Jump to content

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  104
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Šime2

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

886 pregleda profila
 1. HZMO i brzina izdavanja mirovinskih rješenja

  HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!
 2. pravo na hrvi mirovina

  Dragi svi, molim sve koji imaju iskustva ili saznanja, da mi odgovore, koliko traje žalbeni postupak na Rješenje o mirovini HRVI! Naime, namjeravam se žaliti na određeni omjer, pa me zanima u kojem roku se žalba mora riješiti, bez obzira bila prihvaćena ili ne! Važan mi je zakonski rok!
 3. Pa, ja sam ti odgovorio!
 4. Beni, ja sam nedavno bio na vještačenju za mirovinu HRVI ! Sve je bilo gotovo za 10 minuta, pogled na papire, dva pitanja i to je to! Sad to rješenje ide na reviziju u Ministarstvo branitelja! Nitko ti ništa ne kaže, niti kakvo će biti rješenje niti kad će biti poslano na reviziju, koji su rokovi, baš ništa!
 5. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Ako si na e građani, možeš poslati upit na HZMO!
 6. Prvostupanjsko povjerenstvo

  I ako se potvrdi jel onda ima drugostupanjsko ili je to to?
 7. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Hvala ti, Buda2, na komentaru! Nejasno mi je jer su mi rekli da prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li to znači da revizija, zapravo, podrazumijeva drugostupanjsko?
 8. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Zar nitko nije prošao ovaj postupak ili ste već zaboravili? Mislio sam da ovdje pomažemo jedni drugima, savjetima, informacijama, saznanjima! Koliko vidim jedino prof strpljivo pomaže svima!
 9. Dragi forumaši, konačno sam doznao kada idem na prvostupanjsko vještačenje za ocjenu radne sposobnosti a vezano za mirovinu HRVI! Molim vas koji imate to pitanje riješeno da mi odgovorite, što slijedi dalje? Naime, prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li revizija podrazumijeva drugostupanjsko ili je to nešto između?
 10. 100% bolovanje posljedica rata

  A tko isplaćuje tu razliku? Firma pa im se to refundira ili ide direktno iz državnog proračuna? Iz Rješenja se može samo vidjeti da je pozitivno riješeno, a tko i kada to isplaćuje ne piše!
 11. 100% bolovanje posljedica rata

  K Da, nakon rješenja za trajno i odlaska na bolničko liječenje
 12. 100% bolovanje posljedica rata

  Beni, i ja sam dobio pozitivno! Reci mi, molim te, koliko je prošlo vremena za isplatu od kada si dobio Rješenje! I koliko iznosi 100%, jel to prosjek države ili plaće iz firme?
 13. HRVI novi zakon

  To znači da će referent kompletirati predmet i predati ga na vještačenje! Uskoro će vam u toj rubrici pisati ROK VJEŠTAČENJE! Slijedi čekanje poziva za vještačenje!
 14. hrvi novi zakon

  Novak, s kojim obrazloženjem te odbijaju? Koji postotak imaš HRVI i koje šifre?
 15. Liječničko povjerenstvo

  Svi mi koji nešto čekamo, željeli bi znati od vas koji ste to prošli da nas malo smirite i informirate, vaša osobna iskustva! Tako da bih ja molio nekog od suboraca koji je u invalidskoj vojnoj mirovini, da mi kaže kakav je postupak. Naime, pratim svoj predmet i vidim da je HZMO prije dva tjedna moju dokumentaciju predao na vještačenje! Interesira me, kad mogu očekivati poziv na vještačenje, kako to izgleda, koliko ih ima na tom vještačenju, jel me zovu samo na prvostupanjsko ili i na drugostupanjsko i koliki je vremenski razmak između te dvije komisije. Znam, puno pitanja , ali svatko od vas koji je to prošao, zna i razumije moju neizvjesnost. Ako neko ima volje da malo objasni kako to izgleda bio bih mu jako zahvalan.
×