Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Trazim savjet

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, Nalazimo se u teskoj situaciji. Prije par godina moj poznanik digao je hipotekarni kredit za kupnju kuce zajedno sa bivsom djevojkom. Sada u kuci zivi njezina obitelj, koja odbija suradnju I ne zeli prodati kucu. Njemu redovito dolaze opomene, jer je suvlasnik kuce, a stanari ne placaju dugovanja. Oni su se dogovorili da ce placati njegovu ratu kredita, jer oni tamo zive. No situacija je takva da oni nista ne placaju a mome poznaniku dug iznosi oko 8000kn. Sada ta obitelj koja zivi u toj kuci, tvrdi da ce preuzeti kredit, te da su za to sposobni. U meduvremenu prijatelj je pronasao kupca za kucu. Dali prijatelj moze prodati kucu ako obitelj koja u njoj zivi to ne zeli. Prijatelj je vecinski vlasnik nekretnine I mnogo puta se zelio dogovoriti sa obitelji da kucu zajedno prodaju I namire dug banci, te su bili u agenciji za prodaju nekretnina, no kuca se nekim cudom nikako ne prodaje unatoc niskoj cijeni. Prijatelju se gomilaju dugovi, koje ne moze placati, za kucu u kojoj ne zivi, te mu jos pored toga dolaze opomene za neplacene racune I redovito dobiva pozive iz banke. A bilo kakav dogovor I razumno rjesavanje problema sa tom obitelji je ne moguc, prijatelj je predlozio da on preuzme njihov dio kredita, te da zatim proda kucu, no obitelj na to ne pristaje, jer im u ovakvom nacinu zivota gdje su svima duzni I gdje nista ne placaju apsolutno nista ne fali. Imate li kakav savjet za izaci iz ove situacije.
  2. Osporavanje duga

    Postovani, na kucnu adresu dobili smo dugove zbog ne placanja komunalne naknade, za kucu kojoj smo suvlasnik a u njoj ne zivimo, vec te dugove stvara obitelj koja u njoj zivi I redovito ne placa racune. Sada par tjedana nakon toga, doslo je pismo sa izvodom otvorenih stavaka, gdje se vide sva dugovanja od obitelji koja zivi u toj kuci. Na dnu pisma, ispod navedenih neplacenih racuna, pise : osporavamo iskazano stanje u cjelosti ili djelomicno za svotu od ____ kn, iz ovih razloga: Mozete li mi objasnit sto se misli pod osporavanje iskazanog stanja. Jer mi nismo trazili osporavanje stanja duga, te da li nam mozete objasniti po kojim osnovama bi se nekome osporavao dug. Lijep pozdrav!
×