Jump to content

zbracun

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A ne spominje se neko razdoblje do 15.1.1992, i nekih 100 dana u tom razdoblju? Govorim o tom periodu, do tog datuma.Dobio sam neslužbeni izvod u kojem je navedeno da u tom razdoblju imam tih 97 dana. Ako se uzima samo ovaj navedeni zakon, onda vjerovatno ovo famozno razdoblje nema utjecaja. To mi nešto nije jasno.
  2. Pozdrav. Evo mene opet nakon nekog vremena. Slušajući u zadnje vrijeme neke ljude i čitajući zakon, spominje se 100 dana provedenih u određenom periodu za ostvarenje nekih prava, pa i braniteljske mirovine. U samom zakonu je tako nedorečeno napisano, da bi se moglo tumačiti na više načina. Meni izlazi da u tom periodu imam 97 dana, a moj ratni staž je od 11.10.1991., do 12.08.1992. Pitanje je dali netko službeno može to protumačiti da nemam pravo na minimalnu starosnu braniteljsku mirovinu, ili je točno kako ste mi prije rekli da imam. Dakle, dali neosporno imam pravo na braniteljsku mirovinu, ili to može neki službenik osporiti, pa da ju ne dobijem?
  3. Pozdrav Naslijedio sam polovicu stana, a drugu polovicu moj brat. S obzirom da je kao takav bio neupotrebljiv, odlučili smo ga prodati. Sada mi je u planu kupiti stan, pa neznam dali imam kakva prava kao branitelj na umanjenje poreza na promet nekretnina. Sada živim sa ženom u njezinoj kući, pa neznam kako bi se tretirala ova moja kupnja. U biti, to bi mogla biti i kao prva nekretnina, pošto ovu nasljeđenu nisam mogao koristiti kao suvlasnik.
  4. Pokušao, ali prihvaća samo za ovu i sljedeću godinu. Stavio sam da izračuna za sledeću, pa će se bar nešto pokazati. Hvala.
  5. Hvala na svemu. Da, od sada ću pratit šta se ovdje događa. Pozdrav do sljedećeg javljanja.
  6. Koliko sa sjećam, odgovara. Čim je registar izašao, išao sam provjerit. Šteta da registar više nije javan, da se opet provjeri za svaki slučaj ako su nešto slučajno mijenjali u njemu. Uglavnom, ako će im registar biti mjerilo, trebalo bi odgovarat.
  7. Potvrdu imam već jako dugo, koja se izdavala još u ratu. Hvala puno na informacijama.
  8. Hvala na susretljivosti. Ako može još jedno pitanje, ako znate. Dobio sam razne informacije, opet od "upućenih" izvora o potrebnoj dokumentaciji, kojima očito nije za vjerovat. Dali znate koja je dokumtacija potrebna za podnošenje zahtjeva za braniteljsku mirovinu? Izvinjavam se na gnjavaži, ali vi ste mi se pokazali kao najbolji i najsusretljiviji izvor informacija, za šta sam zahvalan.
  9. Nisam u radnom odnosu već više od 12 godina. Nakon raspada firme nisam mogao naći nikakav posao, jer su svugdje tražili mlade ljude. Radnog staža imam samo 29 godina, tako da bi mirovina po tome vjerovatno bila vrlo niska, s obzirom da mi je plaća tada bila ispod prosjeka, oko 3500kn neto. Teško je sada reći koliki bi to bio iznos, i dali bi usklađenje donijelo nešto korisno. Neznam kako bi se mogla približno izračunati mirovina za taj slučaj.
  10. Malo sam zbunjen. Od nekih "upućenih" izvora sam čuo da se ratni staž podvostručuje, i da se za toliko prije može ići u starosnu braniteljsku mirovinu. Znači, 10 mjeseci se udvostručuje na 20 mjeseci, i za toliko se može ići ranije. Da budem precizniji, rođen sam 14.02.1955. Dali je to bila pogrešna informacija?
  11. Pozdrav. U ratu sam sudjelovao od 11.10.1991., do 12.08.1992.. Godište sam 1955., pa me zanima imam li pravo na braniteljsku mirovinu, i kada bi to pravo nastupilo. Kada i kome bi se trebao obratiti na ostvarenje mirovine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija