Jump to content

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  108
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Šime2 objavio

 1. Mirovina HRVI s PTSP

  Buda, samo da ti kažem, vijeće viših vještaka je usvojilo moju žalbu i vratilo na zavod za vještačenje na ponovno razmatranje! Predmet je vraćen u Područni odjel HZMO, a oni su ga proslijedili vještacima. Sad čekam poziv za novo vještačenje, ali najvažnije je to da mi mirovina ide bez obzira na žalbu. Jedino što ne znam kad će me pozvati, odnosno koji je zakonski rok! Od Vijeća viših vještaka sam dobio Rješenje da je žalba osnovana i pozitivno riješena. Kako god vještaci odlučili, više se neću žaliti, jedino me muči to što ne znam te rokove. U međuvremenu, odradio sam tri posjeta psihijatru i nalazi su i dalje loši!
 2. Mirovina HRVI s PTSP

  Vodeći se primjerom mojih suboraca koji imaju daleko slabije uvjete, a dobili su odlične omjere, ja sam žalbu podnio, jer žalba ne odgađa izvršenje isplate mirovine!
 3. Mirovina HRVI s PTSP

  Ne radi se o povećanju invalidnosti već o omjeru, a žalba se podnosi vijeću viših vještaka!
 4. Mirovina HRVI s PTSP

  Dragi moji! Molim ako ima netko s iskustvom da je dobio rješenje o mirovini a nije bio zadovoljan omjerom rat-mir i da je uložio žalbu? Kako ide taj postupak i koliko traje? Molim sve koji imaju iskustva ili saznanja da se jave!
 5. HZMO i brzina izdavanja mirovinskih rješenja

  HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!
 6. pravo na hrvi mirovina

  Dragi svi, molim sve koji imaju iskustva ili saznanja, da mi odgovore, koliko traje žalbeni postupak na Rješenje o mirovini HRVI! Naime, namjeravam se žaliti na određeni omjer, pa me zanima u kojem roku se žalba mora riješiti, bez obzira bila prihvaćena ili ne! Važan mi je zakonski rok!
 7. Pa, ja sam ti odgovorio!
 8. Beni, ja sam nedavno bio na vještačenju za mirovinu HRVI ! Sve je bilo gotovo za 10 minuta, pogled na papire, dva pitanja i to je to! Sad to rješenje ide na reviziju u Ministarstvo branitelja! Nitko ti ništa ne kaže, niti kakvo će biti rješenje niti kad će biti poslano na reviziju, koji su rokovi, baš ništa!
 9. Dragi forumaši, konačno sam doznao kada idem na prvostupanjsko vještačenje za ocjenu radne sposobnosti a vezano za mirovinu HRVI! Molim vas koji imate to pitanje riješeno da mi odgovorite, što slijedi dalje? Naime, prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li revizija podrazumijeva drugostupanjsko ili je to nešto između?
 10. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Ako si na e građani, možeš poslati upit na HZMO!
 11. Prvostupanjsko povjerenstvo

  I ako se potvrdi jel onda ima drugostupanjsko ili je to to?
 12. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Hvala ti, Buda2, na komentaru! Nejasno mi je jer su mi rekli da prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li to znači da revizija, zapravo, podrazumijeva drugostupanjsko?
 13. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Zar nitko nije prošao ovaj postupak ili ste već zaboravili? Mislio sam da ovdje pomažemo jedni drugima, savjetima, informacijama, saznanjima! Koliko vidim jedino prof strpljivo pomaže svima!
 14. 100% bolovanje posljedica rata

  A tko isplaćuje tu razliku? Firma pa im se to refundira ili ide direktno iz državnog proračuna? Iz Rješenja se može samo vidjeti da je pozitivno riješeno, a tko i kada to isplaćuje ne piše!
 15. 100% bolovanje posljedica rata

  K Da, nakon rješenja za trajno i odlaska na bolničko liječenje
 16. 100% bolovanje posljedica rata

