raditi, međutim zadnje dvije godine sam opet pukao, nakon drugog pokušaja suicida, obitelj me spremila u bolnicu. Bio sam na gadnim ratištima, ali mladost i razne aktivnosti učinile su mi da potisnem neke stvari. Već 20 godina trošim normabele 60-70 mg dnevno. Više ne radim, predao sam svu dokumentaciju za mirovinu i čekam vještačenje. Zato sam mislio, ako netko zna, koliko bi bar približno, mogao očekivati mirovine, tako da sam i omjer bubnuo napamet jer znam da mi nitko ne može precizno reći dok se to ne utvrdi. Bio sam mjesec dana u bolnici, sad idem svaka dva tjedna psihijatru i on je zatražio novu hospitalizaciju jer mi se opet pogoršalo. Profesora sam pitao ali on se ne želi upuštati u prognoze( razumijem to), ali bi mi značilo i približni podatak. Ne znam niti kad ću na vještačenje, papire sam predao u 6. mjesecu. Neki su mi rekli, obzirom da imam više od 1100 dana, da je bolje čekati da rješenje bude iza Nove godine. Ako možeš odprilike reći, dobro, ako ne, zahvaljujem ti što si mi se javio na pitanje.
 10. Mister x, postavio sam pitanje crny, ali vidim da si ti tu "doma"! Moje pitanje je od jučer, odmah iznad tvog odgovora Spremnom! Možeš li meni odprilike odgovoriti? Bio bih ti jako zahvalan! Imam kompliciranu situaciju jer više nisam u radnom odnosu, a moram izraditi nekakav plan. Ma, duga priča! Molim te, pokušaj mi odgovoriti čemu se cca mogu nadati!
 11. Crny, ako sam dobro shvatio, od 1.1. 2019. izračun za nove umirovljenike bi trebao biti povoljniji!! Šta bi to značilo za HRVI koji ima 40%, 1100 dana borbenog sektora, dragovoljca, sklopni čin bojnik-pukovnik i 38 godina staža. Znam da ovisi i od omjera, ali recimo da je 40:60?
 12. hrvi novi zakon

  Ja sam kompletnu dokumentaciju za vještačenje predao u 6. mjesecu! Navodno da se čeka od 3-6 mjeseci!
 13. Možda prof ima odgovor na ovo pitanje
 14. Mali čovjek, što se zapravo mijenja za branitelje koji idu u mirovinu od 1.1. 2019., u odnosu na sadašnji zakon, osim za one koji idu u minimalnu braniteljsku. Jel ima nekih pomaka za koji se tek spremaju podnijeti zahtjev za vojnu invalidsku mirovinu?
×