  Beni, i ja sam dobio pozitivno! Reci mi, molim te, koliko je prošlo vremena za isplatu od kada si dobio Rješenje! I koliko iznosi 100%, jel to prosjek države ili plaće iz firme?
 17. HRVI novi zakon

  To znači da će referent kompletirati predmet i predati ga na vještačenje! Uskoro će vam u toj rubrici pisati ROK VJEŠTAČENJE! Slijedi čekanje poziva za vještačenje!
 18. hrvi novi zakon

  Novak, s kojim obrazloženjem te odbijaju? Koji postotak imaš HRVI i koje šifre?
 19. Liječničko povjerenstvo

  Svi mi koji nešto čekamo, željeli bi znati od vas koji ste to prošli da nas malo smirite i informirate, vaša osobna iskustva! Tako da bih ja molio nekog od suboraca koji je u invalidskoj vojnoj mirovini, da mi kaže kakav je postupak. Naime, pratim svoj predmet i vidim da je HZMO prije dva tjedna moju dokumentaciju predao na vještačenje! Interesira me, kad mogu očekivati poziv na vještačenje, kako to izgleda, koliko ih ima na tom vještačenju, jel me zovu samo na prvostupanjsko ili i na drugostupanjsko i koliki je vremenski razmak između te dvije komisije. Znam, puno pitanja , ali svatko od vas koji je to prošao, zna i razumije moju neizvjesnost. Ako neko ima volje da malo objasni kako to izgleda bio bih mu jako zahvalan.
 20. Odlazak u mirovinu

  Dobio sam informaciju da mi ovih dana dolazi poziv za vještačenje temeljem dokumentacije koju sam predao u HZMO za braniteljsku invalidsku mirovinu. Ima li netko iskustva po tom pitanju? Koliko traje, kako izgleda to vještačenje i jel idem samo na prvostupanjsko ili zovu i na drugostupanjsko? U kojem roku drugostupanjsko potvrđuje ili ne potvrđuje odluku prvostupanjske komisije? Vjerujem da na forumu ima onih koji su u invalidskoj mirovini pa bih molio da me malo informirate! Hvala svima koji se jave!
 21. Liječničko povjerenstvo

  Jesu li vještaci započeli s radom? Kompletnu dokumentaciju za invalidsku mirovinu predao sam u HZMO u lipnju, a još nikakvog poziva! Jel moguće da čekaju 1.1. 2019. zbog primjene novog zakona?
 22. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Prije svega, zahvalio bih se profi na tablicama koje mi je poslao za izračun mirovine! Sve parametre sam dobio putem e građanin na zahtjev za izračun mirovine bez uvjeta! Podatci su izračunati zaključno s 2017.! Znači li to, ako odem u mirovinu 2019. da se situacija poboljšava kad obračunaju 2018? Zna li netko od vas koji ste u mirovini, koliko se čeka poziv za vještačenje obzirom da je moja dokumentacija u HZMO od 6. mjeseca i dali u obračun ulazi osobni ili ustrojbeni čin? Ako je ustrojbeni bojnik- pukovnik, koji se prizna? Neki dan sam razgovarao sa dvojicom suboraca koji su otišli u mirovinu 2008. i dobili su 100% opću po osnovi PTSP-a! Sigurno vas ima više koji imaju slična pitanja, ali zato molim one koji su to prošli da nas malo informiraju. Hvala svima na razmjeni iskustava jer nama koje sve to čeka, to puno znači! Svaki dobronamjerni savjet i informacija je dobrodošla jer ima nas dosta koji nismo reagirali na vrijeme i sad se oslanjamo na vas koji imate iskustva.
 23. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Gonzo, ne ide, vjerovatno jer radim na tabletu, ne mogu je nigdje snimiti!
 24. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Gonzo, šta treba napraviti da u tablicu možemo unositi svoje podatke?
 25. Za koji čin i ustrojbeno mjesto, Gonzo?
×